Mėsa su bulvėmis - klasikinis derinys, mėgstamas daugelio. Šis patiekalas gali būti ruošiamas įvairiais būdais, pridedant įvairių daržovių ir prieskonių, kad kiekvieną kartą sukurtumėte kažką naujo ir įdomaus.
Mėsa su bulvėmis ir pastarnoku orkaitėje
Mėsa su bulvėmis ir pastarnoku orkaitėje - skanūs ir maistingi pietūs! Šį sykį prie pietų stalo įdėjos „Mėsa su bulvėmis” pasiūlysiu Jums įtraukti ir pastarnoką. Prieskonių, aš naudojau tiek mėsai, tiek daržovėms Mozzarella tomato. Mėsą supjaustome į karbonado gabaliukus, 1 cm storio, jų nemušam. Sudėdame mėsą į aliejumi suteptą kepimo indą. Ant viršaus supilame mūsų daržoves. Keptuvėje apkepame daržoves su grybais, apie 10 min.
Bulviniai blynai su mėsa
Kas geriausias žmogaus draugas virtuvėje? Žinoma, bulvė. Ar virtos, ar keptos, ar įdarytos, ar į mišrainę įpjaustytos jos yra skanios, sočios, visų mėgstamos. Gal kažkas nevalgo pomidorų, kažkas žuvies ar svogūnų, bet bulves mėgsta visi. Mitas, kad jos labai kaloringos: bulvės kaloringos tik tada, kai kepamos su daug riebalų.
Ingredientai:
- Bulvės - ~1kg
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Svogūnas - 1 vnt.
- Citrinų sultys - 1 arbat. šaukštelis
- Druska - nubrauktas arbatinis šaukštelis
- Augalinis aliejus blynų kepimui
Įdarui:
- Kiaulienos faršas - 500 g
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Svogūnas 1 vnt.
- Česnakas - 1-2 skiltelės
- Sviestas - gabalėlis
- Druska, malti juodieji pipirai, imbiero milteliai arba šviežias imbieras
Gaminame:
- Gaminame įdarą. Svogūną, česnaką ir nedidelį imbiero gabalėlį (jeigu naudojate šviežią) supjaustome smulkiai ir kepiname keptuvėje išlydytame svieste apie pusę minutės, tada pilame šlakelį vandens ir troškiname kol svogūnas taps skaidrus, o vanduo iš keptuvės išgaruos. Daržoves paliekame keptuvėje atvėsti.
- Į dubenį dedame kiaulienos faršą, mušame kiaušinį, dedame pakepintą svogūną, beriame druskos, pipirų, imbiero miltelių (jeigu nedėjote šviežio imbiero) ir išmaišome.
- Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame, ir apšlaktome citrinos sultimis. Kartu su bulvėmis tarkuojame ir svogūną. Į bulvių masę dedame kiaušinį, beriame druską ir išmaišome.
- Blynus formuojame tiesiai keptuvėje. Į blynų vidų dedame mėsos įdaro. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai iškeps.
Kiaulienos troškinys su bulvėmis
2-3 porcijoms Jums reikės:
- 500 g #CESTA kiaulienos mentės
- 8 bulvių
- 2 morkų
- 2 svogūnų
- 2-3 skiltelių česnako
- 1 a.š. miltų
- 1 v.š. aliejaus
- Prieskonių pagal skonį
Gaminame:
- Visų pirma kiaulienos mentę supjaustome kubeliais bei pakepame gerai įkaitintoje keptuvėje, kol apkeps. Perkeliame juos į puodą, įpilame vos vos vandens ir troškiname maždaug 15 minučių.
- Tuo tarpu į tą pačią keptuvę beriame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, kai apkepa - griežinėliais supjaustytas morkas. Suverčiame viską į puodą bei dar troškiname maždaug 10 minučių.
- Tuomet sudedame supjaustytas bulves. Tada pilame dar šiek tiek vandens, suberiame prieskonius, išskyrus žoleles, česnaką, lengvai permaišome bei paliekame troškintis tiek, kol bulvės bus “paruoštos”.
- Po to grietinėje išmaišome miltus, pilame kelis lašus vandens ir supilame viską į puodą.
Užkepėlė su bulvėmis ir malta mėsa
Užkepėlė su bulvėmis ir malta mėsa - sotus ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Puodas su bulvėmis ir malta mėsa yra vienas mėgstamiausių ir geidžiamiausių patiekalų daugelyje šalių. Jis tinka tiek kasdieniniam meniu, tiek šventiniam stalui.
Nuluptas dideles bulves padalinkite išilgai į dvi dalis. Sudėkite bulves į kepimo indą, ertmę į viršų. Specialiu šepetėliu lengvai paskirstykite prieskonius laivelių paviršiuje ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Kiaušinius sumaišykite su grietine, gerai išplakite. Rezultatas - neįprastas patiekalas iš įprastų produktų.
Kiti receptai su bulvėmis ir mėsa
- Bulvių cepelinai (didžkukuliai): Bulves išvirkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį, įberkite krakmolo, druskos ir viską gerai išminkykite. Virtą mėsą sumalkite, sudėkite pakepintą svogūną, įberkite druskos, pipirų. Toliau gaminkite kaip tradicinius didžkukulius. Virkite 5 min.
- Orkaitėje keptos bulvės su vištiena: Iš anksto išvirkite vištienos krūtinėles, išimkite kaulus, supjaustykite gabaliukais. Bulves nulupkite, nuplaukite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, išdėliokite ant skardos ir kepkite...
Patarimai
- Rekomenduojame ekologiškas AUGA bulves. Išbandytos!
- Daugiau daržovių - lozungas skambantis vis dažniau visuose eteriuose.