Taip pat gali dominti šie receptai.
Taip taip, si uogiene tikrai laaaabai skani. Mmmm, kaip dabar uzsimaniau vistytes su brukniu uogiene :) Atsakyti Panaikinti
ir kas gi trukdo bent vištytės paskanauti? :-) o vietoje brukniu galima pasidaryti ir slyvų gero padažiuko ;-) Atsakyti Panaikinti
Tai kad vista valgome beveik kiekviena sekmadieni. Bet nera nei brukniu, nei geros slyvu uogienes. Nors paskutiniaja virsiu rytoj. Ziuresiu kaip ten gausis. :) Atsakyti Panaikinti
Bruknių uogienė (atsargos žiemai)
Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

Papildomi patarimai
Šis spanguolių padažas puikiai tinka prie įvairių mėsos patiekalų, pavyzdžiui, keptos vištienos, kalakutienos, kiaulienos arba net jautienos. Jis taip pat labai skanus su žuvimi, o ypač – su kepta lašišos filė. Be to, galima naudoti kaip padažą prie įvairių sūrių (pavyzdžiui, brie ar parmezano) ar net kaip užtepėlę ant skrudintos duonos.
- Jei norite padažą pagaminti saldesnį, galite pridėti daugiau medaus arba cukraus pagal skonį.
- Jei mėgstate aštrų skonį, į padažą galite įdėti šiek tiek smulkintos raudonosios paprikos arba aštrios čili paprikos.
Spanguolių padažas su česnaku yra unikalus, lengvai paruošiamas ir puikiai papildantis įvairius patiekalus. Pabandykite jį pasigaminti jau šį sezoną – tiek šventėms, tiek kasdieniams pietums!

Slyvų padažas žiemai
Slyvos yra puikus padažas prie mėsos ir, nors šis derinys daugeliui gali pasirodyti keistas, tikri gurmanai žino, koks jis skanus. Jei kada nors bandėte mėsą su tokiu padažu ir patiko šis derinys, tuomet mielai papasakosiu, kaip pasigaminti slyvų padažą žiemai. Jis turi puikų saldžiarūgštį skonį ir nuostabų aromatą, šis padažas dažnai naudojamas tradicinėje Kaukazo virtuvėje, taip pat daugelyje kitų. Beje, kai kuriose parduotuvėse jo galima rasti, bet daug skaniau pasigaminti patiems, ypač kai yra toks lengvas ir paprastas slyvų padažo receptas. Prie mėsos galima patiekti tiek šaltą, tiek keptą su padažu, su juo virta mėsa yra nepaprastai skani, magiško, viliojančio aromato.
Paskirtis: Konservavimo receptaiReceptai pagal ingredientus: # VaisiaiReklama
Greito aštraus padažo paruošimas prie mėsos
Šis aštrus padažas puikiai tiks prie įvairių mėsos patiekalų, suteikdamas jiems sodraus skonio ir aromato. Padažas ruošiamas iš šviežių pomidorų, prieskoninių žolelių bei daržovių, o derinant šiuos ingredientus gaunamas unikalus skonis, kuris praturtins jūsų mėsos patiekalus. Padažas puikiai laikosi žiemai, todėl jį galima konservuoti ir naudoti bet kuriuo metų laiku.
Ingredientai:
2,5 kg pomidorų
700 g svogūnų
3 česnako galvutės
1 puchas krapų
1 puchas petražolių
1 puchas kalendrų
1 puchas bazilikų
2 valg. šaukštai druskos (be viršaus)
120-150 g cukraus
3-4 valg. šaukštai 9% acto
1 pakuotė maltų juodųjų pipirų (20 g)
Apie 100 g augalinio aliejaus kepimui
Pomidorų paruošimas
Nuplaukite pomidorus ir sumalkite juos per mėsmalę, kad gautumėte vientisą masę. Gautą masę supilkite į didelį puodą ir virkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies. Pomidorų sultys turėtų šiek tiek sutirštėti, o skystis sumažėti.
Svogūnų apkepimas
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite apie 100 g augalinio aliejaus ir kepkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos. Svogūnai turėtų tapti minkšti ir kvepiantys, o jų skonis suteiks pomidorų padažui sodraus skonio. Apkepintus svogūnus sudėkite į puodą su pomidorais ir toliau virkite dar 20 minučių.
Prieskoninių žolelių ir česnako paruošimas
Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles, kalendras ir bazilikus. Česnakus nulupkite ir taip pat sumalkite per mėsmalę arba smulkiai sukapokite. Prieskoninės žolelės kartu su česnaku suteiks padažui gaivumo ir intensyvaus aromato.
Prieskonių ir kitų ingredientų pridėjimas
Į puodą su pomidorais ir svogūnais sudėkite smulkintas žoleles, česnakus, druską, cukrų, actą ir maltus juoduosius pipirus. Kruopščiai viską išmaišykite ir virkite dar apie 10 minučių. Šiuo metu padažas turėtų įgauti sodrų skonį, kurį subalansuoja šiek tiek aštrumo nuo pipirų ir saldumo nuo cukraus.
Konservavimas
Skanaus!
Šis aštrus pomidorų padažas puikiai tinka tiek prie keptos mėsos, tiek prie įvairių troškinių.
