pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Padažai Keptai Krūtinėlei: Receptai Ir Patarimai

Reikia naujų pietums ir vakarienei tinkančių receptų? Slenka savaitės dienos, o jūs gaminate tą patį patiekalą, kurį gaminote praėjusią savaitę, prieš savaitę ir t. t. Tuomet laikas sugalvoti ką nors naujo. Jums tereikia rasti kitą receptą, kuris būtų naujas, neišbandytas ir puikiai tinkantis kiekvienam. Mes siūlome didelį asortimentą įvairiausių vištienos patiekalų receptų.

Yra priežastis, kodėl vištiena yra toks populiarus baltymų pasirinkimas. Iš tikrųjų yra keletas: ji nebrangi, lengvai pagaminama ir pakankamai švelni, kad puikiai derėtų prie praktiškai bet kokio padažo ar garnyro. Keptą vištiena orkaitėje yra paprasta pagaminti ir nereikalauja begalės laiko. Vištiena yra nebrangi, švelni ir labai skani.

Vištienos Padažo Receptai

Mėlynojo Sūrio Padažas

Gaminimo eiga Vištienos filė gabalėlius nuplaukite, pašalinkite riebalų perteklių. Supjaustykite mėsą smulkiais graikinio riešuto dydžio gabalėliais. Pabarstykite druska ir pipirais, įdėkite 0,5 arbatinio šaukštelio džiovintų krapų. Gerai išmaišykite ir palikite mėsą marinuotis, kol ruošite padažą.

Nedideliame prikaistuvyje užvirinkite grietinėlę. Tada sumažinkite ugnį iki mažos, maišykite grietinėlę šakute. Pamažu ranka trupinkite mėlynųjų pelėsių sūrį į grietinėlę. Kai sūris visiškai ištirps, įberkite druskos, žiupsnelį muskato ir šiek tiek šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Maišydami virkite padažą ant labai mažos ugnies 5-7 minutes. Sūrio ir grietinėlės proporcija priklauso nuo jūsų pageidavimo. Jei mėgstate tirštesnį padažą, naudokite mažiau grietinėlės ir daugiau sūrio. Tačiau nenaudokite jokių papildų padažui sutirštinti, pavyzdžiui, krakmolo ar miltų - šie ingredientai visiškai nereikalingi. Derinant girietinėlės ir sūrio kiekį pagaminti bet kokio pageidaujamo tirštumo padažą.

Supilkite paruoštą padažą į dubenį. Uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti, kol kepsite vištieną.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kaitinkite aliejų tol, kol pasirodys balti garai ir aliejus pradės čirškėti.

Nedelsiant sudėkite miltuose apvoliotus vištienos filė gabalėlius.

Kepinkite vištieną kol gražiai apskrus. Sumažinkite ugnį ir uždenkite keptuvę dangčiu. Patroškinkite vištieną apie 10 min., kol mėsa bus visiškai paruošta.

Sudėkite keptos vištienos gabalėlius į lėkštę. Apšlakstykite šiltu padažu ir, jei pageidaujate, papuoškite žalumynais.

Tiekite vištieną ant stalo karštą.

Apelsinų Padažas Keptai Anties Krūtinėlei

Kepta anties krūtinėlė su apelsinų padažu 2 porcijoms reikės:

  • 2 vnt. (500 g) šviežios antienos filė su oda
  • 3 sultingų apelsinų
  • šlakelio citrinos sulčių
  • 1 v. š. medaus
  • 1 apelsino apkepti
  • druskos, maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti:

Į mažą puodą supilkite 3 išspaustų apelsinų sultis, pagal skonį įpilkite citrinų sulčių, sudėkite medų ir virkite apie 10-15 min. arba tol, kol padažo sumažės per pusę. Galiausiai pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir atidėkite į šoną.

Antienos krūtinėles gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu.

Tik dar vienas triukas - padažą išvirkite pirmiausiai, atidėkite į šalį ir ruoškite patiekalą toliau, o per tą laiką padažas sutirštės.

Kadangi šis receptas labai paprastas, viskas paruošiama labai greitai. Iš pradžių patariama paruoši vištieną, o tada - padažą.

Sūrio Padažas Prie Keptos Duonos

Šis sūrio padažas prie keptos duonos yra puikus pasirinkimas tiek užkandžiams, tiek vakarienei. Su šiuo padažu duona tampa skania, sūria ir šiek tiek aštria, o pati tekstūra - kreminė ir švelni. Šį padažą lengvai paruošite per kelias minutes, o jį patiekiant su šilta kepta duona, jis taps nepamirštamu akcentu jūsų patiekaluose.

Kodėl šis padažas naudingas sveikatai?

Baltymai ir kalcis - Sūriai, naudojami šiame padaže, yra puikus baltymų ir kalcio šaltinis, kurie reikalingi stipriems kaulams ir dantims. Fermentinis sūris ir kietieji sūriai, kaip "Džiugas", suteikia gerą mineralų kiekį, kuris palaiko organizmo sveikatą.

Vitaminai - Pienas ir sūriai yra puikus vitamino A ir B grupės vitaminų šaltinis, kurie padeda stiprinti imuninę sistemą ir gerina odos sveikatą.

Antioksidantai - Kajeno pipirai, kurie naudojami padaže, turi priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių. Jie gali skatinti virškinimą ir pagerinti medžiagų apykaitą.

Ingredientai

  • Sviestas: 20 gramų
  • Miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • Kajeno pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Pienas: 250 mililitrų
  • Vorčesterio padažas: 1 arbatinio šaukštelio
  • Tarkuotas fermentinis sūris: 100 gramų
  • Kietasis tarkuotas sūris: 150 gramų (pvz.: "Džiugas")

Recepto paruošimas

  1. Pradžioje priekaistuvyje išlydome sviestą. Suberiame miltus, kajeno pipirus bei gerai išmaišome.
  2. Tuomet palaipsniui pilame pieną bei kruopščiai maišome šluotele, kad neliktų gumuliukų. Supilame vorčesterio padažą bei išmaišome.
  3. Tada sudedame fermentinį bei kietąjį sūrį. Išmaišome šluotele, kol sūris ištirps bei nukeliame nuo ugnies.
  4. Patiekame su kepta duona.