pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Kepti Kiaulienos Kepsnius Orkaitėje: Temperatūra Ir Laikas

Kiaulienos kepsniai orkaitėje - tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Svarbu žinoti, kaip tinkamai paruošti mėsą, kad ji būtų minkšta, sultinga ir skani. Šiame straipsnyje rasite patarimų ir receptų, padėsiančių jums iškepti tobulus kiaulienos kepsnius orkaitėje.

Mėsos Pasirinkimas

Pirmiausia, nusipirkite kiaulienos pjausnių su kauliuku. Nesvarbu kuri dalis - tai gali būti sprandinė, tai gali būti nugarinė. Imkite tai, kas bus - pjausniai atrodo taip, kaip nuotraukoje viršuje ir aš esu tikras, kad matėte juos parduotuvėje. Nebūtina čia pačiam vargi su stambiais gabalais, tegul mėsininkas paruošia gabalus ir tiesiog pasveria jums. Mano praktika rodo, kad perkant su kaulu vienai porcijai reikia 200g. Valgysite penkiese? Na ir imkite kilogramą.

Paruošimas Prieš Kepimą

Svarbu gerai išmarinuoti mėsą, o po to tinkamai iškepti. Šonkaulius marinuoti galima dviem būdais - įtrinti sausu prieskonių mišiniu arba marinuoti skystame marinate-padaže. Antrasis būdas patogesnis, nes skysto marinato likučius vėliau galima naudoti šonkaulių glazūravimui, suteikiančiam jiems labai skanų, kvapnų, lipnų „apvalkalą“. Skysto marinato taip pat galima pasiruošti truputį daugiau ir jį patiekti kaip padažą prie jau iškeptų šonkauliukų. O sausas prieskonių mišinys tiks, jei šonkauliukų marinavimui neturite daug laiko, nes jo skonis intensyvesnis.

Mėsos gabalus išdėliokite kepimo inde vienu sluoksniu. Jie gali būti susiglaudę, čia nėra bėdos, bet turi tilpti vienu sluoksniu. Tada mėsą pabarstykite druska ir maltais pipirais. Dabar mėsą pašlakstykite balzamiko actu ir alyvuogių aliejumi. Ir jau visai pabaigoje ant mėsos užpilkite šiek tiek medaus. Į laisvus tarpelius įmeskite 2-3 išilgai perpjautas česnako skilteles, kepimo indą uždenkite folija ir štai visas paruošimas baigtas.

Jei niekur neskubate - neskubėkite pašauti paruoštos mėsos į orkaitę iš karto. Paruoškite ją prieš porą valandų ir uždengtą palikite tiesiog ant stalo, kad šiek tiek įgertų prieskonius.

Kepimo Temperatūra Ir Laikas

Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki +180C. Įdėkite indą su kepsniais į orkaitę ir palikite kepti 45min. Tada tiesiog nuimkite foliją ir kepkite dar ~20min. paskrudinimui.

Temperatūros Patarimai

  • Jautienos steikai (2.5-3 cm storio), vidutiniškai kepti - kepame apie 2 min. kiekvieną pusę 200 C temperatūroje. Tikslumo sumetimais rekomenduoju naudoti greito nuskaitymo maisto termometrą ir matuoti vidinę mėsos temperatūrą. Ji turi būti apie 55 C.
  • Kiaulienos kepsniai - kepami apie 8-12 min kas pora minučių juos pavartant. 180 C temperatūroje. Vidinė mėsos temperatūra turi būti apie 68-71 C. Tada ji išliks sultinga.
  • Vištienos krūtinėlė kepama iki 74 C vidinės temperatūros. Tada ji neišsausės.

Receptai

Kiaulienos kepsniai orkaitėje su pomidorais ir pievagrybiais

Ant kepsnių dedamas daržoves galite rinktis pagal save. Puikiai tiktų saldžiosios, aštriosios paprikos, svogūnai ir t.t. Kadangi dabar grybų sezonas, todėl vietoje pievagrybių galite naudoti voveraites (įsivaizduoju, kaip nerealiai skanu turėtų būti!!), baravykus ar kitus grybus.

Ingredientai:

  • Kiaulienos nugarinė
  • Pomidorai
  • Pievagrybiai
  • Sūris
  • Majonezas
  • Druska, pipirai
  • Alyvuogių aliejus

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
  2. Nugarinę supjaustome į 6 pjausnius, juos išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių.
  3. Orkaitės skardą patepame 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, išdėliojame pjausnius ir apibarstome druska bei juodaisiais pipirais.
  4. Pomidorus ir pievagrybius supjaustome griežinėliais. Smulkiai sutarkuojame sūrį.
  5. Ant kiekvieno pjausnio išdėliojame pomidorų riekeles, užberiame sūrio (sunaudojame pusę sutarkuoto sūrio), išdėliojame pievagrybių riekeles, užtepame majonezo ir užberiame sūriu.
  6. Kepsnius kepame įkaitintoje orkaitėje ~20-25 min., kol sūris gražiai paruduoja.
  7. Patiekiame su mėgstamu garnyru.

Sultingas kiaulienos kepsnys

Mėsą gerai ištriname druska ir paliekame marinuotis. Šaldytuve galima laikyti pernakt, o kambario temperatūroje užteks valandos. Kitą dieną keptuvėje gerai įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame mėsą iš visų pusių, kad apskrustų, paruduotų.

Į puodą, kuriame troškinsime, sudedame nuvalytas supjaustytas daržoves, čiobrelių šakeles ir laurų lapus, kmynus. Ant viršaus uždedame mėsą, pilame obuolių sultis, šaukštą medaus ir garstyčių. Puodą uždengiame dangčiu ir šauname į 160 laipsnių orkaitę kepti bent 1 valandą 30 minučių. Šiam laikui praėjus patikriname mėsą, ar suminkštėjusi. Jei norisi burnoje tipsračio minkštumo - žemoje temperatūroje galima kepti ir 2-2,5 valandos.

Gaminame padažą. Į nedidelį puodą nupilame sultinį, kuris liko po mėsos troškinimosi. Pusėje stiklinės šalto vandens išmaišome krakmolą ir supilame į mėsos sultinį. Puodą dedame ant kaitros ir vis maišydami paverdame apie 5 minutes, kol krakmolas sutirštins padažą.

Patarimai

  • Naudokite maisto termometrą, kad tiksliai nustatytumėte mėsos vidinę temperatūrą.
  • Leiskite kepsniui "pailsėti" kelias minutes prieš pjaustant, kad sultys pasiskirstytų tolygiai.
  • Eksperimentuokite su prieskoniais ir marinatais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią skonį.