Čeburekai su mėsa ir sūriu
Čeburekai su mėsa ir sūriu yra labai sultingi ir skanūs. Būtinai pabandykite juos paruošti ir pavaišinti savo šeimą ar svečius. Patikėkite, jie tikrai bus patenkinti! Čeburekams gaminti galima naudoti bet kokią mėsą. Svarbiausia, kad ji būtų su riebalų sluoksniais, tada pyragaičiai išeis sultingi. Jei mėsa vis dėlto yra be riebalų, į maltą mėsą būtinai įpilkite ledinio vandens.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Miltai
Reklama
Pasidalink/Share:
Kategorijos Naminiai gaminiai ir ruošiniai, VirtiniaiRuta parašė:Kazin, ar netiktu si tesla ceburekams – kazka panasiai dariau…Kumucia parašė:Miela Rūta, čeburekams vietoj verdančio vandens naudoju gazuotą vandenį ir kiaušinių dedu į tešlą. Bet visada galima pabandyti, kitą kartą, gamindama šią tešlą, būtinai pabandysiu vieną čebureką iškept. Jei pavyks, pavadinsiu juos „Rūtos čeburekai” 🙂
Erika parašė:Net labai tinka ceburekams. Gaminu juos jau keli metai. Nepraeina nei vienas gimines ar draugu baliukas be mano ceburekiuku „pachmeliuku” 😀.
Kumucia parašė:Miela Erika, man čeburekai gavosi kietoki, bet gali būti, kad ne itin plonai iškočiojau lakštus 😉valerija parašė:Labai esu dekinga už naudingus patarimus.Kumucia parašė:Smagu, kad skaitote, Valerija, ačiū 🙂Nomeda parašė:O lazanijai tokie makaronai tiktu? Kaip suprantu jie turi buti kietesni ir su kiausiniu , beda tame, kad kietos beveik neimanoma iskocioti,o si butu superine alternatyva
Kumucia parašė:Gera mintis, Nomeda. Aš gaminu tik lakštinius, bet tikrai galima pabandyti sudžiovinti keletą stačiakampių lazanijai. Pabandom 🙂
Tomas parašė:Labai atsiprasau, bet nesupratau jus matavimo vienetu….Kumucia parašė:Labai standartiniai vienetai 🙂 Rubrikoje „About” aprašyti.st – stiklinė
vš – valgomasis šaukštasNomeda parašė:
Lazanija galima daryti su šviežios makaronu tešlos lakštais,tik klausimas ar ši neištiž-atlaikys? Bandom 🙂
Kumucia parašė:Lauksiu komentaro po bandymo 🙂Atgalinis pranešimas: Virtinukai su sūriu ir pesto | Kūmutės VirtuvėDominika parašė:Sveikos šeimininkės,ar nebandėte kvietinius miltus maišyti su kukurūzų miltais,ir dėl spalvos įdėti ciberžolės? Gaunasi trapūs ir gražiai gelsvos spalvos, plikytos tešlos virtinukai. Sumaišiau ir buvau nustebinta savo atradimo ..
Kūmucia parašė:Labas, Dominika. Ciberžole tešlą esu dažiusi, ir burokėlių sultimis, ir špinatais žaliai. Smagu, kai spalvota. O kukurūzų miltai man asmeniškai nepatinka…
Atgalinis pranešimas: Mini čeburekai | Kūmutės VirtuvėNijole parašė:Ar virtinukai is sios teslos nesuverda? Man patinka kietesne virtinuku tesla.Kūmucia parašė:Miela Nijole, jei turite omeny ar jie išsileidžia ir išplaukia įdaras – tuomet ne.Atgalinis pranešimas: Suktinukai | Kūmutės VirtuvėTina parašė:Nereali tešla, pagaliau atradau savo tešlą 🙂Kūmucia parašė:Skanaus, Tina 🙂Ilona parašė:Aciu uz recepta:) tesla ideali gavos:)Kūmucia parašė:Labai džiaugiuosi vis didesniu išbandžiusių šią tešlą būriu. Skanių akimirkų 🙂Laima parašė:Sveikos,gal galit parašyti,kiek stiklinė turi ml,nes ji yra įvairių dydžių.Ir dar.Kiek reikia mėsos 100 virtinių.Man kiekis būtų tinkamas,ir mano koldūnų forma,manau,tokia pati.Ačiū

Cepelinai su mėsa
Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.
Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiu, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma.Įdarui pakepinamas smulkintas svogūnas. Malta mėsa maišoma su kepintu svogūnu, druska ir pipirais.Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai.
Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20 — 25 minutes, atsargiai pamaišant.Padažui riebaluose kelias minutes pakepinami spirgučiai, tuomet sudedami smulkinti svogūnai, pakepinami dar kelias minutes, tuomet supilama grietinė.
Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami padažu.Patarimai:Daugiau patarimų ir puikių cepelinų įdėjų galima rasti mūsų straipsnyje.AUTORIUS: SandraSkaityti komentarusSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Sotus kiaulienos plovasPatys skaniausi lietiniai blynaiČirviniai blynaiTikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Komentarai (42)AtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Vitalija2024-11-17 15:58Mielosios,atskleisiu tikrą cepelinų receptą.Geriausia tinka Agilos veisles bulvės.Jos krakmolingos.Toliau,kas megstaminkštesniud ,dekite pusę vrtų bulvių(bet lokios rūšies) pusę Agilos žalių tarkių ,gerai nusunktos ir sudekite visą krakmolą,kuris lieka nusunkus bulvių tarkius.10 cepelinų,tokių nemażų,dedu 2tabletes vitamino C ištirpinus šaukšte bulvių sunkos. Viskas, getai išmaišom ,darom cepelinus ir į puodą.virti pradengtus 40 min. Kas megsta tampresnius,tokius,kur truputį reikia pakramtyti/ santykis 1dalis vitų bulvių ,2 dalys tarkių. Jeigu mepatiks,atsiprašau,reiškia skoniai mūsų nesutampa. ATSAKYTI
Be pietų2024-11-03 20:12Visi cepelinai išsileido, krakmolo dėjau papildomai :(( ATSAKYTIAneta2024-11-02 12:38Tokie balti gražūs cepelinai tikrai nesigaus vien iš bulvių.Kodėl nepasakote visko iki galo,arba dedate ne savo cepelinų nuotrauką. ?Todėl ir netikiu lietuviškais rašytiniais receptais. O toms šeimininkėms ,kurioms cepai ištižo,kalta nekrakmolinga bulvių rūšis. ATSAKYTI

Čeburekai su mėsa
Autorius apie receptą: Labai gardūs čeburekai, puikiai tinka gardžiuotis visai šeimai ir skanauti tiek šiltus, tiek jau atvėsusius. Labai gardūs čeburekai, puikiai tinka gardžiuotis visai šeimai ir skanauti tiek šiltus, tiek jau atvėsusius. Inga
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 9
Kaip iškepti gardžius čeburėkus
Senais „Rusų tarybiniais laikais”, greito maisto užkandinių nebuvo, tačiau tada visi smagiai valgydavo labai šaunu karštą patiekalą – čebureką. Šiuo metu Lietuvoje vėl pamažu atsiranda ir čeburekinės. Nežiūrint tuo metu sklandžiusių anekdotų, kad užsisakius kelis čeburekus iš jų galima surinkti visą katiną, jie yra labai gardus ir greitai paruošiamas maistas. Šiandien parodysime, kaip namuose paruošti gardžius čeburekus.
Viskas ko reikia greitam skanių čeburekų paruošimui (6 čeburekų gamyba trunka 1 val.), tai faršas ir tešla. Taigi – čeburekų gamyba:
1) Faršas čeburekams:
— kiauliena – 200 gr.,
— veršiena – 150 gr.,
— svogūnai – 2-3 nedidelės galvos,
— juodieji pipirai (skaniau šviežiai malti),
— raudonieji pipirai,
— Itališkos žolytės (tokie prieskoniai),
— druska.
2) Čeburekų tešlos receptas:
— 1 kg. miltų, 1 kiaušinis ir 1-2 puodeliai vandens.
Svogūnus, kad būtų minkštesni ir turėtų daugiau sunkos, geriau reikėtų iškart supjaustyti ir pasūdžius sudėti į puodą, kuriame bus ruošiamas faršas. Tada imami miltai ir mušamas kiaušinis. Tešla maišome šaukštu ir pamažu pilame vandenį.
Kočėliuku gražiai jį iškočiojame iki 2,5-3 mm storio, į vieną ruošinio pusę dedame šaukštą gatavo faršo — plonu sluoksniu !
Dabar kita ruošinio pusė užlenkiama ant viršaus, kraštai lengvai sulyginami pirštais. Nekeldami čebureko nuo stalo kočėliuku atsargiai pakočiojame jo kraštus.


