pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Raugintų Kopūstų Troškinys: Tradicinis Receptas

Raugintų kopūstų troškinys - tai žiemos patiekalas, puikiai tinkantis šaltomis dienomis. Jis ne tik šildantis, bet ir sotus.

Tinklaraštininkė Audronė pasakoja, kad labiausiai raugintų kopūstų troškinius mėgsta jos vyras. Tad ir kitiems siūlo pasigaminti patiekalą, kuris būtų ir sotus, ir šildantis, ir, be abejo, gardus.

A. Zemenskienė patiekalą gardina pomidorų padažu, kad jis būtų gardesnis ir turėtų pikantiško skonio. Gaminant troškinį tinklaraštininkė rekomenduoja jį gardinti pomidorų padažu - tai suteiks patiekalui gero skonio ir pikantiškumo. O kad vienas ir tas pats patiekalas neatsibostų, gaminu kopūstų troškinį su kiauliena, su dešrelėmis.

Raugintų kopūstų troškinys su kiauliena ir bulvėmis

Reikės:

  • 1kg kiaulienos (naudojau mentę ir šoninę)
  • 1.5 kg raugintų kopūstų
  • 2 morkų
  • 2 svogūnų
  • 2 v.š. pomidorų pastos (padažo arba smulkintų pomidorų)
  • lauro lapų
  • prieskoninių žolelių
  • pipirų ir druskos
  • aliejaus
  • papildomai reikės bulvių

Gaminimo eiga:

  1. Kiaulienos mėsą supjausčiau gabaliukais, pagardinau prieskoniais.
  2. Svogūnus susmulkinau, morkas sutarkavau burokine trintuve.
  3. Puode, ant šlakelio aliejaus, pakepinau svogūnus, morkas, sudėjau mėsos gabaliukus ir viską kartu pakepinau.
  4. Į puodą sudėjau pomidorų padažą, įpyliau truputį vandens ir troškinau ~ 10 min.
  5. Kopūstus perploviau po tekančiu vandeniu, sudėjau į puodą ir įpyliau vandens tiek, kad vos apsemtų kopūstus.
  6. Beliko troškinį pagardinti druska, pipirais, įmesti kelis lauro lapelius ir troškinti ~ 15 - 20 min.
  7. Kol troškinosi kopūstai, nulupau bulves, didesnes perpjoviau pusiau ir sudėjau į puodą su kopūstais (įpiliau šiek tiek vandens ir pagardinau žiupsneliu druskos ).
  8. Puodą uždengiau ir troškinau dar apie pusvalandį.
  9. Raugintų kopūstų troškinys pagamintas.
  10. Patiekiau troškinį kartu su bulvėmis.

Patarimai gaminant raugintų kopūstų troškinį

Su kopūstais raugintais yra problema: ne visada gali įsigyti tinkamų, kai kada jie būna itin bjaurūs, minkšti, per rūgštūs ir t.t. Rauginti kopūstai gali būti per rūgštūs. Link pavasario natūralūs kopūstai vis labiau rūgsta. Rūgštumą galima sumažinti juos nuplovus.

Troškinimui naudojam puodą su storu dugnu. Kaitinant aliejų dedam stambiai pjaustytus česnakus ir čili papriką. Įkaitinus aliejų, prieš rudėjant česnakams dedam smulkiai pjaustytus svogūnus. Jei kopūstai be morkų atskirai dedame burokine tarka pjaustytas morkas. Apkepinam svogūnus iki karamelizacijos. Dedam dešreles ir jas apkepinam. Sudedam kopūstus. Kaip kopūstai sušils pilam karštą sultinį. Sultiniui užkaitus dedam karį, pomidorų padažą arba konservuotus pomidorus. Užkaitinam, išmaišom, paverdam apie 40 minučių ant mažos ugnies.

Troškinti rauginti kopūstai gali būti patiekiami pietų stalui ir linksmai draugų kompanijai.