Žalioji daržovių sriuba su zizanijomis
Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką.
Gaminimas: 35 min.
Reikės:
- 2-3 šviežių bulvių
- ½ svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 stiebelio citrinžolės
- 1 saliero lapkočio
- 200 g BONDUELLE garuose ruoštų brokolių
- 1 cukinijos
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- ½ stiklinės virtų zizanijų
- 1 šaukšto žaliosios kario pastos
- Žiupsnelio druskos
- Kelių grūdelių žaliųjų pipirų
Gaminimo eiga:
- Storasieniame puode įkaitinkite, pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, lengvai sutraiškytą citrinžolės stiebelį, žaliuosius pipirus ir susmulkintą česnaką.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir į jį sudėkite susmulkintus porą bei saliero kotus. Pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros 8-9 min. Tada prie poro ir saliero sudėkite kubeliais susmulkintas cukinijas bei sutrintą česnaką.
- Trumpai pakepinkite daržoves, įpilkite apie 1,5 l vandens ir virkite ant mažos ugnies, kol bulvės išvirs.
- Puode užvirinkite vandenį, įmaišykite MAGGI sultinį, sudėkite į jį daržoves iš keptuvės ir 5-6 min. virkite. Po to suberkite pupas ir žirnelius, pagardinkite sriubą druska ir pipirais. Virkite 4-5 min., kol pupos ir žirneliai bus išvirę.
Trinta žaliųjų daržovių sriuba su keptais pomidorais
Šis patiekalas skirtas 4 asmenims.
Gaminimas: 10 min.
Kepimas: 15 min.
Orkaitės temperatūra: 170 °C
Reikės:
- 40 g lydyto sviesto
- 1 šaukštelio smulkiai supjaustytų aitriųjų paprikų
- 1 šaukštelio pankolio sėklų
- 1 pakelio BONDUELLE trintos žaliųjų daržovių sriubos
- 20 g smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų
- 600 ml daržovių sultinio
- 1-2 šaukštų maskarponės
- 1 ryšulėlio kalendrų
- 1 šaukštelio citrinos sulčių
- 1 kekės vynuoginių pomidorų
- Aliejaus (pomidorams kepti)
Gaminimo eiga:
- Pomidorus pašlakstykite aliejumi ir šaukite į iki 170 °C įkaitintą orkaitę 15 min.
- Paprikas ir pankolio sėklas pakepinkite svieste apie 30 sek. Suberkite BONDUELLE trintos žaliųjų daržovių sriubos mišinį ir svogūnų laiškus, pakepinkite dar 2 min.
- Supilkite sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą ir virkite apie 6-7 min., kol suminkštės daržovės.
- Sutrinkite daržoves trintuvu, palaipsniui pridėdami kalendrų ir supildami citrinos sultis. Trintą sriubą pasūdykite ir, jei reikia, įpilkite dar citrinos sulčių. Sumaišykite su maskarpone.