Įdarytos bulvės - puikus patiekalas, tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek šventėms. Šiame straipsnyje aptarsime du skirtingus įdarytų bulvių su grybais receptus.
Pirmas receptas: Įdarytos bulvės su mėsa ir grybais
Ingredientai:
- 8 bulvės
- 200 gramų grybų
- 2 svogūnai
- Šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 200 gramų maltos mėsos
- Šiek tiek pipirų
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Paruošimo būdas:
- Bulves nuskuskite, gerai nuplaukite ir skustuku išskobkite skylutes. Padarykite jas pakankamai dideles, kad galėtumėte įdėti į jas įdaro, tačiau nepersistenkite ir nepadarykite jų pernelyg dideles.
- Į dubenį sudėkite sukapotus svogūnus, supjaustytus grybus, mėsos faršą ir suberkite druską bei pipirus.
- Smulkiais gabaliukais supjaustykite šaldą sviestą ir taip pat sudėkite į dubenį. Viską gerai sumaišykite.
- Bulves prikimškite įdaru ir, užpylę trupučiu vandens, troškinkite puode apie 30 minučių, kol bulvės išvirs.
- Jei norite, galite troškinti su įvairiomis daržovėmis ir patiekti kartu su jomis.
Skanaus!
Antras receptas: Keptos įdarytos bulvės su šonine, grybais ir sūriu
Ingredientai (6 asm.):
- 6 didelės bulvės, labai švariai nušveistos
- 3 valg. šaukšt. pieno ar grietinėlės
- Gabaliukas sviesto
- Šlakelis alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Kapotų šviežių petražolių (patiekimui)
Įdarui:
- 6 juostelės rūkytos šoninės, supjaustytos kubeliais
- 10 pievagrybių, supjaustytų griežinėliais
- 1 nedidelis svogūnas, susmulkintas
- 60-70 g čederio sūrio, stambiai sutarkuoto
Gaminimas:
- Sudėkite nušveistas bulves į puodą su šaltu vandeniu, užkaiskite, pasūdykite ir virkite apie pusvalandį, kol išvirs, bet dar neims byrėti. Atsargiai nusunkite, leiskite kiek pravėsti, o tada perpjaukite horizontaliai pusiau.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Skardą, kurioje tilptų išdėliotos visos bulvės, išklokite kepimo popieriumi.
- Iš kiekvienos bulvės puselės vidurio išgremžkite šiek tiek minkštimo, kad atsirastų duobutė. Patį minkštimą dėkite į dubenį, supilkite ten pieną ar grietinėlę, įberkite druskos, pipirų.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, suberkite svogūnus, šoninę ir grybus bei pakepinkite, kol svogūnai taps auksiniai, grybai kiek suminkštės, o šoninė pakvips. Šį mišinį suverskite į dubenį su bulvių minkštimo mase, išmaišykite.
- Sudėliokite bulvių puseles į skardą, duobutes pripildykite pagamintu mišiniu, ant viršaus pabarstykite sūriu.
- Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15-20 min., kol sūris išsilydys ir parus.
- Patiekiant pabarstykite šviežiomis petražolėmis.
Patarimai ir idėjos
- Bulves galite įdaryti įvairiais ingredientais, priklausomai nuo jūsų skonio: vištiena, daržovėmis, sūriu ar kitais mėgstamais produktais.
- Eksperimentuokite su prieskoniais ir žolelėmis, kad suteiktumėte patiekalui daugiau skonio.
- Įdarytas bulves galite patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies.