pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausi sausainių su kakava receptai

Šviežutėliai, ką tik iš orkaitės ištraukti sausainiai - tikra idilė belaukiant švenčių. Tad, siūlome jums kelis šventiškų sausainių receptus.

Tinginys be sausainių

Pasigaminkite traškų ir neatsivalgomą tinginį be sausainių. Labai greitas ir labai gardus saldumynas, kai norisi kažko skanaus, o gaminti tingisi...

Tinginiui be sausainių pagaminti reikia:

  • 50 g sviesto
  • 50 g mėgstamo šokolado
  • 50 g sutirštinto saldinto pieno
  • ½ puodelio espreso kavos
  • 100 g traškių javainių su kakava ir avietėmis
  • 10 traškių prancūziškų pyragėlių (arba plonų vafliukų)
  1. Į puodą dėkite sviestą, šokoladą, sutirštintą pieną, supilkite espreso kavą. Maišydami kaitinkite tol, kol viskas išsilydys ir masė taps vientisa.
  2. Į dubenį supilkite traškius javainius su kakava ir avietėmis, smulkiai sulaužykite prancūziškus pyragėlius, viską išmaišykite.
  3. Javainių ir pyragėlių masę apliekite paruoštu glajumi ir viską išmaišykite.
  4. Masę sudėkite į maišelį, suformuokite lyg dešrą. Dėkite į šaldytuvą ir palikite sustingti.

ALFO PATARIMAI:

  • Tinginį galite paskaninti smulkintais lazdynų arba migdolų riešutais.
  • Jei neturite vakuumavimo maišelių, tinginį galite suspausti formoje arba įsukę į maistinę plėvelę.

Paprastas sausainių receptas

Paprastas sausainių receptas, puikiai tiks kepti su mažais vaikais. Kai mano dukra išreiškia norą eiti kepti kartu, visada prašo šių sausainių. Aš neprieštarauju, nes ir vaikams džiaugsmo pažaisti su tešla, ir man nesudėtinga.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C laipsnių (180 C orkaitę su ventiliatoriumi). Dubenyje ištrinkite sviestą su cukrumi, vanile. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą. Suberkite į sviesto mišinį ir užmaišykite tešlą, kol sukibs į gabalą. Tešlą išverskite ant pamiltuoto paviršiaus, iškočiokite maždaug 1 cm storio pagrindą.

Išimkite skardas iš orkaitės ir palikite sausainius jose 10 minučių, kol sutvirtės.

Sausainiai „Amaretti“

Sausainiai „Amaretti“ yra vieni populiariausių Italijoje. Jie paprastai gaminami iš migdolų, cukraus ir plaktų kiaušinių baltymų. Šiame recepte kiaušinių baltymus pakeitėme akvafaba.

  • 1 v.š.
  • ¼ a.š.

Akvafabą mikseriu plakame iki lengvų putų. Įpilame citrinos sulčių. Plakame toliau ir beriame po 1 v.š. cukraus pudros. Prieš beriant kitą pudros porciją, reikia įsitikinti kad prieš tai įberta cukraus pudra ištirpo. Įpilame kelis lašus migdolų aromato ir išjungiame plaktuvą.

Sausainius kepame iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val.

Kavos aromato sausainiai

Pirmasis sausainių receptas, kurį norime jums pasiūlyti - nauja klasikinių avižinių sausainių interpretacija. Švelnus kavos aromatas ir šiltas, tirpstantis šokoladas - štai kas šiuos sausainius pakylėja į visai kitą lygį.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Kol orkaitė kaista, puode, ant vidutinės ugnies, išlydykite sviestą. Kai šis taps švelniai rusvos spalvos, perpilkite į dubenį ir leiskite pravėsti bent 5 min.
  3. Į dubenį su sviestu įmuškite kiaušinius, supilkite rudąjį cukrų, vanilės ekstraktą bei tirpios kavos miltelius.
  4. Į masę supilkite miltus, avižinius dribsnius, sodą ir žiupsnelį druskos. Įberkite šokolado gabaliukus ir viską švelniai išmaišykite.
  5. Iš tešlos formuokite nedidelius rutuliukus ir dėkite juos ant kepimo skardos, palikdami maždaug 5 cm dydžio tarpus.
  6. Švelniai ranka įspauskite kiekvieną suformuotą rutuliuką, kad jis įgytų sausainio formą. Ir kepkite 8 min.
  7. Išimkite skardą iš orkaitės, apsukite, ir dar kartą įdėkite kepti į orkaitę maždaug 2 min, arba kol sausainiai kraštuose pradės stingti.
  8. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės, tačiau sausainius dar palikite. Tegul jie ramiai atvėsta ant skardos, o tada gražiai sudėsite į lėkštę. Ir viskas - galite ragauti!

Puikiai tiks su mėgstama arbata arba kakavos puodeliu.

Sausainiai iš 5 ingredientų

Dažnai receptai žmones išgąsdina - tiek daug skirtingų ingredientų. Pamatę ilgą produktų sąrašą dažnai nusprendžiame, jog patiekalas reikalauja per daug pastangų ir net nebandome jo pasigaminti. Dėl šios priežasties nusprendėme pasiūlyti šventinį sausainių receptą, kuriam reikės vos 5 ingredientų. O skonis - išties puikus.

Pradžia - įprasta. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į trintuvą sudėkite migdolų sviestą, datules be kauliukų, vanilės ekstraktą ir kepimo miltelius. Sutrinkite iki vientisos masės - kol neliks didelių datulių gabalėlių.

Iš tešlos suformuokite 16 rutuliukų, sudėkite juos ant skardos su kepimo popieriumi palikdami tarpelius. Su ranka švelniai juos spustelkite. Atvėsusius sausainius apipilkite išlydytu šokoladu. Šokoladu aplietus sausainius palikite šaldytuve, kol šokoladas sustings.

Sausainiai su prieskoniais

Cinamonas, gvazdikėliai, imbieras, kardamonas - tai prieskoniai, be kurių kalėdiniai kepiniai sunkiai įsivaizduojami.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Dubenyje sumaišykite birius produktus: miltus, kepimo miltelius, prieskonius.
  3. Viduryje sumaišytos tešlos padarykite duobelę ir į ją supilkite paplaktą kiaušinį ir cukraus sirupą.
  4. Apibarstykite miltais stalviršį. Ant jo iškočiokite tešlą. Pasiimkite kalėdines sausainių formeles.
  5. Kepkite orkaitėje maždaug 10 min. Leiskite atvėsti. Ir... Skanaukite.

Sausainiai su kondensuotu pienu

Dar vienas, vos 5 ingredientų receptas. Pasigaminti itin paprasta, o sausainiai tiesiog tirpsta burnoje. Esame tikri, jog juos patiekus ant šventinio stalo, lėkštė akimirksniu liks tuščia.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į mišinį supilkite kondensuotą pieną. Į kepimo skardą valgomuoju šaukštu dėkite sausainėlius. Kepkite 10-15 min, kol sausainiai švelniai paruduos. Atvėsinkite ir ragaukite.

Beje, sandariai supakuoti šie sausainiai išsilaiko švieži iki dviejų savaičių.

Meduoliniai sausainiai

Pabaigai - meduolinių sausainių receptas. Minkšti, purūs, o svarbiausia - tiesiog tirpstantys burnoje.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. Į skystą medų supilkite kakavą, meduolių prieskonių mišinį bei cukrų. Viską gerai išmaišykite.
  3. Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius.
  4. Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite tešlą. Jos storis turėtų būti 0,5-1 cm.
  5. Prieš dėdami meduolius į orkaitę, apšlakstykite jų paviršių vandeniu. Kepkite 8-10 min.
  6. Iškeptus sausainius atvėsinkite ir ragaukite.

Greiti sausainiai

Tešlą sumaišiau per dešimt minučių, o po pusvalandžio jau kirtom sausainius. Kas su pienu, kas su sultim, kas su arbata. Nerealūs sausainiai! Seniai tokių skanių nevalgiau, tikrai, todėl negaliu laukti vėsaus ir niūraus rudens, kad pasidalinčiau tokiu geru receptu.

Skonis: 10/10. Su pliusu! Seniai valgiau tokius skanius, tokio sodraus skonio sausainius. Mums labai patiko, kad kava šiuose sausainiuose atsiskleidžia labai stipriai (todėl rinkitės mėgstamiausią). Ne mažiau patiko tai, kad sausainiai tiesiog idealios „konsistencijos“ - traškūs krašteliai ir minkštas, truputį karamelę primenantis vidus.

Paruošimo laikas: 30 min. + 25 min.

  • 1 arb. š.
  • 1 arb. š.
  • 2 valg. š.
  • 1 valg. š.
  • ¼ arb. š.
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
  2. Į didelį dubenį sudėkite minkštą sviestą ir suberkite cukrų.
  3. Naudodami mažą ar nedidelį ledų kaušelį, suformuokite ir ant kepimo popieriaus išdėliokite tešlos rutulėlius.
  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 minučių, kol sausainiai tarp gražiai auksinės spalvos.

Sausainių receptas su kakava ir kondensuotu pienu

Reikės:

  • 600 g sausainių
  • 200 g sviesto
  • 5 šaukštų kakavos
  • 3 šaukštų cukraus
  • 300 g kondensuoto pieno

Sausainius sutrupinkite. Ištirpinkite sviestą. Jam ištirpus, suberkite kakavą, sumaišytą su cukrumi ir maišykite, kol kakavoje neliks gumuliukų. Supilkite kondensuotą pieną ir maišykite, kol viskas taps vientisa mase. Gautą masę pilkite ant sutrupintų sausainių. Viską gerai išmaišykite. Siaurą formą išklokite maistine plėvele ir dėkite gautą masę. Karts nuo karto paspauskite, kad pasidarytų kieta, vientisa, be tuščių ertmių masė ir dėkite į šaldytuvą. Skanaus!