Šis pyragas patiks tiems, kas nemėgsta sausų pyragų, bet dievina drėgnus ir sultingus kepinius. Su šiuo receptu lengvai sukursite gardų desertą, kuris papuoš jūsų stalą ir nudžiugins šeimą ar draugus.
Ingredientai
Reikės:
- 3 didelių obuolių (saldžių)
- 250 g natūralaus jogurto
- 200 ml miltų
- 100 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 žiupsnio druskos
Vietoje natūralaus jogurto galite naudoti graikišką jogurtą, arba jei norite naudoti saldų jogurtą, tuomet dėkite mažiau cukraus.
Gaminimo Eiga
- Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
- Viename dubenyje išplakame jogurtą su kiaušiniais, cukrumi ir vanilės ekstraktu.
- Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Miltus suberiame į jogurto masę ir gerai išplakame.
- Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome dideliais kubeliais ir įmaišome į tešlą.
- Apvalią kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba gerai ištepame sviestu ir supilame tešlą.
- Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje 30 min.
- Kepimo pabaigoje patikriname, ar pyragas iškepęs, su mediniu dantų krapštuku (jei ištrauktas krapštukas švarus - pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla, tuomet pakepkite kelias minutes ilgiau).
Patarimai ir Pastabos
- Iškepusį pyragą galite apibarstyti cukraus pudra.
- Karštas pyragas labai skanus su ledais.
- Obuolių pyragą laikyti uždengtą, kad neapdžiūtų.
- Jeigu jaučiate, kad trūksta saldumo, galima užbarstyti cukraus pudros.
- Naudojau 2 didelius obuolius, bet galima įdėti dar pusę obuolio.
Šis obuolių pyragas su graikišku jogurtu yra tikrai paprastai pagaminamas. Jam pagaminti užtenka tik plakimo šluotelės.
Itališkas Obuolių Pyrago Variantas
Pyragas yra įkvėptas Italijos. Todėl naudojau ir citrinos sultis, žievelę, kurios suteikė subtilų skonį pyragui. Kadangi obuoliai buvo saldūs, juos irgi apšlaksčiau citrinos sultimis.
Itališkas obuolių pyragas - tai desertas, kuris sujungia paprastumą ir neprilygstamą skonį. Šis patobulintas receptas išlaiko autentišką itališką dvasią, tačiau yra pritaikytas tiems, kurie mėgsta subalansuotą saldumą.
Ingredientai (Itališkas variantas):
- 2 dideli obuoliai
- Graikiškas jogurtas
- Aliejus
- Citrinos sultys ir žievelė
- Miltai
- Kepimo milteliai
- Druska
- Kiaušiniai
- Cukrus
- Vanilės ekstraktas
Gaminimo žingsniai (Itališkas variantas):
- Obuolius supjaustyti plonomis skiltelėmis. Apibarstyti cinamonu ir apšlakstyti 1 valg. š. citrinos sulčių.
- Dideliame inde šluotele gerai išplakti kiaušinius ir cukrų, vanilės ekstraktą.
- Supilti graikišką jogurtą, aliejų, 1 valg. š. citrinos sulčių, žievelę.
- Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską. Suberti į skystų ingredientų mišinį.
- 22 cm išimamu dugnu kepimo formos apačią iškloti kepimo popieriumi. Apačią pabarstyti miltais. Supilti tešlą.
- Kepti 180 laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Pats obuolių pyragas nėra nei drėgnas, nei sausas. Toks per vidurį. Aš jį kepiau apie 40 min. Svarbu nekepti jo per ilgai, nes tada jis išsausęs.
Skanaus!
