pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Naminiai marmeladiniai saldainiai: receptai ir gaminimo paslaptys

Marmeladiniai saldainiai priverčia greičiau plakti daugelio smaližių širdis. Tačiau nuo vaikystės mėgstamas skanėstas, pagamintas jūsų rankomis tikrai bus dar skanesnis.

Kodėl verta gaminti marmeladinius saldainius namuose?

Naminiai marmeladiniai saldainiai yra tikras atradimas tiems, kurie negali gyventi be saldumynų, tačiau nori apriboti suvartojamo cukraus kiekį. Saldainiai, pagaminti namuose, be papildomų konservantų ar dirbtinių priedų, gali būti puiki alternatyva komerciniams saldumynams. Be to, šiame recepte galite sumažinti cukraus kiekį arba pridėti želatinos, kad saldainiai būtų dar tvirtesnės konsistencijos.

Pagrindinis marmeladinių saldainių receptas

Skanus marmeladas bus paruoštas labai greitai ir lengvai. Be to, procesui reikia vos trijų turimų ingredientų: sulčių, cukraus ir želatinos. Jei norite, taip pat galite pridėti citrinos rūgšties, kad saldainiai būtų gaivesni ir labiau subalansuotumėte skonį.

Ingredientai:

  • Norimos sultys: 100 ml (nuo jų priklausys saldainių spalva)
  • Cukrus: 200 g
  • Vanduo: 100 ml
  • Želatina: 30 g
  • Citrinos sultys: 5 valgomieji šaukštai
  • Cukrus: saldainių apvoliojimui

Gaminimo eiga:

  1. Želatinos paruošimas: Užpilkite želatiną pasirinktomis sultimis ir palikite išbrinkti apie 10 minučių.
  2. Sirupo paruošimas: Puode sumaišykite cukrų su vandeniu ir kaitinkite ant mažos ugnies, nuolat maišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirus, virkite dar 5-10 minučių, kol sirupas taps skaidrus.
  3. Želatinos įmaišymas: Nukelkite puodą nuo ugnies ir į karštą sirupą supilkite išbrinkusią želatiną.
  4. Maišykite, kol želatina visiškai ištirps. Tada įpilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
  5. Masės supylimas į formą: Paruoštą masę supilkite į maistine plėvele arba kepimo popieriumi išklotą formą (pvz., pailgą kekso formą).
  6. Palikite atvėsti kambario temperatūroje, tada perkelkite į šaldytuvą ir palikite stingti per naktį.
  7. Saldainių formavimas: Sustingusį marmeladą išverskite ant cukrumi pabarstytos lentelės.
  8. Supjaustykite norimos formos gabalėliais ir kiekvieną apvoliokite cukruje, kad neliptų.
  9. Pateikimas: Paruoštus saldainius laikykite sandariame inde kambario temperatūroje. Skanaus!

Obuolių marmeladiniai saldainiai

„Obuolių marmeladiniai saldainiai“ yra puikus desertas, kurį galima pagaminti namuose, naudojant natūralius ingredientus. Pagal šį receptą pasigaminę saldainius, būsite tikri, ką įdėjote ir ką valgysite.

Ingredientai (8-10 asm.):

  • 0,5 kg obuolių
  • 300 ml obuolių sulčių
  • 2 pakeliai/660 g cukraus marmeladams
  • Cukrus saldainiams apvolioti

Gaminimo eiga:

  1. Įdėkite į šaldiklį šaukštą. Laikykite jį maždaug valandą.
  2. Obuolius iškepkite arba orkaitėje, arba mikrobangų krosnelėje. Atvėsinkite ir pertrinkite per sietelį. Gautą masę sumaišykite su obuolių sultimis ir užvirinkite. Suberkite cukrų marmeladams ir virkite tol, kol masė taps vientisa ir tirštesnė - apie 15 min.
  3. Užlašinkite masės ant šalto šaukšto - jei masė sustingo, tuomet puodą nukaiskite. Jei nesustingo - dar truputį pavirkite ir patikrinkite tokiu pat būdu.
  4. Išvirusią masę supilkite į silikoninę formelę arba ant kepimo popieriaus 1-1,5 cm sluoksniu. Palikite per naktį sustingti. Tuomet supjaustykite stačiakampiais ir apvoliokite cukruje. Skanaus!

Braškių marmeladas su agaru

Daugelis parduotuvėse esančių saldainių yra gana saldūs. Tai ne tik kenkia jūsų sveikatai, bet ir atima iš deserto skonį. Todėl saldumynus, tokius kaip marmeladas ir želė, aš dažniausiai gaminu namuose.

Kol mišinys brinksta, paruoškite braškes. Nuo nuplautų uogų nuskabykite kotelius ir apibarstykite cukrumi. Indą su vandeniu ir agaru pastatykite ant ugnies. Sumaišykite agarą su braškėmis. Karštą masę supilkite į paruoštas silikonines formeles. Kai mišinys pasiekia kambario temperatūrą, perkelkite viską į šaldytuvą. Neabejotinas agaro naudojimo tokiuose receptuose privalumas yra tas, kad jis greičiau sukietėja ir netirpsta šilumoje. Jei norite, kad saldainiai būtų be sėklyčių, prieš sumaišant su agaru, visą uogų tyrę perpilkite per sietelį.

Veganiški šokoladiniai saldainiai-tinginukai

Šie naminiai šokoladiniai saldainiai panašūs į mažučius tinginukus ir dėl to yra dar skanesni. 100 proc. veganiški ir puikiai tiks į lauktuvių dėžutę, kai keliausite į svečius.

Ingredientai (4 asm.):

  • 100 g NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“
  • 80 g veganiško šokolado
  • 50 g migdolų likerio
  • 1 puodelio NESPRESSO espreso kavos
  • 1,5 pakelio GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“
  • 80-100 g marcipano

Patarimai:

  1. Jei norėtųsi, kad šokolado mišinys būtų saldesnis, galite įberti šiek tiek cukraus.
  2. Tokį tinginį taip pat galite gaminti kaip įprastą - didesnėje formoje arba vynioti į maistinę plėvelę ir vėliau supjaustyti.

Ingredientų alternatyvos

  • Cukraus alternatyva: Vietoj cukraus galima naudoti medų ar klevų sirupą, nors tai gali šiek tiek pakeisti skonį ir tekstūrą.
  • Citrinos rūgštis: Citrinos rūgštį galima pakeisti citrinos sultimis, tačiau tuomet bus sunkiau suvaldyti rūgštumo intensyvumą.

Patarimai

Kad saldainiai būtų tvirtesnės konsistencijos, kitą kartą į receptą rekomenduojama pridėti želatinos ar želė cukraus.