pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Virti Pieniškas Dešreles

Žirniai

Visas „iLive“ turinys yra peržiūrėtas medicinoje arba tikrinamas, kad būtų užtikrintas kuo didesnis faktinis tikslumas.

Jei manote, kad bet koks mūsų turinys yra netikslus, pasenęs arba kitaip abejotinas, pasirinkite jį ir paspauskite Ctrl + Enter.

Žirniai vaidina labai svarbų vaidmenį žmogaus mityboje. Ilgą laiką ši ankštinių kultūra buvo garsi savo unikaliomis skonio savybėmis, ypatinga mityba ir sodrumu.

Senovės Indijoje, Kinijoje ir žirniai buvo laikomas turtų ir vaisingumo simbolis, kaip senovės Romoje ir Graikijoje, jis užėmė svarbią vietą tarp kitų produktų: dažnai naudojamų patiekalų virti karalių, o maistas buvo paprastas nekilmingas.

Skaitykite taip pat:

  • Žalių nauda ir žala
  • Receptai iš žirnių patiekalų

Iki šiol įvairūs žirnių patiekalai yra nuostabūs. Nuo šis augalas gali paruošti daugybę gardžių patiekalų: virtų žirnių, Trinti, kepti aliejuje, žirnių košės su mėsa, žirnių sriuba, sriuba ar pudingo, žirnių blynų, mėsos, dešrų ir daugiau. Galime drąsiai sakyti, kad žirnių yra tarp kitų daržovių baltymų kiekio vadovas, taip pat mitybos ir energijos, kad jis duoda. Pasak šiuolaikinių mitybos specialistų, suaugęs žmogus turėtų valgyti mažiausiai keturis kilogramus žaliųjų žirnių per metus.

[1]

Ingredientai

1. Mėsą supjaustykite ir sumalkite. Per mėsmalę perleiskite ir svogūną, česnaką bei obuolį.

2. Sudėkite mėsą į virtuvės kombainą, suberkite prieskonius ir trinkite, kol ji virs tiršta tyre.

3. Supilkite grietinėlę bei burokėlių sultis ir viską gerai išmaišykite. Masė turi būti minkšta, bet ne skysta.

4. Žarnas nuplaukite ir užmaukite ant dešroms kimšti skirto antgalio. Kai pradėsite malti mėsą ir iš žarnos galo išleisite orą, užriškite jį mazgeliu.

5. Jei reikia, paspausdami mėsą atsargiai prikimškite gana minkštas dešreles. Pasiekę norimą dešrelės ilgį, žarną keletą kartų persukite. Taip gausite dešrelių virtinę.

6. Dešreles virkite 10–12 minučių.

Štai keletas esminių patarimų:

1. Riebesnė mėsa tinkamesnė

Naudokite mėgstamą mėsą: vištieną, kalakutieną ar kiaulieną. Paukštienos krūtinėlės mėsa gana sausa, taigi norint minkštesnių ir sultingesnių dešrelių vertėtų įmaišyti gabaliuką lašinių. Jei šis variantas netinka, teks verstis su daržovėmis, tarkime, obuoliais ar cukinija.

2. Pieną keiskite grietinėle

Pavadinimas sufleruoja, kad į dešrelių masę pilama pieno, tačiau, naudojant liesesnę mėsą, galima pilti ir grietinėlės.

3. Naudokite sveikus priedus

Pirktinėse dešrelėse naudojami spalvos ir skonio stiprikliai, tirštikliai ir baltymai. Yra keletas nekaltų triukų, kaip pagražinti ir namines dešreles. Pavyzdžiui, patrauklią rausvą spalvą joms suteiks elementarios burokėlių sultys. Jų galite išsispausti tiesiog per marlę, sutarkavę burokėlį. Nesibaiminkite, kad mėsa bus šaltibarščių spalvos – išvirus jos neliks.

4. Malkite keliais etapais

Dešrelėms kimšti skirta masė turi būti tiršta ir lipni. Bus lengviau, jei mėsą pirmiausia sumalsite mėsmale ir tik tuomet darbuositės virtuvės kombainu su S formos peiliu arba plaktuvu (tinkančiu sriubai trinti).

Grietinėlę ir burokėlių sultis patariama pilti tuomet, kai mėsa bus gerai sutrinta.

5. Į kur ir kaip kimšti

Pieniškos dešrelės parduodamos specialiame apvalkale. Namuose iš bėdos jį galima keisti maistine plėvele, tuomet nereikia ir specialaus antgalio dešroms kimšti, tiesiog įvynioti masę. Tačiau, turint omenyje, kad jas reikia virti, tai nėra patrauklus variantas. Mėsai kimšti geriau naudoti seną gerą būdą – žarnas. Sūdytų jų galima įsigyti parduotuvėse.

Mėsą geriau kimšti per elektrinę mėsmalę ar specialų didelį švirkštą, kad būtų spaudimas, nes kemšant per paprastą rankinę, tenka gerokai pavargti, kol lipni ir gana skysta masė perlenda per mėsmalę ir pasiekia žarną.

Kaip virti žirnius?

Žirnius galima naudoti ne tik sriubai ar košei, o iš šios unikalios daržovės galite gauti įvairių patiekalų. Svarbiausia, kad tokie patiekalai būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi, nes šis nuostabus ankštinių daržovių atstovas yra turtingas baltymų šaltinis, kuriame yra daug mikroelementų ir naudingų vitaminų. Jis yra tiesiog būtinas sunkiam fiziniam krūviui, o valgymo metu maistingus ir maistingus žirnių patiekalus puošia kiekvienos šeimos racionas.

Šis klausimas yra įdomus daugeliui namų šeimininkių. Šis produktas gali būti naudojamas salotų gamybai (šiuo tikslu dažniausiai naudojami konservuoti žirniai). Pavyzdžiui, su žirnių pagalba paruoškite tokias populiarias salotas, kaip olivieras ir vinaigretė. Be to, be žirnių, salotomis galite įdėti visą žirnių ankščių.

Paprastieji patiekalai yra sriubos-tyrės iš žirnių, taip pat košės, kiselės, šoniniai indai, kukuliai, kotletai, pyragaičiai. Žirniai gali būti naudojami kaip pyragų prieskoniai, taip pat pridedami prie įvairių grybų patiekalų (julienė, ragukas ir kt.). Žirnių miltai yra puikus ingredientas pagardinti pyragus, makaronus, duoną.

Reikėtų pažymėti, kad žirniai jau seniai laikomos tradicine indų įvairove visose pasaulio šalyse. Taigi gana paprastas patiekalas Kaukaze yra žirnių sriuba su aviena, vadinama "bozbash". Armėnijoje populiarus yra saldžio sriubos chirapur, pagamintas iš žirnių ir džiovintų abrikosų. "Pea kulesh" - nacionalinis patiekalas ukrainiečių - yra rūšies sriuba-tyrė, kuri dažnai patiekiama su traškučiais.

Prieš kepdami skanius grūdus arba žirnių sriubą, žirnius reikia pamerkti šaltu vandeniu, kitaip biskvita bus bevandenė. Žirnius galima derinti su kitais grūdais: pvz., Su proso žirnių koše bus daug skaniau. Jei prie žirnių košės įdėsite skrudintų morkų ir svogūnų, skonis bus dar stipresnis. Pageidautina derinti žirnių sriubą su krapais, kad būtų išvengta pūtimas ir pernelyg didelis dujų kaupimasis. Be to, nerekomenduojama gerti šalto vandens iš karto po valgymo žirnių.

Kaip virti žirnius daugybe?

Žirniai - unikalus produktas, kuris gali būti naudojamas įvairiems patiekalams gaminti. Pavyzdžiui, daugelis namų šeimininkių dalijasi skanių žirnių tyrės kepimo receptais - neįprastai šviesia ir skaniu patiekaliu, kuris tinka bet kokiam naminių paukščių ar mėsos patiekaluose. Be puikaus skonio, ši tyrė turi maistines savybes. Žinoma, šis patiekalas bus patrauklus visai šeimai.

Bulvių bulvių receptas yra gana paprastas: jums reikia paimti 1 puodelį žirnių ir mirkyti per naktį arba pradėti jį ruošti iš karto. Norėdami tai padaryti, supilkite žirnius į dubenėlį ir įpilkite 2,5 stiklines vandens, kad jis visiškai padengtų žirnį, pridėti druskos. Be to, pusantros valandos reikia įjungti "Quenching" režimą (daugialypėms priemonėms, kurių galia yra 700 vatų ar mažiau). Į gatavą žirnių tyrę reikia įpilti 50 g sviesto. Toks švelnus tyręs skonis, kaip ir storosios žirnių sriubos tyrės.

Kaip virti pieniškas dešreles?

  1. Nuimti nuo dešrelių dirbtine plėvelę.
  2. Įpilti į nedideli puodą 300ml. šalto vandens ir pastatyti ant gerai įkaitintos viryklės. Duoti vandeniui užvirti.
  3. Į verdanti vandenį įdėti dešreles, sumažinti ugnį ir uždengti dangčių.
  4. Virti 2-5 minutes (priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės).

Dešrelių salotos

Ingredientai:

  • Malti česnakai
  • Juodieji pipirai, šviežiai malti
  • Salierai, pjaustyti plonais griežiniais, 1 stiklinė
  • Pelėsinis sūris, tarkuotas, 4 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Pasukos, 5 valgomieji šaukštai
  • Svogūnų laiškai, patiekiant, 2 valgomieji šaukštai
  • Virtos dešrelės

Paruošimas:

  1. Grietinę, pasukas, česnaką, druską ir pipirus gerai išmaišyti, kiek paplakti.
  2. Dešreles apkepti keptuvėje, karštame aliejuje. Apkeptas dešreles dėti ant popierinių rankšluoščiu, jog susigertų riebalai.
  3. Į indą dėti dešreles, salierus, sūrį ir išmaišyti.
  4. Patiekti su pagamintu padažu, pabarstyti svogūnų laiškų.

Gydymas žirniais

Žirniai randasi plačiai pritaikytą ne tik maisto ruošimui įvairiems patiekalams paruošti, bet ir alternatyvioje medicinoje, nes turi keletą gydomųjų savybių. Yra daug veiksmingų receptų iš žirnių, kurie padės atsikratyti sveikatos problemų. Net paprastas šios ankštinių kultūrų įdėjimas į mitybą turės teigiamą poveikį asmens gerovei.

Žirniai yra labai naudingi širdies ir kraujagyslių sistemos ligoms, taip pat anemijai ir hipovitaminozei. Kadangi tai padeda sumažinti kraujospūdį, tai padeda nuo hipertenzijos, aterosklerozės, taip pat nepakeičiama išbėrimas, diabetas, sausas kosulys, tuberkuliozė. Bet kokia forma žiurkės rekomenduojamos baltymų trūkumui ir sumažėjusiam kraujo krešėjimui, įvairiems inkstų ir kepenų ligoms, kraujavimui iš dantenų, hemorojus ir amžiaus vidurių užkietėjimu bei dusuliu.

Kai rekomenduojama rėmuo, valgykite 3-4 žirnius (tiek mirkant vandenyje, tiek švieži). Žirnių tyrės yra naudingos skrandžio opoms: ją reikia vartoti po 2 šaukštus du kartus per dieną prieš valgį. Inkstas ir urolitiazas gerai apdorojamas žirnių žolių žolelėmis: 2 šaukštus žolelių reikia užpilti pusė puodelio verdančio vandens, reikalauti valandos ir ištuštinti. Naudokite šį nuoviras turėtų būti 2 šaukštai 4 kartus per dieną keletą minučių prieš valgį.

Uždegiminių procesų oda (spuogai, festering žaizdas, egzema) patariama imtis jauni žirniai: ji turi būti sumalta į srutų panaši būklė ir tolygiai sumaišyti su kiaušinio baltymas neperdirbus, tada gaunamas mišinys taikomas uždegimo svetainėje, padengtos plona plėvele, ir pritvirtinkite su tvarsčiu . Rekomenduojama 2-3 kartus per parą pakeisti šią tvarsliava.

Reikėtų prisiminti, kad gydymas žirneliais kartais gali būti draudžiamas. Visų pirma, tai yra dėl jo gebėjimo sukelti dujų kaupimąsi. Būtent todėl žmonėms, sergantiems virškinamojo trakto ligomis, pageidautina susilaikyti nuo nuolatinio žirnių vartojimo tiek žaliavoje, tiek virtos formos. Be to, žirniuose yra purino, todėl jo naudojimas yra labai nepageidaujamas dėl bet kokių mineralų keitimo organizme pažeidimų. Dėl šios priežasties, žindukai turėtų būti pašalinti iš dietos su podagra, nes dėl šios ligos yra šlapimo rūgšties kiekio padidėjimas kraujyje ir uratų kaupimasis sąnariuose. Kontraindikuotinas dažnas žirnių vartojimas sąlygomis po insulto ar širdies priepuolio, kraujo krešėjimo padidėjimas, taip pat tromboflebitas.

Veislės žirnių

  • pleiskanojimas
  • smegenys
  • cukrus.

Norėdami paruošti sriubas, sriubas, grūdus ir kitus patiekalus, dažniausiai naudojamos lukštenimo žirniai. Ši žirnio rūšis auginama norint gauti žaliosios žirniai, naudojamos konservavimui. Tuo pačiu tikslu naudojama grūdų žirnių įvairovė, kurių pupelės yra susmulkintos žirniai, labai saldus skonio. Valgio metu grūdų veislės pupelės nesudaro minkštos, todėl jos netinka ruošti sriubas. Cukrinių žirnelių kojelės yra visos. Tokia veislė auginama dėl "ašmenų" - nepatogių pupelių, naudojamų maistui be perinti.

Žirniai yra tinkami vartoti, tiek švieži ir sušaldyti, tiek konservuoti. Dažniausiai jis pridedamas prie boršto, sriubos, sriubos, salotų, riešutų, omeletų, taip pat naudojamas garnyrai žuvies ir mėsos patiekalų gamybai. Kai kurios iš labiausiai paplitusių veislių yra žirniai: Alfa, Viola, Oskaras, Izumrud, Premium, Matrona, Nikolajus, Ashton ir kt. Kiekviena iš šių veislių turi savo savybes, tikslą ir auginimo metodus. Visos veislės yra daug baltymų. Be to, šios ankštinių augalų dalys yra būtinos amino rūgštys, mineralinės druskos ir subalansuota vitaminų grupė.