pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sausainiai iš kukurūzų lazdelių ir medaus receptas

Paruošimas labai lengvas, o ingredientai paprasti. Gamintas jau daug kartų ir dar nei karto nenuvylęs.

Toks kukurūzų tortas su medumi ir kakava tikrai patiks tiek dideliam, tiek mažam. Kukurūzų lazdeles sutrinkite į trupinius ir sumaišykite su kokoso drožlėmis.

Receptui reikės:

  • sviestas: 1 pakelio (~200 gramų)
  • cukrus: 200 gramų
  • medus: 250 mililitrų (~350 gramų)
  • nesaldžios kukurūzų lazdelės: 1 pakelio (180-200 gramų)
  • kakavos milteliai: pagal poreikį (dedant mažiau kukurūzinis tortas gausis šviesesnis, labiau jausite saldumą, įdėjus daugiau - tortas gausis tamsesnis, šalia saldumo atsiras ir malonus kartumo skonis)

Paruošimas:

  1. Pirmiausia užkaisk didelį indą, kuriame tilptų visi kukurūzai (juos po to turėsi jame maišyti), sudėk sviestą, kaitink vidutine liepsna, per stipriai, kad sviestas stipriai putotų, negalima.
  2. Išsilydžius sviestui sudėk medų, jam ištirpus sudėk ir cukrų (dedant pradžioje medų, o paskui cukrų lengviau užtikrinti, kad neprisviltų kaitinama masė, nes sudėjus cukrų masė sutirštės ir lengva pražiopsoti, kai jau pradės svilti) ir nuolatos pamaišyk.
  3. Toliau masę kaitink, kol atsiras putojimas (kelios minutės), tuo metu suberk kakavos miltelius, juos gerai išmaišyk ir pakaitink dar kelias minutes.
  4. Tada suberk visus kukurūzus, liepsną sumažink iki minimalios, bet dar neišjunk. Stenkis maišyti taip, kad nauji, dar “neapsivėlę” kukurūzai maišymo metu vis patektų į pačią indo apačią, kur yra susikaupus saldžioji masė.
  5. Pusei kukurūzų aplipus gali visai išjungti kaitrą, sparčiai pabaik maišyti (visi kukurūzai privalo “apsivelti” saldžia mase).
  6. Nieko nelaukdamas kukurūzus suberk į pasiruoštą formą ir sudėdamas gerai paspausk.
  7. Idealiausia, kad sudėti kukurūzai nebūtų iškart laikomi labai šaltoje patalpoje, geriau vidutinėje, kad atvėstų palengva.
  8. Po maždaug 2 valandų jau galite ragauti (patogiausia pjaustyti į nedidelius maždaug 5x5x5 centimetrų dydžio kubiukus).

Kukurūzų dribsnių sausainiai su šokoladu ir medumi

  • 150 g kukurūzų dribsnių
  • 120 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 4 v. š. medaus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 100 g šokolado

Sviestą, cukrų, medų, vanilinį cukrų sudėti į nedidelį puodą ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol sviestas ir cukrus visiškai ištirps, o masė taps vientisa. Įmaišyti susmulkintą šokoladą ir maišyti, kol šis visiškai ištirps.

Karštą masę supilti ant šiek tiek pasmulkintų dribsnių ir gerai išmaišyti. Ataušinti. Iš ataušusios masės suformuoti rutuliukus. Palaukti, kol rutuliukai sustings. Skanaus!

P. S. jeigu nemėgstate medaus, vietoje jo galite naudoti auksaspalvį sirupą. Jei masė nelabai limpa, ją galima šiek tiek pašaldyti šaldytuve.

Kas paragauja šio deserto iš kukurūzų dribsnių ir riešutų, nustemba: receptas toks paprastas, o skonis - įspūdingas. Traškus desertas labai patinka ir vaikams. Desertu iš kukurūzų dribsnių ir riešutų mėgaukitės tik šiam visiškai atvėsus.

Gaminimo eiga:

  • Į puodą dėkite sviestą, klevų sirupą, įberkite žiupsnelį druskos, pamaišykite.
  • Kai užvirs ir ims tirštėti, suberkite kukurūzų dribsnius ir atsargiai pamaišykite, kad sirupu pasidengtų visi dribsniai.
  • Tada suberkite migdolus ir išmaišykite.
  • Šaukštu kabinkite kukurūzų ir riešutų masę ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 165 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
  • Iškepus leiskite pyragaičiams visiškai atvėsti.

Patiko? Pasidalink!

Paruošimas: 20 minPorcijos: 8