Vištienos krūtinėlė kepta su grybais
Toks patiekalas negali būti sugadintas ar išdžiūvęs!
Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 200 g pievagrybių, 2 v.š. tarkuoto sūrio, 1 svogūno, 3 v.š. kefyro, 1 a.š. garstyčių, prieskonių ir žolelių.
Paruošimas: Sumaišykite kefyrą, garstyčias, prieskonius ir kapotas žoleles. Vištieną supjaustykite, išskleiskite kaip knygą, išmuškite ir vieną pusę patepkite marinatu. Ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį ir pakepintus grybus bei svogūnus, susukite krūtinėlę į vyniotinį ir sandariai suvyniokite į foliją. Kepkite 45-50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Kiek laiko kepti vistienos file orkaiteje
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vistienos file orkaiteje” rasta receptų 1000Vištienos filė suktinukai su šonineSultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitai
Apskrudusi vistiena orkaiteje
Kartais gali pasitaikyti, kad vistiena orkaiteje apskrus, tačiau tai nereiškia, kad patiekalas turėtų būti nepasotus ar neskanus. Yra būdų, kaip atgaivinti apskrudusią vistieną ir padaryti ją skanią bei minkštą.
- Pirmas žingsnis – neįmirkinti vistienos, palikti ją sausėti.
- Antras žingsnis – pertepti vistienos paviršių aliejumi ir įdėti ją į orkaitę kelioms minutėms 180 °C temperatūroje, kad apskruidimas išnyktų.
- Trečias žingsnis – jei vistiena vis dar yra sausa, galima įpilkite šiek tiek sultinio į kepinius, kad vistiena pasotus.
Receptai su apskrudusia vistiena
Galite pabandyti gaminti skanius patiekalus su apskrudusia vistiena, tokius kaip karijini šašlykai, vistienos kepsniai su daržovėmis ar sultinga vistienos šalta mišrainė. Svarbu būti kūrybingam ir nebijoti eksperimentuoti su skoniais!
Kiek laiko reikia kepti vistieną orkaitėje?
Vistieną orkaitėje reikia kepti apie 1 valandą ir 30 minučių iki 1 valandos ir 45 minučių, priklausomai nuo vistienos dydžio ir orkaitės temperatūros. Svarbu reguliariai tikrinti vistienos vidų, kad būtų užtikrintas tinkamas kepimo laikas.
Kaip patikrinti, ar vistiena yra apskrudusi orkaiteje?
Norint patikrinti, ar vistiena yra apskrudusi orkaiteje, galima naudoti termometrą. Vistienos vidinė temperatūra turi pasiekti bent 75°C, kad būtų užtikrintas saugus vartojimas. Taip pat galima įdėti peilį ar šakutę į vistienos vidų – jei iš jos išteka skaidrus sultingas skystis, tai rodo, kad vistiena yra apskrudusi.
Kokia temperatūra turi būti orkaiteje, kad vistiena būtų apskrudusi?
Norint, kad vistiena būtų apskrudusi orkaiteje, orkaitės temperatūra turėtų būti apie 180-190°C. Aukštesnė temperatūra padės greičiau apskrusti vistieną iš išorės, tačiau svarbu neperkaitinti, kad vistiena iš vidaus būtų gerai iškeptą.
Ar reikia vistieną orkaitėje apversti kepimo metu?
Dauguma receptų nereikalauja vistienos apversti kepimo metu, tačiau tai priklauso nuo asmeninių preferencijų. Jei norite, kad vistiena būtų vienodai apskrudusi iš visų pusių, galite ją apversti vidutiniškai kepimo proceso metu.
Ką daryti, jei vistiena orkaiteje per stipriai apskrudo?
Jei pastebite, kad vistiena orkaiteje per stipriai apskrudo, galite padėti ją į foliją arba sumažinti orkaitės temperatūrą. Taip pat galite patepti vistienos paviršių aliejumi arba sultinio mišiniu, kad išlaikytumėte jos sultingumą. Svarbiausia neperkaitinti vistienos, kad išvengtumėte pernelyg sausos ir kietos mėsos.

Vištienos krūtinėle orkaitėje: DUK
Kiek laiko kepti vištieną orkaitėje?
Vištienos filė orkaitėje įkaitintoje iki 200°C kepa apie 20 minučių. Todėl po 20 minučių patikrinkite, ar ji jau iškepusi. Jeigu įsmeigus šakutę, teka skaidrios, baltos, o ne rožinės sultys arba jos vidinė temperatūra pasiekusi 75°C, vištieną galima ištraukti iš orkaitės. Jei iš vištienos bėgančios sultys yra šiek tiek rausvos, ji greičiausiai dar neiškepusi.
Kaip marinuoti vištienos krūtinėlę kepimui orkaitėje?
Prieš pradedant kepti vištienos krūtinėlę orkaitėje su citrininiu padažu, ją reikia pamarinuoti bent 30 minučių. Tiesa, nemarinuokite ilgiau kaip 4 valandas, kad marinate esanti rūgštis nepradėtų skaidyti vištienos baltymų, suteikdama jai nemalonią tekstūrą.
Ar galiu išsikepti vištienos krūtinėlę keptuvėje?
Taip, vištienos krūtinėlę galite išsikepti ir keptuvėje. Tokiu atveju kepkite ją 8–10 minučių ant vidutinės ugnies, o po kelių minučių apverskite.
Su kuo geriausia valgyti vištienos citrininiame padaže?
Ši sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje puikiai dera su įvairiais garnyrais: bulvėmis (mano mėgstamiausias pasirinkimas – vištiena su bulvėmis orkaitėje), ryžiais ar brokolių arba žiedinių kopūstų ryžiais, bolivine balanda, makaronais ar ryžių makaronais ir įvairiomis daržovėmis.
Kiek laiko galima laikyti keptą vištienos krūtinėlę šaldytuve arba šaldiklyje?
Gerai uždengta vištienos krūtinėlė šaldytuve gali būti laikoma iki 5 dienų. Ją taip pat galite užšaldyti ir laikyti šaldiklyje iki 3 mėnesių.

Vištienos krūtinėlė orkaitėje | 15-kos receptų rinkinys
Iškepta krūtinėlė gaunasi sultinga, jei ją kepate vidutinėje temperatūroje: apie 170-180 laipsnių. Prieš dėdami patiekalą į įkaitintą orkaitę, krūtinėlės paviršių būtinai aptepkite padažu. Be to, neturėtumėte nusiminti ilgai marinuodami vištieną – pakanka marinuoti labai trumpai. Marinatui puikiai tiks ne tik saldžiarūgščiai padažai, bet ir klasikinis druskos, pipirų, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus ir medaus variantas, kurį rekomenduoja patyrę šefai ir kulinarai. Visas procesas trunka mažiau nei valandą.
Svarbu: didžiausią naudą galima gauti kepant krūtinėles specialiame kepimo maišelyje ar rankovėje. Tada nereikės naudoti aliejaus – paukštis iškeps savo sultyse. Lengvi daržovių garnyrai daro šį patiekalą patrauklų tiems, kurie stebi savo figūrą.
Patarimai
Itališka kepta vištiena
Pasigaminkite itališką vištienos marinatą su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, česnaku ir raudonųjų pipirų dribsniais. Ši kepta vištienos krūtinėlė pasirodo švelni ir sultinga! Patiekite su:
Fotografija: Šiame įraše padarytos nuotraukos yra Erin iš „The Wooden Skillet“.

Vištienos krūtinėlės orkaitėje ingredientai
- Vištienos filė. Nors šis receptas apie vištienos krūtinėlę orkaitėję, galima naudoti ir šlaunelių mėsą.
- Alyvuogių aliejus. Įprastai kepimui naudojami rafinuoti – saulėgrąžų ir rapsų – augaliniai aliejai. Deja, rafinavimo – perdirbimo – metu panaikinama didžioji dalis gerųjų riebalų ir kitų vertingųjų medžiagų, todėl šie aliejai beveik neturi maistinės vertės. Štai kodėl beveik visą maistą (net ir blynus su bananais) kepu su šaltai spaustu alyvuogių aliejumi, prarandančiu mažiausiai naudingųjų medžiagų kepant. 1 Beje, naudoju purškiamą alyvuogių aliejų, kuris padeda sunaudoti mažesnį riebalų kiekį ir valgį iškepti dar liesiau.
- Citrina. Kaip sako padažo pavadnimas, citrina yra esminis citrininio padažo ingredientas. Svarbu tik, kad tai būtų paprasta, o ne žalioji citrina.
- Česnakas. Česnakas padažui suteikia pikantiškumo.
- Skystas medus. Medus padažui suteikia šiek tiek saldumo. Čia tinka bet koks tradicinis medus, tačiau svarbu, kad jis būtų skystas.
- Malti bazilikai ir raudonėliai. Šios žolelės padažui suteikia sodrumo. Geriau jų nepraleiskite!
