pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gardūs pyragai su džiovintomis spanguolėmis: receptai kiekvienam skoniui

Džiovintos spanguolės - puikus ingredientas, suteikiantis kepiniams ne tik saldžiarūgštį skonį, bet ir gražią išvaizdą. Šiame straipsnyje rasite įvairių pyragų su džiovintomis spanguolėmis receptų, kurie tikrai papuoš jūsų stalą.

Apverstas obuolių pyragas su spanguolėmis

Šis pyragas - tai puikus derinys tarp saldžių obuolių ir rūgštesnių spanguolių. Jis skaniausias šiltas, patiekiamas su spanguolių uogiene ir ledais.

Ingredientai:

  • 6 dideli obuoliai
  • Sauja džiovintų spanguolių
  • Citrinos sulčių ir tarkuotos citrinos žievelės
  • Cinamonas
  • Žiupsnelis druskos
  • 3 kiaušiniai
  • 100-120 ml cukraus
  • 1 a.š. sodos
  • 200 ml pieno
  • 250-300 ml miltų
  • 45 g sviesto
  • Spanguolių uogienės ir ledų (patiekimui)

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius nuplaukite, nusausinkite, nulupkite ir išimkite sėklytes. Kad obuoliai neruduotų, juos galima įdėti į pasūdytą vandenį arba pabarstyti druska.
  2. Kepimo formos dugną ištepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi. Ant viršaus gražiai išdėliokite skiltelėmis supjaustytus obuolius. Galima dėti du sluoksnius.
  3. Obuolius apibarstykite cinamonu (pagal skonį) ir tarkuota citrinos žievele. Tada suberkite ir tolygiai ant obuolių paskirstykite džiovintas spanguoles. Ant viršaus paskirstykite nedidelius sviesto gabalėlius.
  4. Obuolius pašaunami į įkaitintą orkaitę (200 laipsnių C) ir kepkite apie 10-15 min, priklausomai nuo to, kaip plonai jie supjaustyti ir kokios rūšies obuoliai.
  5. Kol obuoliai kepa, pagaminkite tešlą. Ištirpinkite likusį sviestą su cukrumi. Į kiek atvėsusį mišinį įmuškite kiaušinius ir viską gerai išplakite. Įpilkite kiek pašildyto pieno. Galiausiai įberkite citrinos sultimis nugesintą sodą. Išmaišykite. Po truputį įmaišykite miltus.
  6. Pagamintą tešlą supilkite ant šiek tiek pakepusių obuolių. Pyragas pašaunamas į orkaitę ir kepamas dar apie 25-35 minutes ant tos pačios temperatūros. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite įsmeigus pagaliuką (jei ištraukiamas sausas, vadinasi, pyragas iškepęs).
  7. Pyragui leiskite šiek tiek atvėsti (geriausiai leisti vėsti šiltoje aplinkoje) ir tuomet jį apverskite. Patiekite šiltą su spanguolių uogiene ir ledais.

„Panettone“ su džiovintomis spanguolėmis ir pistacijomis

Tai tarsi didžiulė sviestinė brioche bandelė, pagardinta vanile, apelsinų žievelėmis ir kalnu džiovintų uogų. Šis pyragas puikiai tinka šventiniam stalui ar tiesiog pasimėgavimui su arbatos puodeliu.

Ingredientai:

  • 2,5 šaukštelio sausų mielių
  • 80 ml pieno (šilto, apie 40°C laipsnių temperatūros)
  • 110 g cukraus (gali būti baltas arba rudasis)
  • 1 stiklinė džiovintų spanguolių (šiek tiek pasmulkintų)
  • 1 stiklinė verdančio vandens
  • 4 kiaušiniai
  • 1 šaukštas vanilės ekstrakto (ar kitokios kokybiškos vanilės)
  • 450 g miltų (3 stiklinės)
  • 275 g sviesto (minkšto)
  • 100 g pistacijų (nekepintų ir nesūdytų, išlukštentų), pasmulkintų
  • 1,5 šaukšto nutarkuotos apelsino žievelės

Gaminimas:

  1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite mieles, pieną ir 2 šaukštelius cukraus. Padėkite šiltoje vietoje apie 10 min., kad suputotų. Spanguoles suberkite į kitą dubenėlį (atsparų karščiui), užpilkite 1 stikline verdančio vandens ir palikite pabrinkti.
  2. Į didelį dubenį (geriausia - virtuvinio kombaino) sudėkite kiaušinius, vanilę, supilkite mielių mišinį, suberkite miltus ir likusį cukrų, o tada (naudodami kablį) suminkykite tešlą. Gabalėliais dėkite sviestą, kaskart įsitikindami, kad prieš tai įdėtas gabalėlis pilnai įsimaišė į tešlą.
  3. Nupilkite skystį nuo džiovintų spanguolių ir nusausinkite jas ant popierinio rankšluosčio. Suberkite spanguoles kartu su pistacijų riešutais ir apelsino žievele į dubenį su tešla ir išsukite, kad įsimaišytų į tešlą (apie minutę). Taip paruoštą tešlą uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje išaugti (tūris turėtų padvigubėti).
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištepkite riebalais, dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Iš kito pergamentinio popieriaus lakšto iškirpkite juostą, kuria galėsite iškloti formos kraštus taip, kad virš krašto popierius išsikištų (ypač jei forma nedidelė/neaukšta - panettone paprastai kepama aukštesnių kraštų formose). Tešlą dėkite į paruoštą kepimo formą ir padėkite dar pusvalandžiui paaugti jau kepimo formoje (uždengus rankšluosčiu), apie 30 min.
  5. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180°C laipsnių. Įdėkite formą su panettone į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių arba kol vidus bus iškepęs, o viršus gražiai pageltęs. Išėmę iš orkaitės palaukite apie 5 minutes, leisdami lengvai atvėsti kepimo formoje, tada išimkite pyragą iš kepimo formos ir visiškai atvėsinkite ant grotelių. Galite patiekti ir šiltą, ką tik iškepusį.

Kardamono pyragas su kondensuotu pienu ir spanguolėmis

Šis pyragas - tai turtingas skonių derinys. Kondensuotas pienas suteikia jam ypatingo kremiškumo, o spanguolės, riešutai ir šokoladas - puikų papildomą skonį.

Jeigu iškepti pyragui neprireikia daug laiko ir pastangų, jei produktai taip pat visiškai neįmantrūs, o skonis patenkina gan išrankių smaližiautojų norus, toks pyragas netrukus tampa mūsų favoritu. Pasidalinsime ir su jumis jo receptu.

Ingredientai:

  • 1 skardinės kondensuoto pieno
  • 2 obuolių
  • 200 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • 100 g tirpinto ir atvėsinto sviesto
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • Džiovintų spanguolių

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius, pieną ir sviestą išplakame.
  2. Miltus, miltelius persijojame ir sudedame į masę. Suberiame vanilinį cukrų ir druską.

Kiti receptai su spanguolėmis

Štai dar keletas idėjų, kaip panaudoti džiovintas spanguoles kepiniuose:

  • Spanguolių sausainiai: įprastą sausainių tešlą papildykite džiovintomis spanguolėmis ir baltojo šokolado gabalėliais.
  • Spanguolių keksiukai: į keksiukų tešlą įmaišykite džiovintas spanguoles ir apelsinų žievelę.
  • Spanguolių duona: į mielinę duonos tešlą įmaišykite džiovintas spanguoles ir riešutus.