pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakutienos patiekalai Beatąs

Valgyk ir žydėk

Duona

Varškės ir sėklų duona – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori valgyti mažiau greitųjų angliavandenių, tačiau nenori atsisakyti gardžios duonos.…

Dienos meniu

Aš tikiu, kad geriausios mišrainės yra tos, kuriose susitinka skirtingos tekstūros. Ir visada mišrainės su virtais burokėliais ar bulvėmis persikelia…

Bemėsis pirmadienis

Tai jau tikrai sriubų metas ir puodai dirba. Aš laidoje viriau sočią TRIJŲ PUPELIŲ SRIUBĄ SU KOPŪSTAIS. Man ji tokia…

Kalakutienos kepsnys su brokolių kuskusu, mango salsa ir cukinijų juostomis

2 kalakuto krūtinėliųpusės citrinos sulčiųalyvuogių aliejauskelių šakelių šviežio čiobrelio200 g kuskuso kruopų1 vidutinio dydžio brokoliodruskos, pipirų1 prinokusio mango vaisiaus1 nedidelio čili pipiro1 persiko1 cukinijos

Kalakutienos krūtinėles perpjauname išilgai. Tuomet kiekvieną gabalą įpjauname, kad greičiau iškeptų. Krūtinėlę apibarstome čiobreliu, druska, pipirais apšlakstome alyvuogių aliejumi ir leidžiame pasimarinuoti keletą valandų šaldytuve.

Kol mėsa marinuojasi, pasiruošiame salsą: susmulkiname mangą, persiką ir čili pipirą (jei norite aštriau palikite sėklytes, jei ne – išimkite). Užpilame citrinos sulčių ir viską sumaišome.

Pagaminame brokolių kuskusą: smulkiai supjaustome brokolį. Į verdantį vandenį suberiame brokolius ir paverdame 1-2 minutes. Į dubenį įpilame kuskuso kruopų ir užpilame karštą vandenį kartu su brokoliais. Paliekame išbrinkti.

Reklama41011

Kol kuskusas brinksta, ant grilinės keptuvės be papildomų riebalų iškepame mėsą.

Mėsą patiekiame su kuskusu, salsa ir cukinijomis.

Beatos tinginių balandėliai troškinti puode

Šį tinginių balandėlių gaminimo variantą, aš jau senokai nusižiūrėjau vienoje iš Beatos knygų (jau net nepamenu kurioje) ir dabar dažnai šitaip gaminu. Man patinka, kad darbo nedaug, o viskas labai gerai išsitroškina puode. Šis receptas vertas visų pagyrų, tad labai rekomenduoju ir Jums pasigaminti, jei dar nebandėte.

Beje, aš šį kartą gaminau iš kalakutienos, bet esu mėginusi ir kiaulienos faršą, vištienos faršą ir jautienos-kiaulienos faršą – visais variantas viskas gaunasi taip pat gerai. Tad rinkitės savo mėgstamą arba tą, kurį turite po ranka. 🙂

Beje, iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 kotletukų.

Kalakutienos maltinukai su gaiviomis salotomis

Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Smulkiai supjaustome svogūnus. Į dubenį sukrečiame maltą mėsą, svogūnus, prieskonius ir gerai išminkome.

Formuojame stalo teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus ir rikiuojame skardoje maždaug 3 cm atstumu vienas nuo kito. Kepame apie 25 minutes (laikas priklausys nuo maltinukų dydžio). Kol mėsa kepa, nuskutame morkas. Morkas, cukiniją ar agurką sutarkuojame šiaudeliais.

Dubenėlyje sumaišome medų, citrinų sultis, aliejų, įberiame druskos ir pipirų. Paragaujame, ar nesinori sūriau, rūgščiau ar saldžiau. Padažą supilame ant daržovių ir sumaišome – tegul daržovės pasimarinuoja, kol baigs kepti maltinukai. Prieš patiekdami salotas sumaišome su smulkintomis žolelėmis arba jų užberiame ant viršaus. Patiekiame su kitais mėgstamais žaliais salotų lapais.

Reklama41011IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiRenata parašė:Sveiki, krepšelyje svarbiausio ingridiento-kalakutienos-nėra.Inga parašė:Aš dar įdėjau česnako ir įtarkavau morką- gavosi labai skaniai- mano pusantrų metų pipirui patiko:)Gala parašė:Labai skanu ir maltiniai, ir salotos.Saul parašė:kodel nerasote, kad dar apkepintus patroskinti puode reiketu. Negi pusiau zalius valgysite…?
Rašyti komentarą

Receptui reikės:

  • faršo: 500 gramų (šį kartą gaminau iš kalakutienos)
  • ryžių: 100 gramų
  • svogūnų: 1 didelio
  • morkų: 2
  • kopūsto: ketvirtadalio
  • pomidorų padažo: 3 valgomųjų šaukštų
  • grietinės: 3 valgomųjų šaukštų
  • Iš pradžių pasirinktą faršą ruošk, tarsi tiktiems balandėliams, – dėk mėgstamų prieskonių ir išvirtus ryžius.
  • Tada smulkiai supjaustyk svogūną, sutarkuok morką, ir supjaustyk kopūstus (kaip troškinimui).
  • Tuomet viską sluoksniuok į didelį puodą – svogūnus, ant jų morkas ir kopūstus.
  • Įpilk šiek tiek vandens.
  • Iš faršo suformuok mėsos kukulius (maždaug kotletų dydžio) ir išdėliok ant daržovių.
  • Tuomet į dubenėlį pilk vandens, į jį dėk pomidorų padažą ir grietinę/grietinėlę (aš pati pyliau perpus; jeigu trūksta sūrumo, aštrumo ar kito – gali įberti mėgstamų prieskonių, arba žolelių). Išmaišyk ir užpilk ant mėsos kukulių puode.
  • Troškink ant viryklės, ant mažos kaitros maždaug 60 minučių (kol viskas suminkštėja).
  • Patiek ir skanauk!