Picą keptuvėje labai retai kepu, bet kai reikia kažką pagaminti greitai, šis receptas - tikras išsigelbėjimas. Beje, pica keptuvėje - puiki proga sunaudoti ir šaldytuve turimus likučius. Taigi, jūsų dėmesiui picos ant keptuvės receptas.
Pica keptuvėje: bazinis receptas
Ingredientai picos padui:
- 3 kiaušiniai
- 3 v.š. grietinės
- 3 v.š. majonezo
- 9 v.š. miltų
- žiupsnelis druskos
Ingredientai įdarui:
- dešros, dešrelių ar kt. mėsos
- fermentinio sūrio
- pomidorų
- raugintų arba marinuotų agurkų
- tarkuoto sūrio
- pomidorų pastos arba padažo
- prieskoninių žolelių (naudojau džiovintus laiškinius česnakus)
Papildomai reikės aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
- Picos pagrindas (padas): į dubenį įmušiau kiaušinius, įdėjau grietinę, majonezą, subėriau mitus, pagardinau druska ir išmaišiau (tešla gaunasi tirštos grietinės konsistencijos).
- Įdarui dešrą, pomidorus, agurkus supjausčiau griežinėliais, sūrį sutarkavau burokine trintuve.
- Į keptuvę įpyliau šlakelį aliejaus ir jam kiek įkaitus supyliau picos pagrindo (pado) masę.
- Ant viršaus sudėjau dešrą, pomidorus, sudėjau pomidorų padažą ir užbarsčiau sūrio.
- Picą kepiau ant nedidelės kaitros, pridengusi dangčiu ~ 7 - 10 min.
- Baigiant kepti ant viršaus sudėjau griežinėliais pjaustytis agurkus.
P.s. Mentele kilstelėję picos kraštelį pastebėsite kada picos padas iškepęs. Iš recepte nurodytų produktų kiekio iškepsite vieną didelę arba dvi mažesnes picas.
Pica be tešlos su mocarelos pagrindu
Pica be tešlos tiesiog idealus variantas netoleruojantiems glitimo arba vengiantiems papildomų kalorijų. Tokiuose receptuose įprastą picos paplotį pakeičia vištienos, kalakutienos faršo ar mocarelos pagrindas.
Reikės (2-4 porcijoms):
- 500 g mocarelos
- 8-10 „Pepperoni“ dešros griežinėlių
- 2 šaukštų pomidorų padažo
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
- Mocarelą supjaustykite smulkiais kubeliais, sutarkuokite ar tiesiog sutrinkite šakute.
- Aptepkite mocarelą pomidorų padažu, išdėliokite dešrą, pabarstykite raudonėliais.
- Pašaukite skardą į orkaitės vidurį ir kepkite 20 minučių.
Pica be tešlos su kalakutienos faršu
Reikės (4 porcijoms):
- 450 g kalakutienos faršo
- 100 g pievagrybių
- 200 g „Pepperoni“ dešros
- 120 g mocarelos
- 100 g kietojo sūrio
- 0,5 svogūno
- 1 česnako skiltelės
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 120 g pomidorų padažo
- 0,5 šaukštelio džiovintų rozmarinų
- 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių
- druskos
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Jos viduryje palikite groteles.
- Karščiui atsparius porcijų indelius sutepkite aliejumi.
- Gilioje 26 cm skersmens keptuvėje įkaitinę likusį aliejų, 4 minutes patroškinkite svogūnus, kol nuskaidrės.
- Suberkite česnakus, kaitinkite dar 30 sekundžių, tada į keptuvę dėkite kalakutienos faršą.
- Pasūdykite, įberkite pipirų ir 7 minutes kepkite ant vidutinės ugnies mentele skaidydami gumulėlius.
- Atskirai sutarkuokite mocarelą ir kietąjį sūrį.
- Į kiekvieną indelį su faršu įdėkite pomidorų padažo, pabarstykite kietuoju sūriu. Tada dėkite grybus, mocarelą.
- Kepkite 20 minučių orkaitės vidurinėje lentynoje.
Pica su lavašu
Jeigu nesate prieš tešlą, tik nenorite su ja terliotis, pasirinkite pagrindui lavašą - ar šviežią traškią duoną.
Reikės (2 porcijoms):
- 2 apvalių plonų lavašų
- 200 g dešrelių kepti
- 60 g „Pepperoni“ dešros
- 1 aitriosios paprikos
- 100 g pievagrybių
- 1 raudonojo svogūno
- 250 g mocarelos
- 100 g pomidorų padažo
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 baziliko šakelės
- druskos
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Dešreles supjaustykite nedideliais kąsneliais, grybus - plokštelėmis, svogūnus - žiedais. Aitriajai paprikai pašalinkite sėklas, ankštį supjaustykite plonais žiedeliais.
- 26 cm skersmens keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų.
- Patieskite lavašus ant skardos. Aptepkite pomidorų padažu, pabarstykite puse mocarelos.
- Vienodai paskleiskite skrudintas dešreles, išdėliokite grybus, svogūnų žiedus, aitriąją papriką.
- Pašaukite skardą į orkaitės vidurį, kepkite 5-7 minutes.
Pica su tortilijomis ir kriaušėmis
Reikės (4 porcijoms):
- 2 tortilijų (plonų, 20 cm skersmens)
- 1 kietos prinokusios kriaušės
- 150 g mocarelos
- 150 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
- 0,5 šaukšto skysto medaus
- alyvuogių aliejaus („extra virgin“)
- graikinių riešutų
- gražgarsčių
Gaminimas:
- Orkaitėje nustatykite maksimalią temperatūrą ir kaitinimą iš viršaus su konvekcijos funkcija.
- Mocarelą stambiai sutarkuokite arba supjaustykite plonais gabalėliais.
- Kriaušėms pašalinkite šerdis. Minkštimą supjaustykite plonytėmis plokštelėmis.
- Tortilijas aptepkite trupučiu aliejaus.
- Orkaitėje išjunkite konvekciją ir pašaukite picas į vidurinę lentyną.
Mini picos su prancūzišku batonu
Reikės (4-6 porcijoms):
- 1 ilgo prancūziško batono
- 2 viščiuko krūtinėlės filė
- 200 g mocarelos
- 4-5 vyšninių pomidorų
- 4 nedidukų pievagrybių
- juodųjų alyvuogių
- pomidorų padažo arba pastos
- alyvuogių aliejaus
- raudonėlių
- gražgarsčių
- paprikos miltelių
- druskos
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Vištieną įtrinkite paprikomis, pipirais, druska, kad pasimarinuotų.
- Batono gabalėlius aptepkite aliejumi.
- Mocarelą supjaustykite plonais griežinėliais.
- Pievagrybius supjaustykite storomis plokštelėmis.
- Išdėliokite duoną ant kepimo skardos plutele žemyn. Aptepkite pomidorų padažu, pabarstykite raudonėliais.
- Dėkite vištieną, grybus, pomidorus, alyvuoges, mocarelą. Vėl pabarstykite šiek tiek raudonėlių ir pašaukite į orkaitę 7-10 minučių.
Pica su lavašu keptuvėje
Reikės (4 porcijoms):
- 2 lavašų
- 15 žaliųjų alyvuogių
- 2 pomidorų
- 200 g sūrio
- 3 šaukštų pomidorų padažo
- 1 česnako skiltelės
- prieskonių picai
- druskos
- gražgarsčių - patiekti
Gaminimas:
- Pomidorus supjaustykite plonais skridinėliais, alyvuoges perpjaukite išilgai.
- Dėkite į keptuvę vieną lavašo paplotį.
- Pabarstykite sūriu, uždenkite kitu papločiu - tai bus picos pagrindas.
- Dėkite keptuvę ant viryklės, silpnos ugnies. Uždenkite.
- Kaitinkite, kol sūris išsilydys.
Picos su pita duonele
Reikės (4 porcijoms):
- 4 pitų
- 1 indelio pomidorų padažo su bazilikais
- 100 g čioriso dešros
- 200 g tarkuotos mocarelos
- bazilikų lapelių
- alyvuogių aliejaus
- 150 g vyšninių pomidorų
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
- Labai plonai supjaustykite dešrą.
- Aštriu peiliu padalykite kiekvieną pitą į du apvalius paplotėlius.
- Šiuos storai aptepkite pomidorų padažu.
- Išdėliokite picas ant skardos, apibarstykite tarkuota mocarela.
- Kepkite apie 7 minutes, kol sūris išsilydys.
Greita pica su dešrelėmis
Šis receptas - tikras išsigelbėjimas, kai reikia kažką pagaminti greitai.
Ingredientai:
- 2 vienetai kiaušinių
- 9 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 4 valgomieji šaukštai majonezo
- 4 valgomieji šaukštai grietinės
- 1 sauja svogūnų laiškų (pjaustyti)
- 3 vienetai virtų dešrelių (pjaustytos)
- šiek tiek sūris (fermentinis)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Paruošimo būdas:
- Į indą dėti miltus, grietinę, mušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Masė turėtų būti grietinės tirštumo.
- Įkaitinti keptuvę su riebalais ir pilti padarytą tešlą.
- Ant viršaus tolygiu sluoksniu dėti dešreles, svogūnlaiškius (dar galima dėti pomidorų ar marinuotų agurkų).
- Kiek pakepti.
- Dėti majonezo ir tolygiai berti sūrį (negailėti).
- Uždegti dangtį ir ant mažos liepsnos pakepti vos kelias minutes.