Mūsų šeima labai mėgstame obuolius, dažnai su obuoliais gaminu ne tik desertus, bet ir jais papildau įvairius mėsos patiekalus, troškinius, sriubas ar mišraines. Mišrainėms obuoliai suteikia netikėto gaivumo bei saldumo. Šie metai nepagailėjo obuolių, tad labai tikėtina, kad artimiausiu metu naujų receptų su obuoliais tinklaraštyje netrūks.
Ingredientai
- Bulvės
- Konservuoti grybai
- Svogūnas
- Obuoliai
- Obuolių actas
- Aliejus
- Druska
- Maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
- Bulves kruopščiai nuplauname, virsime jas su odele. Sudedame į puodą ir užpilame vandeniu. Puodą užkaičiame.
- Bulvėms verdant, kuo mažesniais gabaliukais supjaustome svogūną, sudedame jį į gilesnę lėkštę ir užpilame vandens ir obuolių acto mišiniu.
- Konservuotus grybus nukošiame ir paliekame koštuve apdžiūti.
- Išvirusias bulves nusunkiame, atvėsiname, nulupame ir supjaustome kubeliais. Dedame į indą, kuriame maišysime mišrainę. Ten pat sukrečiame grybus.
- Į koštuvą sudedame marinuotus svogūnus, koštuvą laikydami virš plautuvės lengvai ranka paspaudžiame.
- Telieka supjaustyti obuolius. Juos perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Ypatingas silkutės receptas su grybais ir obuoliais
Jeigu norite, taip pat galite įdėti ir burokėlių. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną. Po to sudėkite smulkiai pjaustytus grybus, obuolius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dar pakepkite. Galite taip pat įdėti virtų burokėlių. Jeigu norite, galite valgyti su žolelių majonezu.
Žolelių majonezas
Jam reikėtų: saujos krapų, petražolių, vieno marinuoto agurko, 4 šaukštų majonezo. Viską susmulkinkite su kombainu.
Ant lėkštės išdėliokite bulvių griežinėlius, uždėkite po šaukštelį žolelių majonezo, burokėlių, grybų ir obuolių mišinio, ant viršaus uždėkite po griežinėlį silkės ir papuoškite šviežiais krapais.
Burokėlių mišrainė su obuoliais ir pievagrybiais
Ši burokėlių mišrainė su obuoliais ir pievagrybiais labai gardi. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, beriame burokine tarkele tarkuotas morkas, pabarstome druska ir trumpai pakepiname. Beriame pjaustytus pievagrybius, išmaišome ir kepiname kol suminkštės. Atidedame. Į dubenį beriame pjaustytus virtus burokėlius, kiaušinius, beriame konservuotus kukurūzus, kepintas morkas ir pievagrybius, obuolius. Įdedame po valgomąjį šaukštą grietinės ir majonezo, beriame smulkintus svogūnų laiškus, jei reikia - pabarstome druska ir išmaišome. Burokėlių mišrainė su obuoliais ir pievagrybiais paruošta, skanaus!