pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vieno kąsnio sumuštiniai: vegetariški receptai

Tobulieji sumuštiniai tinka ne tik kaip pusryčiai, bet ir kaip užkandis! Tad Jūs patys galite nuspręsti, kaip ir kada juos patieksite.

Man labai dažnai prireikia idėjų pirštais valgomiems užkandžiams. Viena vertus, dalyvaujant įvairiose šventėse ir būnant įvairių klubų ir būrelių veikloje, vis pasitaiko „suneštinių vakarėlių” formatų, kur kiekvienas kviečiamas atsinešti lėkštę lengvai patiekiamų užkandžių.

Lėkštėms, šakutėms ar peiliams paprastai tokiuose formatuose vietos nėra, tad orientuojamasi į pirštais valgomus lengvai serviruojamus ir padalinamus valgius. Būna švenčių, kai patiekiant maistą nebūna kito pasirinkimo: maistas privalo būti toks, kuris tiktų valgyti rankomis.

Jei Kalėdos yra didelių patiekalų šventė, kai už stalo susėdusi šeima ar net plati giminė dalinasi kalakutą, kiaulienos kumpį ar žąsį, tai Naujieji paprastai skirti ne sėdėjimui, bet judesiui!

Vegetariški sumuštinių variantai

Jau minėjau, kad pastaruoju metu eksperimentuoju su įvairiausiais sumuštiniais pusryčiams, kuriuose būtų naudojamas avokadas (noriu, kad šeima jo valgytų kuo daugiau).

Net neabejoju, kad jums teko girdėti apie avo-toast. Kitaip sakant, sutrėkštą avokadą ant paskrudinto batono riekės. Kartais dar ir keptu ar be marškinėlių virtu kiaušiniu pagardintą. Žinot, kiek toks kainuoja eilinėje Australijos užeigoje?

Seniai norėjau, kad ant mano stalo puikuotųsi sumuštiniai su mocarela ir pagaliau atradau receptą, kuris man labai patinka. Man pastaruoju metu užėjo kažkokia tikrų tikriausia rikotos manija - negaliu praeiti parduotuvėje pro sūrių lentyną, nepasiėmusi dar vienos rikotos.

Šį kartą, šiame recepte, su Jumis pakalbėsime apie karštus sumuštinius su sūriu, keptus keptuvėje - receptą atradau sename mamos sąsiuvinyje. Sumuštiniai yra itin paprasti, bet jie, pasirodo, nepaprastai gardūs. Mūsų šeima labai mėgsta karštus sumuštinius (nors gal tai ir nėra sveikiausias pasirinkimas), tad juos valgome gana dažnai pusryčiams.

Bet tie patys ilgainiui pradeda atsibosti, tada aš ieškau naujų skonių ir eksperimentuoju. Mini sūrio sumuštinukai (angliškai - grilled cheese sandwich) labai gardus prie rytinės arbatos arba kavos puodelio, o atšalę idealiai tinka prie įvairių salotų, sriubos ar tiesiog kaip gardus užkandis.

Itin paprastas, elementarus ir tuo pačiu be galo skanus užkandis - karšti picos skonio sumuštiniai su sūriu ir pomidorų padažu, iškepti orkaitėje. Tokį patiekalą sugebės paruošti net pradinukas. Ingredientų taip pat prireiks visai nedaug.

Kiti užkandžiai

Lavašo suktinukai su burokėliais, morkomis ir kiaušiniais - tai puikus pasirinkimas šventiniam stalui ar kasdieniam užkandžiui. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir reikalauja ingredientų, kuriuos dažnai turime namuose.

Šie vieno kąsnio užkandžiai su sluoksniuota tešla ir pieniškomis dešrelėmis yra puikus pasirinkimas greitam ir sočiam užkandžiui įvairioms progoms - nuo šeimos vakarėlių iki greitų užkandžių darbe ar mokykloje.

Tortilijų užkandis su dešrelėmis man labiausiai patinka grilio sezono, nes jį pagaminti visai nesudėtinga. Tokie užkandžiai gaunasi sultingi ir su mėgstamu padažu susivalgo labai skaniai ir itin greitai.