pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos Filė Receptai: Nuo Grilio Iki Kijevo Kotletų

Vištienos krūtinėlė - vištos dalis, kuri kartais nemėgstama dėl to, kad dažnai linkusi džiūti. Tačiau, tinkamai paruošta, ji gali tapti tikru skanėstu. Šiame straipsnyje rasite įvairių vištienos filė receptų, pritaikytų skirtingiems gaminimo būdams ir skoniams.

Vištienos Krūtinėlė Grilyje Ar Lauže

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“) teigia: "Pati geriausia vasaros „keptuvė“, žinoma, yra grilius, bet kartais reikia ir tokių greitų kompromisų, kurie lengvai įgyvendinami kiekvienoje virtuvėje, bet neaukoja gero skonio." Jei kepsite ant laužo ar grilyje, geriau kepti didesnius gabalėlius. Taip krūtinėlė bus sultingesnė. Visus sausuosius prieskonius susimaišykite atskirame inde. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu ištrinkite vištienos krūtinėlę. Palikite marinuotis, geriausiai nakčiai. Vištieną apskrudinkite ant grilio ir dar 7-10 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje kol visiškai iškeps.

Marinuota Vištienos Filė

Marinatą gerai išmaišykite ir užpilkite ant gabaliukais pjaustytos vištienos mėsos. Gerai išmaišykite ir palikite 6 val. pasimarinuoti. Iš apelsinų išspauskite sultis, jas sumaišykite su sojų padažu, aliejumi ir smulkintu česnaku. Gautą marinatą užpilkite ant vištienos ir viską palikite bent porai valandų (galima ir nakčiai) marinuotis.Visus marinato ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu užpilkite vištieną, palikite marinuotis per naktį.

Satay Vėrinukai

Satay vėrinukai - tai skanūs vištienos vėrinukai, marinuoti švelnaus skonio prieskoniuose.

Vištienos Filė Su Daržovėmis

Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite. Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą. Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens. Vištieną ir moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas smulkiai sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pirmiausia suberkite į keptuvę vištieną. Kelias minutes apkepkite. Tada berkite moliūgus ir morkas. Šiek tiek apkepkite.

Troškinys Su Vištiena

Troškinys Paukštieną ištrinkite prieskoniais ir supjaustykite gabaliukais. Atskirai aliejuje pakepinkite pievagrybius, paukštieną, sutarkuotą morką ir svogūnus. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais.

Traški Vištiena Tešloje

Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Krakmolą sumaišykite su druska. Vištieną ir krakmolą sudėkite į tvirtą maišelį ir gerai pakratykite, kol visi vištienos gabalėliai pasidengs krakmolu. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietinėle, po truputį, nuolat maišydami berkite miltus (berkite tol, kol tešla bus tinkamos konsistencijos, todėl jų gali prireikti mažiau ar šiek tiek daugiau). Į tešlą įpilkite aliejaus ir įberkite druskos.

Įdaryta Vištienos Krūtinėlė

Šis lengvas įdarytos vištienos krūtinėlės valgis bus naujas jūsų mėgstamas ir mažai angliavandenių turintis receptas. Špinatai ir parmezano sūris suteikia vištienai daug skonio. Krūtinėlę apibarstykite druska ir pipirais. Praskleiskite vištų krūtinėles ir į kiekvieną kišenė įdėkite po vieną valg.

Kijevo Kotletai

Klasikiniai Kijevo kotletai visuomet gaminami iš vištienos krūtinėlės. Kotletui labiausia tinka švarus, lydytas sviestas. Pasiruošiame kepimo plėvelę ir dedame į vidų vištienos krūtinėles. Labai plonai išmušame mėsą. Padalinkime sviestą po 50 g. Iš sviesto galite suformuoti pailgą „dešrelę“. Ant vištienos vidinės pusės uždėkite sviesto gabalėlį. Atskirame puode pilame aliejaus tiek, kad apsemtų kotletus. Įkaitiname aliejų iki 200 laipsnių. Ir vėliau sudedame kotletus. Vėliau išimame iš puodo ir dedama į kepimo skardą. Orkaitėje kepame apie 10 min. Kijevo kotletas patiekiamas su bulvių koše arba skrudintomis bulvytėmis bei šviežiomis daržovėmis.

Patarimai, Kaip Iškepti Sultingą Vištienos Krūtinėlę

Tam, kad vištienos krūtinėlės išliktų sultingos, jas geriausia kepinti su sviestu ant ypač lėtos ugnies. Ir vieną, ir kitą krūtinėlių pusę apiberti druska ir pipirais ir sudėti keptuvėn odele žemyn į gerai pakaitinta sviestą.