pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Varškės pyragas su obuoliais: tobulas receptas

Pyragas su varške ir obuoliais ypatingas ne tik dėl to, kad yra labai skanus, bet ir dėl puikaus skonio. Atrodo, jog vien šie du produktai garantuoja, kad kepinys bus vertas apvalaus dešimtuko. Bet tikrai - šis pyragas toooks maloniai kreminis ir toks gaivus (valio saldžiarūgštei obuolienei!), kad priklausomybė nuo pirmojo kąsnio beveik garantuota.

Dažnai obuoliniai kepiniai šaukšte šaukiasi cinamono, tačiau siūloma išmėginti šiek tiek kitokį variantą - prasidėjus pavasariui, norisi daugiau gaivumo, o tai suteiks citrinos sultys ir žievelė.Šis varškės ir obuolių pyragas su gaivinančiu citrinų aromatu - tobulas trio, kai norisi kažko gardaus, bet nesinori virtuvėje leisti daug laiko.

Ingredientai

  • 250 g varškės
  • 4 didelių obuolių
  • 4 vidutinio dydžio kiaušinių
  • 1 citrinos
  • 150 g cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 60 ml augalinio aliejaus
  • 150 g kvietinių miltų
  • 50 g krakmolo
  • 3 šaukštelių kepimo miltelių
  • Cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo eiga

  1. Kiaušinius ir varškę iš šaldytuvo išimkite iš anksto ir palikite, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Varškę gerai pertrinkite.
  2. Obuolius supjaustykite ketvirčiais, nulupkite, išskobkite šerdį, supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į dubenį, sumaišykite su citrinos sultimis ir tarkuota žievele.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. 23 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, užlenkite kraštą, palikdami popierių kaboti.
  4. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite, kol masė taps lengvi ir puri, apie 5-7 minutes. Pabaigoje įberkite vanilinio cukraus.
  5. Į išplaktus kiaušinius sudėkite varškę, augalinį aliejų ir maišykite apie pusę minutės nedideliu mikserio greičiu.
  6. Sumaišykite kvietinius miltus su krakmolu ir kepimo milteliais, tada suberkite į išplaktą masę ir maišykite nedideliu mikserio greičiu, kol ingredientai susijungs į vientisą tešlą.
  7. Į masę sudėkite maždaug 2/3 obuolių ir šaukštu išmaišykite. Supilkite į formą, išlyginkite paviršių, ant viršaus išdėliokite likusius obuolius, švelniai įspausdami juos į tešlą.
  8. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes (kol iš vidurio ištrauktas dantų krapštukas bus sausas).
  9. Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Kitas receptas

Tešla:

  • 100 g sviesto
  • 80 g cukraus miltelių
  • 100 g miltų

Varškės masė:

  • 500 g varškės kepiniams
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 40 g kukurūzų krakmolo
  • 2-3 obuoliai
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 šaukštas cukranendrių cukraus

Gaminimas

  1. Sviestą sukapokite kartu su cukraus milteliais ir miltais iki smulkių kruopelyčių. Suberkite jas į 22-24 cm skersmens apvalią formą ir gerai suspauskite.
  2. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 15 min.
  3. Obuolius supjaustykite kubeliais, pakaitinkite keptuvėje su sviestu ir cukranendrių cukrumi, kol truputį suminkštės.
  4. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, vaniliniu cukrumi su natūralia vanile ir krakmolu. Ant pakepto pagrindo sukrėskite obuolius, o ant viršaus - varškės masę. Kepkite 60 min. įkaitintoje iki 150 °C orkaitėje.

Patarimai ir gudrybės

  • Galima pyrago pagrindą bandyti bent 10 minučių pakepti vieną (nesupylus įdaro), nes išvaizda buvo kaip neiškepusio. Skoniui netrukdė, bet estetinis vaizdas būtų geresnis!
  • Norėdami karamelizuotų obuolių, pirmiausia nulupkite ir ne pernelyg plonomis skiltelėmis juos supjaustykite. Į keptuvę berkite cukrų ir kaitinkite, kol šis ištirps, tik svarbu stebėti, kad nesudegtų. Į keptuvę dėkite gabalėlį sviesto ir maišykite, kol susijungs su cukrumi į tolygią karamelę. Į keptuvę sudėkite obuolius, išmaišykite ir kelias minutes juos pakaramelizuokite, bet ne pernelyg ilgai, kad obuoliai neištižtų.

Drėgnas, keliasluoksnis, skirtingų tekstūrų pyragas dovanoja ypatingą pasimėgavimo patirtį. Obuolių ir varškės duetas pyragų receptuose visada pasiteisina. Patikėkite, kartosite.