Žalia, gaivi, jei norisi, ir kiek aštresnė trinta šalta avokadų sriuba - puikus pasirinkimas karštą vasaros dieną. Šis patiekalas unikalus savo skirtingų ingredientų gausa. Jie sriubai suteikia išskirtinį skonį, tekstūrą, kvapą. Labai svarbus akcentas yra avokadai, kurių žalia spalva ypač žadina apetitą.
Iki šiol dar nebuvau atradusi šaltos sriubos, kuri prilygtų mūsų visų dievinamiems šaltibarščiams, bet ši - tikrai ne prastesnė, kažkuo panaši, bet tuo pačiu ir maloniai nustebina nauju skonių deriniu. Vasara įpusėjo ir jei įprasti skoniai jau pabodo, labai labai rekomenduoju išbandyti. Šios nuostabiai žalios sriubos pagrindą sudaro agurkai, avokadai, žolelės ir kefyras, lengvo aitrumo priduoda jalapenas. Tikrai labai puikus skonių derinys.
Trinta Šalta Avokadų Sriuba (Pagrindinis Receptas)
Visus ingredientus, išskyrus nedidelę saujelę kalendrų, svogūnų ir pomidorų, sutriname trintuvu. Vis pilame vandenį ir reguliuojame tirštumą. Supilstome į dubenėlius, pagardiname kalendrų lapeliais, smulkintais svogūnų laiškais, skiltelėmis pjaustytais pomidorais, pašlakstome aliejumi.
Ingredientai:
- 4 dideli avokadai
- Ryšulėlis šviežių žolelių (baziliko, kalendros)
- 1 citrinos
- Druska, juodieji pipirai
- Grietinėlės (pagal skonį)
Gaminimo Eiga:
- Svogūną smulkiai supjaustykite ir kepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
- Kai svogūnas gražiai apkeps ir taps permatomas, suberkite smulkiai pjaustytą česnaką ir žoleles. Kepkite dar pusę min.
- Tuomet suberkite pjaustytus avokadus, įspauskite citrinos sultis ir supilkite sultinį. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol užvirs.
- Užvirusią sriubą sutrinkite maisto smulkintuvu, įmaišykite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.
Žalioji Avokadų Sriuba su Kefyru
Šis receptas puikiai tiks tiems, kurie mėgsta gaivesnį skonį.
Ingredientai:
- 600 ml kefyro
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. druskos
- 1/4 a.š. pipirų
Gaminimo Eiga:
Visus produktus dedame į kokteilinę / blenderį / maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Jei masė kiek per tiršta, pilame dar kefyro. Paragaujame ar netrūksta kokio nors skonio, pavyzdžiui sūrumo ar rūgštelės. Jei trūksta, pridedame ir sutriname dar kartą. Patiekiame apšlaksčius alyvuogių aliejumi, kefyru bei pabarsčius žalumynais.
Soti Meksikietiška Avokadų ir Vištienos Sriuba
Šįkart siūlomas ypatingas receptas - soti meksikietiška sriuba su avokadais ir vištiena.
Ingredientai:
- 1 didelio avokado
- 1 žaliosios citrinos
- 8 kukurūzų tortilijų
- 500 g šviežios viščiukų broilerių filė
- 600 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 1 l vištienos sultinio
- 400 g konservuotų juodųjų pupelių
- 400 g konservuotų kukurūzų
- 1 svogūno
- 1 paprikos
- 3 česnako skiltelių
- 1 šaukštelio malto kumino
- 1 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
- Šviežios kalendros
- Druskos
- Pipirų
- Aliejaus
Gaminimo Eiga:
- Paruoškite tortilijas. Įkaitinkite keptuvę su ¼ puodelio aliejaus ant vidutinio stiprumo ugnies. Tortilijas supjaustykite plonomis juostelėmis ir dalimis apkepkite įkaitintame aliejuje, kol taps traškios. Išimkite iš keptuvės ir leiskite joms nusausėti ant popierinio rankšluosčio.
- Įkaitinkite puodą su šlakeliu aliejaus ant vidutinio stiprumo ugnies. Sudėkite smulkintą svogūną, išspaustą česnaką ir smulkintą jalapeno. Troškinkite, kol daržovės suminkštės.
- Sudėkite nesmulkintą vištienos krūtinėlę, nusausintus kukurūzus, nusausintas ir nuplautas pupeles, aitriosios paprikos miltelius, kuminą, smulkintus pomidorus, druską, kalendrą ir vištienos sultinį. Užvirkite ir leiskite virti bent 25 minutes.
- Išimkite vištieną iš puodo ir suplėšykite ją 2 šakutėmis. Sudėkite susmulkintą vištieną atgal į sriubą ir virkite dar 5 minutes, tada įpilkite laimo sulčių.
- Sriubą patiekite su tortilijos juostelėmis, avokado gabalėliais, šviežia kalendra ir laimo skiltelėmis. Galite įdėti šaukštą grietinės.
Skanaus!