pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Farširuoti suktinukai su vištienos odele: receptas

Azijietiški suktinukai, dar vadinami „summer rolls“, yra kilę iš Vietnamo, tačiau jie populiarūs tiek Azijoje, tiek už jos ribų. „Lietuviai tampa išrankesni maistui ir domisi kitų šalių virtuvėmis bei jų receptais, skonių deriniais, valgymo kultūra.

Azijietiški suktinukai - gaivus patiekalas, kilęs iš Vietnamo, tačiau sparčiai populiarėjantis ir Lietuvoje. Griežtų taisyklių, kuo įdaryti azijietiškus suktinukus, nėra. Drąsiai derinkite mėgstamus ingredientus, o jei eksperimentuoti nedrąsu, pradėkite nuo tradicinių produktų.

„Iki“ atstovė Vilma Juodkazienė pasakoja, kad azijietiški suktinukai gaminami iš ryžių popieriaus, šviežių daržovių, žolelių, jūros gėrybių, žuvies ar mėsos, kartais jie pagardiname azijietiškais makaronais, prie jų patiekiami įvairiausi padažai - nuo saldžiarūgščių iki riešutų sviesto.

„Pagaminti azijietiškiems suktinukams puikiai tinka ir įvairiausi maisto likučiai: kepta vištiena, lašiša, krevetės, vakarykščiai ryžiai, azijietiški makaronai ar daržovės: morkos, agurkai, paprikos, salierai, salotos lapai, įvairiausi žalumynai“, - sako V.

Ingredientai

  • Ryžių popierius
  • Vištienos odelė
  • Šviežios daržovės (agurkai, salotos, paprikos, laiškinius svogūnus)
  • Žolelės (mėtos)
  • Padažas

Gaminimo eiga

Kaip teigia „Iki“ atstovė, prieš pradedant gaminti azijietiškus suktinukus svarbu pasiruošti darbo vietą. Ant kepimo popieriaus susidėliokite ingredientus, kuriuos žadate naudoti: virtas ar keptas krevetes, agurkus, salotas, makaronus.

„Pirmiausiai šiaudeliais susipjaustykite daržoves, susmulkinkite salotas, galite pusiau perpjauti ir krevetes. Jeigu naudojate mėsą ar žuvį - šiuos ingredientus taip pat pasmulkinkite. Tuomet šiek tiek pamarinuokite daržoves - marinatui naudoti galite ryžių actą, žiupsnelį cukraus, žaliųjų citrinos sulčių, žuvies padažą.

Vištieną apie 20 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Kai ji išvirs ir atvės, supjaustykite ją plonomis juostelėmis. Taip pat supjaustykite ir paprikas bei laiškinius svogūnus. Nuo salotų nupjaukite vidinę kietąją dalį.

Ryžių popieriaus lakštus trumpam panardinkite į kambario temperatūros vandenį. Po 15 sekundžių juos išimkite ir vienoje lakšto kraštelyje dėkite įdaro - mėsą, paprikas, salotas ir svogūnus. Susukite lakštą į ritinuką, lenkdami nuo apatinės dalies, tada užlenkite kairį kraštą ir vyniokite toliau.

Dešiniojo krašto neužlenkite, kad ritinėlis būtų su vienu atviru galu. Taip vyniokite ir likusius suktinukus.

Ryžių popieriaus lakštus trumpam panardinkite į kambario temperatūros vandenį, švelniai prispauskite, kad neišnirtų, ir maždaug po 15 sekundžių ištraukite. Lakšto apatinėje dalyje sluoksniuokite įdarą tokia tvarka: krevetės, mėtos, makaronai, agurko ir saliero juostelės.

Suvyniokite lakštą į ritinuką, pradėdami lenkti nuo apatinės dalies su įdaru. Kad įdaras neišbyrėtų, bevyniojant užlenkite kairį ir dešinį suktinuko galus.

Padažas

Kitas svarbus dalykas, pasak jos, - padažas.Padažui skirtus produktus supilkite į dubenėlį ir išmaišykite šluotele.

Ingredientas Kiekis
Sojų padažas 2 v. š.
Ryžių actas 3 v. š.
Sezamo aliejus 1 a. š.

Skanaus!