pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skanių Padažų Receptai Prie Keptos Vištienos

Anties krūtinėlė su vyšnių padažu

Anties krūtinėlės pusę su odele peiliu šiek tiek įpjauname keliose vietose it ruoštumėtės žaisti kryžiukus nuliukus. To reikia, kad riebalai, esantys po odele, ištirptų ir odelė suskrustų. Papipiriname ir padruskiname paukštieną ir dedame kepti odele žemyn į įkaitintus riebalus. Greta galite įmesti rozmarino šakelę.

Kepame apie 5-7 minutes (priklausomai nuo krūtinėlių dydžio) neversdami. Antienos poodžio riebalams aptirpus ir paukštienai apskrudus, apverčiame krūtinėlę ir dar pakepame 3-5 minutes, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio ir jūsų pageidaujamos mėsos temperatūros.

Baigę kepti jokiu būdu nepjaustome, o pridengiame inde folija ir leidžiame šiek tiek pravėsti. Šio proceso metu mėsa sugeria išsiskyrusias sultis ir todėl būna minkštesnė, sultingesnė. Krūtinėlę iškart prapjovus, iš jos išbėgtų visas skonis.

Reklama41011

Kol mėsa ilsisi, imamės padažo. Nupilkite iš keptuvės maždaug pusę išsiskyrusių riebalų (juose apskrudintos bulvės bus išskirtinio skonio), kad liktų ne daugiau nei 2 šaukštai. Pilame vyną ir leidžiame paburbuliuoti ant stiprios ugnies, kad išgaruotų alkoholis.

Tada pilame balzamiko actą, dedame medų, druską ir pipirus ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol padažas pradeda tirštėti ir artėti prie pageidaujamos konsistencijos.

Patiekite griežinėliais pjaustytą krūtinėlę su pora šaukštų aromatingo vyšnių padažo.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiRūta parašė:Kur dingo „Beatos svetainė”?Roberta parašė:

Sveika Beata 🙂 atrodo nuostabiai šis patiekalas, tik man kilo klausimas bulvės pakepintos tame padaže jos turi priklausyti prie šio patiekalo ir jei taip kaip jas iškepti tame padaže,kadangi dar tik pradžiamokslė aš nelabai žinau 🙂

Neringa parašė:Isbandyta! Ir tai tobula!!Kristina parašė:

Laba diena,
Kaip tik šiandien bandysiu šį receptą, tačiau apsikvailinau ir padažui nusipirkau spanguolių, o ne vyšnių, tad norėjau paklausti gal galima jas apkeisti šį kartą nesugadinant skonio, ar vis dėlto reikia lėkti į parduotuvę ir pirkti vyšnių?
Būsiu baisiai dėkinga jei gausiu atsakymą 🙂

Nauda sveikatai:

Spanguolės yra puikus antioksidantų šaltinis, o jų nauda sveikatai neapsiriboja tik tuo. Jos yra žinomos dėl savo antibakterinių ir priešuždegiminių savybių, taip pat gerina šlapimo takų sveikatą. Spanguolės taip pat turi daug vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą.

Apelsinų sultys yra puikus vitaminų C šaltinis, kuris padeda kovoti su peršalimo ligomis, stiprina odą ir kraujagysles, taip pat pasižymi antioksidacinėmis savybėmis. Citrina, savo ruožtu, suteikia papildomą vitamino C dozę ir padeda gerinti virškinimą.

Vanilės ekstraktas ir muskatas suteikia padažui ne tik unikalų skonį, bet ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis bei gali padėti virškinimo sistemai.

Nauda sveikatai:

  • Spanguolės: stiprina šlapimo takų sveikatą, turtingos vitaminais ir antioksidantais.
  • Apelsinų sultys: stiprina imunitetą, gerina odos ir kraujagyslių sveikatą.
  • Citrina: gerina virškinimą ir papildomai aprūpina vitaminu C.
  • Vanilė ir muskatas: turi antioksidantų ir priešuždegiminių savybių, padeda virškinimui.

Spanguolių padažas prie antienos, keptos vištienos ar kitokios paukštienos

Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Paskelbė: Lankytojas13 Sausio 2025

Šis spanguolių padažas yra puikus priedas prie paukštienos patiekalų, tokių kaip kepta vištiena ar antiena. Saldžiarūgštė spanguolių ir apelsinų derinys puikiai papildo mėsos skonį, o papildomi prieskoniai, kaip vanilė ir muskatas, suteikia padažui išskirtinį aromatą ir skonį. Padažas lengvai paruošiamas ir gali būti naudojamas tiek šiltas, tiek šaltas, kad suteiktų jūsų patiekalams ypatingo akcento.

Kiaulienos nugarinės kepsnys su feta sūrio padažu

2024/04/08 pagal valgome

Paruošimas: 20 min Porcijos: 5 Vakar dienos vakarienei visa šeima panoro kokių nors paprastų kepsnių, o aš norėjau kažko daugiau prie jų. Tuomet prisiminiau, kad savo užrašuose buvau pasižymėjusi, fetos sūrio padažą su pienu, kurį itin norėjau kada išmėginti. Tik tuo pačiu pamenu, kad buvau pasižymėjusi, kad šis padažas yra skirtas, bet vištienai, tačiau aš … Skaityti toliau