Tirštas išpjovos troškinys su pievagrybiais ir spalvinga bulvių koše
Sotus ir kvapnus išpjovos ir grybų troškinys pasotins išalkusį ir pamalonins mėgstantį skaniai pavalgyti. Greitai ir lengvai pagaminamą patiekalą spėsite paruošti ir vakare po darbo.
Kiaulienos troškinys / 123RF.com nuotr.Ingredientai:
Garnyrui:
- Bulvių košės su žirneliais ir morkomis.
Gaminimas:
- Mėsą supjaustykite apie 2 cm storio griežinėliais.
- Įkaitinkite keptuvę, aliejų ir apkepkite mėsos gabaliukus iš visų pusių.
- Išimkite mėsą, pabarstykite druska, pipirais ir padėkite šiltai suvynioję į foliją.
- Keptuvėje apkepkite svogūną, kai jis įgaus auksinį atspalvį, sudėkite česnaką ir dar trumpai pakepkite.
- Ant svogūnų ir česnakų užpilkite grietinėlę ir sudėkite mėsą. Patroškinkite apie 10 min.
- Sudėkite supjaustytus pievagrybius ir troškinkite apie 5 min.
- Į keptuvę sudėkite miltus ir apkepinkite – tai sutirština padažą.
- Dar patroškinkite, kol mėsą iki galo iškeps.
- Pabaigoje sudėkite supjaustytas petražoles.
- Į puodą įpilkite vandens, sudėkite kelias pusiau perpjautas bulves, 1 į kelias dalis perpjautą morką. Kai išvirs, vandenį nupilkite, įpilkite šlakelį šilto pieno, gabaliuką sviesto ir sutrinkite košę. Pabaigoje sudėkite konservuotų žirnelių ir dar kartą lengvai permaišykite.
- Mėsą patiekite kartu su spalvinga – oranžine bulvių koše su žaliais žirneliais.
Svarbiausia – mėsos kokybė ir šviežumas
Pasak „Norfos“ prekybos tinklo vyr. mėsininko Dainiaus Bartošiaus, pirkėjams visada tiekiama šviežia kiauliena. Į parduotuves mėsa atkeliauja iš „Rivonos“ mėsinės Šilalės rajone. Mėsos cechas modernizuotas, mėsa apdorojama greičiau nei anksčiau. Dabar per valandą „Rivonoje“ paskerdžiama 150, o per mėnesį – 18 tūkst. kiaulių.
Įmonės technologės Daivos Vaišvilienės teigimu, modernizavus įrangą, įdiegtas ir staigus mėsos atšaldymas, leidžiantis greitai ir saugiai atvėsinti skerdenas per 6 valandas.
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius BartošiusTos pačios dienos vakare skerdienos puselės išvežiojama po parduotuves, kurių mėsinėse mėsa supjaustoma ir nuo pat ryto pirkėjai gali įsigyti šviežios kiaulienos. „Kiaulienos kokybę mes garantuojame“, – tvirtina D.Bartošius.

Receptai pagal tipą
- Apkepai
- Blynai, sklindžiai
- Desertai, saldumynai
- Gėrimai alkoholiniai
- Gėrimai nealkoholiniai
- Karšti patiekalai
- Kepiniai
- Konservai
- Košės, tyrės
- Padažai, marinatai
- Picos
- Salotos, garnyrai
- Sriubos
- Troškiniai
- Užkandžiai
- Vaikams
- Vegetariški
- Airijos virtuvė
- Amerikos virtuvė
- Anglijos virtuvė
- Baltarusijos virtuvė
- Brazilijos virtuvė
- Bulgariška virtuvė
- Danijos virtuvė
- Graikijos virtuvė
- Indijos virtuvė
- Ispanijos virtuvė
- Italijos virtuvė
- Japonijos virtuvė
- Kinijos virtuvė
- Korėjiečių virtuvė
- Lenkijos virtuvė
- Lietuvos virtuvė
- Meksikos virtuvė
- Norvegiška virtuvė
- Olandijos virtuvė
- Prancūzijos virtuvė
- Rusijos virtuvė
- Slovakijos virtuvė
- Suomių virtuvė
- Švedijos virtuvė
- Tailando virtuvė
- Turkijos virtuvė
- Ukrainos virtuvė
- Vengrijos virtuvė
- Vokietijos virtuvė

Išpjovos kepsnys su gaiviu obuolių padažu
Švelnų kiaulienos skonį paryškina gaivus obuolių padažas su karamelizuotais svogūnais. Išpjovos kepsneliai su pomidorų griežinėliais tinka pietums ar vakarienei.
Kiaulienos išpjovos kepsnys / 123RF.com nuotr.Reikės:
- 1 NORFOS kiaulienos išpjovos,
- 1 svogūno,
- 2 obuolių,
- 250 ml vištienos sultinio,
- kelių šakelių čiobrelių,
- pipirų, druskos.
Garnyrui:
Gaminimas:
- Kiaulienos išpjovą nusausinkite, nupjaukite plėvelę ir įtrinkite druska bei pipirais.
- Keptuvę įkaitinkite, įpilkite aliejaus ir apkepkite mėsą.
- Supjaustykite kubeliais obuolius, susmulkinkite svogūnus.
- Išimkite iškeptą mėsą, jei reikia dar įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite svogūnus. Kai svogūnai apkeps iki geltonumo, sudėkite obuolius ir dar pakepkite, kol jie suminkštės.
- Ant svogūnų ir obuolių supilkite vištienos sultinį, kai užvirs, ant viršaus uždėkite kiaulienos išpjovą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Jei keptuvė tinkama naudoti orkaitėje, mėsą uždenkite foliją ir pašaukite. Jei ne, perdėkite mėsą į kepimo indą.
- Kepkite apie 20 min.
- Išimkite mėsą, pridenkite folija ir palaikykite šiltai apie 10 min.
- Supjaustykite išpjovą riekelėmis ir apipilkite svogūnų bei obuolių padažu.
- Patiekite su virtais ryžiais ir pomidorų griežinėliais.

SEGEBUTĖS UŽRAŠAI
Paprasti, skanūs ir akiai patrauklūs patiekalai, prie kurių norisi grįžti vėl ir vėl. Čia pateikiami šeimos receptai, draugų virtuvės paslaptys, nauji kulinariniai bandymai. Anksčiau aprašyti receptai nuolat tobulinami ir tikslinami, todėl "pasenusių" receptų čia nėra.
Filė minjon jautienos kepsnys
Vidutiniškai iškepusi jautiena. |
"Filė minjon" - tai jautienos skaniausia išpjova. Prancūzų kalboje "Filet mignon" reiškia "gardi mėsytė". Kitaip ir nepavadinsi, nes tikrai ši dalis yra pati sultingiausia, nors neriebi, minkštutė ir kupina skonio. Ruošiant šią išpjovą virėjui pagrindinis reikalavimas - jos neperkepti. Labai populiarūs yra "Filė minjon medaljonai" arba maži kepsniukai. Bet kartais ši išpjova būna nedidukė ir nesinori jos dar smulkinti. Be to, geriausiai mėsos sultys išsilaiko "Filė minjon" išpjovos nepjaustant, bet kepant trumpai labai karštoje orkaitėje, kaip ir darysim čia pateiktame recepte: "Filet Mignon Roast" - angl.
http://en.wikipedia.org/wiki/Filet_mignon |
Recepto šaltinis "Recipleased", tačiau pagal šį receptą mėsytė išeina pilnai iškepusi, be ružavo viduriuko. Aš savo eksperimentais kiek pakeičiau receptą, tiksliau tik pakoregavau kepimo laiką.
Kepimui reikia turėti glazūruotą špižinę keptuvę, arba blėkutę, tinkančią kepimui orkaitėje, kulinarinį termometrą.
Išeiga 4-5 porcijos.
- 0,8-1,0 kg jautienos išpjova "Filet mignon"
- 2 Valg. Š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 arb. š. rūpios druskos
- 1/2 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1-2 arb. š. čiobrelio lapelių - nebūtinai
- 1-2 arb. š. steiko prieskonių mišinio (garstyčių sėklos+kalendrų grūdeliai+čili krisleliai+česnakas) - nebūtinai

Kepta jautienos išpjova
Paruošimo laikas:Apie 45 min.Porcijų skaičius:Ingredientai:- Garstyčios , 1 a.š.
- Aliejus
- Baltas vynas , 100 ml
- Prieskoniai
- Jautienos išpjova , 0.5 kg
- Grietinėlė , 200 gr.
- Nuimkite nuo mėsos plėvelę, išpjovą šiek tiek pamuškite, ištepkite garstyčiomis ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę.
- Pakepkite iš abiejų pusių po porą minučių, tada įdėkite garstyčių, įpilkite vyno, grietinėlės, troškinkite dar 2 minučių.
Komentarai
Vilmos kotletai su garnyru
Kepti varškėčiai
Tinginių balandėliai orkaitėje
Balandėliai su vynuogių lapais
Nesunkiai paruošiamas šašlykas
Mėsiška sriuba
Kroketai su ryžiais
Netikras kepsnys
Greiti kiaulienos kotletukai

литовский - английский словарь
beef
adjective verb nounmeat from cattleTo rezultatas – unikalias savybes turinti išskirtinė Velso jautiena. This results in the unique character and distinctiveness of Welsh beef.
wikidataПоказать алгоритмически созданные переводыGlosbe TranslateGoogle TranslateПереводы с альтернативным написанием
jautiena+ Добавить перевод Добавить jautienabeef
nounmeat [..]To rezultatas – unikalias savybes turinti išskirtinė Velso jautiena. This results in the unique character and distinctiveness of Welsh beef.
en.wiktionary.orgСклонение ОсноваIšnagrinėjus valstybių narių pateiktą ankstesnių ir naujų savanoriško jautienos ženklinimo taisyklių vertinimą, taikant balų sistemą nuo 1 (mažiausia vertė) iki 5 (didžiausia vertė), paaiškėjo, kad 2014 m. pradėtą taikyti supaprastinimą sistemą teigiamai įvertino visos valstybės narės.
The analysis of the assessment submitted by Member States on the previous and new rules of voluntary beef labelling - using a point system ranging from 1 (lowest value) to 5 (highest value) - showed that overall Member States considered positively the simplification introduced in 2014.
Eurlex2019Be to, Bavarijos jautiena turi atitikti Bendrijos skerdenų klasifikavimo skalės E, U, R arba O klasių kriterijus, o riebalinis audinys – 2–4 klases.
Furthermore, ‘Bayerisches Rindfleisch’ must satisfy the criteria of conformation classes E, U, R or O of the Community classification of carcases and fat-cover classes 2 to 4.
eurlex-diff-2018-06-20„(FNSEA), (FNB), (FNPL), (JA), (FNICGV) ir (FNCBV) pažeidė (EB) 81 straipsnio 1 dalį, 2001 m. spalio 24 d. sudariusios susitarimą, kurio tikslas sustabdyti jautienos importą į Prancūziją ir nustatyti minimalią kainą tam tikroms galvijų kategorijoms, bei 2001 m. lapkričio pabaigoje–gruodžio pradžioje sudariusios žodinį susitarimą dėl panašaus dalyko.
‘[FNSEA], [FNB], [FNPL], [JA], [FNICGV] and [FNCBV] infringed Article 81(1) [EC] by concluding on 24 October 2001 an agreement which had the object of suspending imports of beef into France and fixing a minimum price for certain categories of cattle, and by concluding verbally an agreement with a similar object at the end of November and beginning of December 2001.
