pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Įdarytos bulvės su grybais: receptai ir gaminimo būdai

Įdarytos bulvės - puikus patiekalas, tinkantis tiek kasdieniam stalui, tiek šventėms. Šiame straipsnyje aptarsime du skirtingus įdarytų bulvių su grybais receptus.

Pirmas receptas: Įdarytos bulvės su mėsa ir grybais

Ingredientai:

  • 8 bulvės
  • 200 gramų grybų
  • 2 svogūnai
  • Šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 200 gramų maltos mėsos
  • Šiek tiek pipirų

Porcijų skaičius: 4

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Paruošimo būdas:

  1. Bulves nuskuskite, gerai nuplaukite ir skustuku išskobkite skylutes. Padarykite jas pakankamai dideles, kad galėtumėte įdėti į jas įdaro, tačiau nepersistenkite ir nepadarykite jų pernelyg dideles.
  2. Į dubenį sudėkite sukapotus svogūnus, supjaustytus grybus, mėsos faršą ir suberkite druską bei pipirus.
  3. Smulkiais gabaliukais supjaustykite šaldą sviestą ir taip pat sudėkite į dubenį. Viską gerai sumaišykite.
  4. Bulves prikimškite įdaru ir, užpylę trupučiu vandens, troškinkite puode apie 30 minučių, kol bulvės išvirs.
  5. Jei norite, galite troškinti su įvairiomis daržovėmis ir patiekti kartu su jomis.

Skanaus!

Antras receptas: Keptos įdarytos bulvės su šonine, grybais ir sūriu

Ingredientai (6 asm.):

  • 6 didelės bulvės, labai švariai nušveistos
  • 3 valg. šaukšt. pieno ar grietinėlės
  • Gabaliukas sviesto
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Kapotų šviežių petražolių (patiekimui)

Įdarui:

  • 6 juostelės rūkytos šoninės, supjaustytos kubeliais
  • 10 pievagrybių, supjaustytų griežinėliais
  • 1 nedidelis svogūnas, susmulkintas
  • 60-70 g čederio sūrio, stambiai sutarkuoto

Gaminimas:

  1. Sudėkite nušveistas bulves į puodą su šaltu vandeniu, užkaiskite, pasūdykite ir virkite apie pusvalandį, kol išvirs, bet dar neims byrėti. Atsargiai nusunkite, leiskite kiek pravėsti, o tada perpjaukite horizontaliai pusiau.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Skardą, kurioje tilptų išdėliotos visos bulvės, išklokite kepimo popieriumi.
  3. Iš kiekvienos bulvės puselės vidurio išgremžkite šiek tiek minkštimo, kad atsirastų duobutė. Patį minkštimą dėkite į dubenį, supilkite ten pieną ar grietinėlę, įberkite druskos, pipirų.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, suberkite svogūnus, šoninę ir grybus bei pakepinkite, kol svogūnai taps auksiniai, grybai kiek suminkštės, o šoninė pakvips. Šį mišinį suverskite į dubenį su bulvių minkštimo mase, išmaišykite.
  5. Sudėliokite bulvių puseles į skardą, duobutes pripildykite pagamintu mišiniu, ant viršaus pabarstykite sūriu.
  6. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15-20 min., kol sūris išsilydys ir parus.
  7. Patiekiant pabarstykite šviežiomis petražolėmis.

Patarimai ir idėjos

  • Bulves galite įdaryti įvairiais ingredientais, priklausomai nuo jūsų skonio: vištiena, daržovėmis, sūriu ar kitais mėgstamais produktais.
  • Eksperimentuokite su prieskoniais ir žolelėmis, kad suteiktumėte patiekalui daugiau skonio.
  • Įdarytas bulves galite patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies.