pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Frikadelių Sriuba Su Lydytu Sūreliu: Tradicinis Receptas

Ši frikadelių sriuba yra soti, aromatinga ir greitai pagaminama. Jai atskirai nereikia naudoti sultinio, bet jos skonis puikus. Konservuoti žirneliai yra kiek neįprastas ingredientas šioje sriuboje. Jeigu ir Jūs norite atrasti kokį nors naują receptą, pagal kurį sriuba puikiai pavyks, tai būtinai rekomenduoju pasirinkti šį variantą. Jis yra laiko patikrintas ir niekada nenuviliantis. Paruošti pavyksta net virtuvės naujokams. Einame gaminti!

Ingredientai:

  • Vanduo: 1,5 litro
  • Vištienos file: 200 gramų
  • Ryžiai: 80 gramų
  • Morkos: 1
  • Bulvės: 2
  • Svogūnai: 1
  • Česnakas: 1 skiltelė
  • Karis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Lydytas sūris: 300 gramų
  • Druska
  • Pipirai
  • Švieži krapai

Frikadelių Sriubos Receptas:

  1. Pradžioje į vandenį berkite druską, pipirus bei dėkite vištieną ir virkite maždaug 20 minučių.
  2. Vištieną išimkite bei supjaustykite gabalėliais.
  3. Tuomet į mėsos sultinį dėkite ryžius bei pavirkite maždaug 5 minutes.
  4. Po to sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, burokine tarka sutarkuotas morkas bei ganėtinai smulkiai supjaustytą svogūną. Virkite, kol bulvės ima minkštėti.
  5. Tada dėkite supjaustytą mėsą, susmulkintą česnaką bei suberkite karį.

Pupelių sriuba su frikadelėmis

Šiandien noriu Jums parodyti kaip aš savo šeimai gaminu labai skanią pupelių sriubą su frikadelėmis. Aš ją gamindama pasirenku kiaulienos faršą, bet puikiai tinka ir jautienos faršas, arba šių faršų mišinys.

Ingredientai:

  • Kiaulienos faršas
  • Kiaušinis
  • Svogūnai
  • Česnakai
  • Džiūvėsėliai
  • Džiovinti krapai
  • Prieskoninės žolelės
  • Pupelės
  • Bulvės
  • Morkos
  • Svogūnas
  • Česnakas
  • Lauro lapas
  • Druska
  • Pipirai
  • Pomidorų sultys
  • Vanduo
  • Petražolės
  • Grietinė

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia pupeles užmerkite iš vakaro.
  2. Kitą dieną pupeles ant silpnos ugnies maždaug 60 minučių.
  3. Po to, puode, kuriame virsite sriubą ant gabaliuko sviesto bei šlakelio alyvuogių aliejaus pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūną ir česnaką.
  4. Svogūnui pageltus, sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir susmulkintas morkas. Įdėkite lauro lapą (galite ir tą patį, kur virė pupelės), druskos bei pipirų. Įpilkite pomidorų sulčių bei vandens.
  5. Į pasirinktą maltą mėsą įmuškite kiaušinį, sudėkite susmulkintus svogūnus bei česnakus. Įberkite džiūvėsėlių bei džiovintų krapų ir prieskoninių žolelių.
  6. Vandeniui užvirus sudėkite pasiruoštas frikadeles (kitu atveju mėsytė gali pasileisti) bei virkite maždaug 30 minučių.
  7. Paskui sudėkite išvirtas pupeles bei dar pavirkite maždaug 10-15 minučių.
  8. Sriubą pagardinkite petražolėmis bei grietine.

Šviežių kopūstų sriuba su frikadelėmis

Ši šviežių kopūstų sriuba su frikadelėmis yra paprastai ir greitai pagaminama, jos skonis išties puikus. Frikadeles gaminome su maltos kiaulienos, bet puikiai tiks ir kita malta mėsa ar faršas. Išvirusios frikadelės buvo minkštos ir gardžios. Šviežių kopūstų sriuba yra ne tik maistinga, sveika, soti, bet kartu ir nekaloringa. Kopūstas yra viena pigiausių ir sveikiausių daržovių. Jis yra antioksidantų šaltinis, su daug vitamino C, K, B grupės vitaminų, omega-3 riebalų rūgščių.

Ingredientai:

  • Maltos kiaulienos faršas
  • Kiaušinis
  • Vištienos prieskoniai
  • Druska
  • Pipirai
  • Švieži kopūstai
  • Pomidorų pasta
  • Morka
  • Svogūnas
  • Bulvės

Gaminimo eiga:

  1. Kiaulienos faršą sumaišyti su kiaušiniu, vištienos prieskoniais, druska, pipirais.
  2. Puode užkaisti sultinį, sudėkite frikadeles, sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir virkite apie 10 min.
  3. Į puodą sudėkite kopūstus, pomidorų pastą, viską išmaišykite ir virkite apie 5 min.
  4. Tada į puodą sudėkite morką, svogūną, bulves ir virkite apie 12-15 min.

Frikadelių sriuba su daržovėmis ir makaronais

Ši frikadelių sriuba yra su kiauliena, daržovėmis, makaronais. Jai atskirai nereikia naudoti sultinio, bet jos skonis puikus, aromatingas. Sriuba yra greitai pagaminama, soti.

Ingredientai:

  • Kiaulienos faršas
  • Kiaušinis
  • Vištienos prieskoniai
  • Druska
  • Pipirai
  • Batono
  • Pienas
  • Bulvės
  • Svogūnas
  • Morkos
  • Salieras
  • Makaronai

Gaminimo eiga:

  1. Batono kraštus nupjaukite ir atidėkite į šalį, ją išmirkykite piene kelias minutes, šakute sutrinkite.
  2. Dubenyje sumaišykite visus frikadelių ingredientus.
  3. Puode užkaisti 2 l vandens.
  4. Sudėti frikadeles.
  5. Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų ant neaukštos kaitros.
  6. Sudėti bulves. Kai jos suminkštės, suberti svogūną, morkas, salierą.
  7. Įberti druskos, sudėti makaronus.