pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakutienos Guliašas - Skaniausi Receptai

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Žymės: gėrimas, prieskoniai, kalėdinis, punšas, kalėdinis receptas

Guliašas su bulvėmis 4 asm.

Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose. Guliašą įkvėpė Ericho Marios Remarque'o romanas „Juodasis obeliskas“.

Žymės: Bulvės, kiauliena, mėsa, jautiena, guliašas, gurmaniškas
Reikalingi ingredientai:
Kalakutienos filė500 gramaiMorkos2 vntAugalinis aliejus50 mililitrųSvogūnai3 vntDruska, pipirai, prieskoniaipagal skonįBulvės1 kilogramasPienas300 mililitrųSviestas50 gramųVanduo1 litrasPomidorų pasta2 šaukštaiReklama
Gaminimo eiga

1. Pirmiausia išvirkime bulves. Norėdami tai padaryti, pirmiausia bulves reikia nuvalyti. Supjaustome į 4 dalis. Sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pasūdykite ir virkite, kol suminkštės.

2. Kalakutienos filė supjaustykite mažais gabalėliais.Reklama3. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite filė gabalėlius iki vos pastebimos rudos spalvos. Ugnis nedidelė.

4. Nulupkite svogūną. Svogūną reikia susmulkinti. Man labiau patinka blenderis, bet galite pjaustyti rankomis.

Maltos mėsos guliašas 6 asm.

Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 5 minutes, įberkite druskos ir pipirų. Susmulkinkite paprikas, svogūną ir česnaką. Iškepusią mėsą sudėkite į dubenėlį, o į keptuvę suberkite paprikas, svogūnus ir česnakus. Paeiliui.

Žymės: mėsa, daržovės, paprikos, guliašas, malta mėsa, česnakai, receptai