pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos Krūtinėlė Su Obuoliais: Gardūs Receptai

Vištienos krūtinėlė su obuoliais - puikus pasirinkimas norint pasilepinti skaniu ir sveiku patiekalu. Šis derinys ne tik gardus, bet ir suteikia galimybę eksperimentuoti su įvairiais receptais. Šiame straipsnyje rasite keletą idėjų, kaip paruošti vištieną su obuoliais, kad nustebintumėte savo artimuosius.

Vištienos Vėrinukai Su Obuoliais

Šiuos vištienos vėrinukus su obuoliais galite kepti ir keptuvėje, ir grilyje. Sultingas ir lengvas patiekalas puikiai tiks patiekti su salotomis, ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Ingredientai:

  • 4 šaukštai WOWMAMA padažo „BBQ sauce classic“
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • ½ vištienos krūtinėlės
  • 1 vidutinio rūgštaus obuolio
  • Žiupsnelis juodųjų pipirų
  • Keleto kalendrų ir bazilikų šakelių

Paruošimo Būdas:

  1. Į dubenį dėkite 3 šaukštus WOWMAMA padažo „BBQ sauce classic“, pilkite aliejaus.
  2. Suberkite vienodo dydžio gabaliukais pjaustytus vištieną ir obuolius. Viską išmaišykite ir pamarinuokite apie 15-30 min.
  3. Ant iešmelių (vieną po kito) verkite vištienos ir obuolių gabaliukus.
  4. Kepkite keptuvėje, įpylę aliejaus, arba grilyje apie 10 min., kartas nuo karto apverčiant. Užberkite pipirų.
  5. Prieš baigiant kepti, aptepkite likusiu BBQ padažu, papuoškite kalendrų ir bazilikų lapeliais.
  6. Patiekite su salotomis, ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Įdaryta Vištienos Krūtinėlė Su Karamelizuotais Obuoliais

Jei ruošiatės šventei, šefas Ruslanas Bolgovas siūlo paruošti vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais.

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė
  • Kuskuso kruopos
  • Grietinėlė
  • Kiaušiniai
  • Prieskoniai
  • Moliūgų sėklos
  • Saulėje džiovinti pomidorai
  • Majonezas
  • Cukrus
  • Sviestas
  • Obuoliai
  • Grietinėlė
  • Smulkintas čili pipiras

Paruošimo Būdas:

  1. Pirmiausia ruošiame įdarytą vištienos krūtinėlę. Šviežią vištienos krūtinėlę dedame odele į apačią ant pjaustymo lentos ir nupjauname mėsą, ją sumalame. Į maltą mėsą įmaišome kuskuso kruopas, grietinėlę, kiaušinius, prieskonius, moliūgų sėklas bei saulėje džiovintus pomidorus. Masę įdedame po vištienos krūtinėlės odele. Patepame odelę majonezu. Paruoštą įdarytą vištienos krūtinėlę dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, kepame 20-25 min. iki 170C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  2. Paruošiame karamelizuotus obuolius. Į keptuvę vienu sluoksniu įberiame cukrų, ištirpiname ant mažos ugnies, įdedame sviesto, grietinėlę ir smulkintą čili pipirą. Sutirštėjus masei, įdedame obuolių skilteles ir 2 min. patroškiname.

Kepta Vištiena Su Obuoliais Orkaitėje

Šis paprastas, bet skanus receptas puikiai tinka kasdieniam patiekalui.

Ingredientai:

  • 2 vienetai vištos filė
  • 2 vienetai obuolių
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek prieskonių (vištienai)
  • Šiek tiek bazilikų (maltas)
  • Šiek tiek imbierų (maltas)
  • Šiek tiek juodųjų pipirų

Paruošimo Būdas:

  1. Vištieną supjaustyti stambesniais gabaliukais, ištrinti su prieskoniais ir citrinos sultimis. Marinuoti šaldytuve 30 min.
  2. Obuolius nulupti ir supjaustyti stambiomis skiltelėmis.
  3. Sumaišyti su vištienos gabaliukais.
  4. Viską sudėti ant skardos ir kepti 220 laipsnių orkaitėje 40 min.
  5. Patiekti su ryžiais.

Vištiena Su Obuoliais Ir Daržovėmis

Šis receptas yra puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą.

Ingredientai:

  • Vištiena
  • Kriaušės
  • Pastarnokai
  • Česnakas
  • Čiobreliai
  • Šalavijai
  • Citrina
  • Druska
  • Pipirai
  • Alyvuogių aliejus
  • Sviestas
  • Šalavijo lapeliai

Paruošimo Būdas:

  1. Smulkia tarka nutarkuojame citrinos žievelę.
  2. Nulupame ir susmulkiname 1 česnako skiltelę, inde sumaišome su smulkintais čiobreliais, šalavijais, citrinos žievele, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Gautu mišiniu ištriname vištos gabalėlius ir šaltai marinuojame bent dvi valandas.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių (režimas su vėjeliu).
  4. Likus 30 minučių iki kepimo ištraukiame vištą iš šaldytuvo. Išilgai supjaustome pastarnokus ir kriaušes ir sudedame prie vištienos. Dedame likusias česnako skilteles. Papildomai įdedame druskos, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir viską sumaišome, kad daržovės pasidengtų marinatu.
  5. Vištieną su daržovėmis dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 35-40 minučių arba kol vištiena apskrus.
  6. Į keptuvę metame truputėlį sviesto ir, sviestui parudavus, dedame kelis šalavijo lapelius. Kepame nepilną minutę, kol šalavijas pasidarys traškus.
  7. Iškepusią vištą su pastarnokais ir kriaušėmis perdedame į lėkštę, dedame ten ir traškius šalavijo lapelius. Valgome su žaliomis salotomis.

Vištienos Troškinys Su Obuoliais Ir Prieskoniais

Šis egzotiškas troškinys nustebins savo skonių įvairove.

Ingredientai:

  • Vištiena
  • Svogūnai
  • Imbieras
  • Česnakas
  • Kuminai
  • Kalendros
  • Kardamonas
  • Konservuoti pomidorai
  • Abrikosai
  • Cinamono lazdelė
  • Ryžiai
  • Šviežia kalendra

Paruošimo Būdas:

  1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite aitriosios paprikos dribsnius, kuminą, maltą kalendrą, gvazdikėlius, kardamoną, česnaką ir imbierą. Užpilkite šį mišinį keliais šaukštais šilto vandens - turite gauti rupią tirštą košelę. Atidėkite į šalį.
  2. Vištieną supjaustykite maždaug kąsnio dydžio gabaliukais.
  3. Plačiadugnėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite šiek tiek aliejaus, įmeskite cinamono lazdelę (arba suberkite cinamoną), 15 sekundžių pakepinkite, tuomet suberkite svogūnus, įberkite 3/4 šaukštelio druskos, pakepinkite 3-4 min., kol svogūnai ims minkštėti ir ruduoti. Sudėkite į keptuvę prieš tai pasigamintą prieskonių košelę, išmaišykite. Sudėkite vištieną, pakepinkite maišydami, kol vištiena pabals. Sudėkite abrikosus ir konservuotus pomidorus. Išmaišykite, įpilkite apie stiklinę vandens ir uždengę troškinkite ant nedidelės kaitros apie 25-30 min., kol vištiena bus paruošta. Jei skysčio atrodo daugoka, į pabaigą nudenkite keptuvę ir padidinkite kaitrą, kad skystis nugaruotų. Būtinai paragaukite, ar netrūksta druskos.
  4. Leiskite patiekalui kelias minutes pailsėti, o tada patiekite su virtais ryžiais, pabarstę kapota šviežia kalendra.