pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Tinginys su juoduoju šokoladu: receptas ir gaminimo patarimai

Tinginys - greitai ir paprastai pagaminamas desertas, puikiai tinkantis tiems, kurie mėgsta ne per daug saldžius skanumynus. Štai receptas, kaip pasigaminti sveikesnę tinginio versiją su kokosų pienu ir juoduoju šokoladu.

Sveikesnis tinginys su kokosų pienu ir juoduoju šokoladu

Daugelis įpratę gaminti tinginį su kondensuotu pienu ir daug sviesto, tačiau šis receptas siūlo alternatyvą - kokosų pieną ir juodąjį šokoladą. Nors skonis šiek tiek skiriasi nuo įprasto tinginio, jis tikrai ne prastesnis.

Ingredientai:

  • 350 g kokosų pieno (prieš gaminimą palaikyti šaldytuve, kad sutirštėtų)
  • 330 g sausainių (becukrių ar klasikinių "Gaidelio")
  • 60 g juodojo šokolado (85 %)
  • 2 v.š. natūralios kakavos
  • 1 v.š. kokosų aliejaus

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius sulaužyti.
  2. Šokoladą ištirpinti su kokosų aliejumi.
  3. Tirpintą šokoladą sumaišyti su tirštąja kokosų pieno dalimi ir kakava.
  4. Visą masę sumaišyti su sausainiais ir sudėti į norimą formą ar suvynioti į maistinę plėvelę.
  5. Dėti į šaldytuvą bent 5 val., o geriau ir nakčiai, kol sustings.

Kiti tinginio variantai

Tinginys turi įvairių variacijų, priklausomai nuo šalies ir ingredientų. Štai keletas pavyzdžių:

  • "Uolėtas kelias" (angl. rocky road): kilęs iš Australijos, gaminamas maišant pasenusius ingredientus - vyšnias ar kitas uogas - su šokoladu ir riešutais.
  • "Šokoladinis saliamis": paplitęs Italijoje ir Portugalijoje, gaminamas su romu ar kitu alkoholiu, o forma primena dešrą.
  • "Šaltas šuo" (vok. kalter hund): unikalus tinginio pavadinimas Vokietijoje.

Tinginys su vyšniomis ir juoduoju šokoladu

Alfas Ivanauskas siūlo išbandyti varškės tinginį su vyšniomis ar trešnėmis. Šis desertas ypač gardžiai kvepia vyšniomis ir patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Reikės:

  • 72 g DR.OETKER vyšnių skonio želė
  • 500 g varškės
  • 190 ml sutirštinto pieno
  • 1 šaukštelio TAYLOR&COLLEDGE ekologiškos vanilinės pastos su sėklomis
  • 1 šaukštelio TAYLOR&COLLEDGE ekologiškos vanilės pupelių pastos
  • 400 g GAIDELIS sausainių „Šokoladas“
  • 60 g tirpinto sviesto
  • 2-3 šaukštų amareto
  • 30 g takuoto PERGALĖ šokolado su lazdynų riešutais
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 400 g trešnių arba vyšnių
  • 80 ml HAAGEN DAZS ledų su sūria karamele
  • 20 g tarkuoto PERGALĖ juodojo šokolado su avietėmis

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite puodą su vandeniu ir suberkite DR. OETKER vyšnių skonio žėlė miltelius. Maišykite, kol milteliai ištirps ir masė įgaus klampaus sirupo konsistenciją.
  2. Varškę suberkite į dubenį, supilkite sutirštintą pieną, sudėkite TAYLOR&COLLEDGE ekologišką vanilės pastą su sėklomis ir TAYLOR&COLLEDGE ekologišką vanilės pupelių pastą.
  3. Į kitą dubenį suberkite GAIDELIS sausainius „Šokoladas“ ir sutrupinkite rankomis.
  4. Į varškės masę supilkite tirpintą sviestą ir sutrinkite NINJA elektriniu trintuvu. Paruoštą žėlė įmaišykite į varškę.
  5. Supilkite amaretą ir suberkite sausainius. Išmaišykite. Užberkite tarkuoto PERGALĖ šokolado su lazdynų riešutais, įspauskite citrinos sulčių.
  6. Iš trešnių pašalinkite kauliukus ir perpjaukite pusiau.
  7. Pailgą formą išklokite sviestiniu kepimo popieriumi. Ant dugno tolygiai paskleiskite varškės ir sausainių kremo, ant jo - pjaustytų trešnių. Sluoksniavimą tęskite ta pačia tvarka.
  8. Palikite šaldytuve per naktį.
  9. Sustingusį trešnių tinginį papuoškite tarkuotu PERGALĖS juoduoju šokoladu su avietėmis, šviežiomis uogomis ir lapeliais.