Žuvies maltinukai - puikus būdas įtraukti daugiau žuvies į savo mitybą. Štai keletas receptų, kurie padės jums pasigaminti gardžius ir įvairius žuvies kepsnelius namuose.
Menkės maltinukai
Šie maltinukai yra sultingi ir minkšti viduje, itin traškūs išorėje ir be įkyraus žuvies kvapo. Paslaptis tame, kad žuvis kotletams pirmiausia išverdama garuose! Per kelias minutes ji tampa sultinga ir minkšta. Tada ją nors ir rankomis galima sutrupinti į masę kotletams. Jei netingit, galit ir sumalti. Arba sukapoti peiliu.
Ingredientai:
- Menkės filė
- Kiaušinis
- Krapai
- Majonezas
- Druska
Gaminimas:
- Menkės filė sumalkite.
- Kiaušinį suplakite ir supilkite į menkės masę. Sudėkite visus ingredientus ir gerai išminkykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, drėkindami rankas iš menkės masės suformuokite kotletus ir kelias minutes kepkite keptuvėje apversdami, kol abi pusės gražiai paruduos.
- Kotletai skanūs ir karšti, ir šalti. Jei juos valgysite karštus, garnyrui tinka bulvių košė ir kopūstų salotos „su rūgštele“.
Lašišos maltinukai
Šie lašišos maltinukai yra puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti švelniu ir turtingu skoniu.
Ingredientai:
- Lašiša - 2 vnt.
- Kukurūzų dribsniai
- Majonezas - 1 valg. š.
- Garstyčios - 1 arbat. š.
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Krapai - 2 arbat. š.
- Garstyčios - 0,5-1 arbat. š.
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Į dubenį sudėkite gerai nusunktą lašišą, pusę puoduko kukurūzinių dribsnių, majonezą, garstyčias, įmuškite kiaušinį, suberkite krapus ir garstyčias.
- Iš vientisos masės drėgnomis rankomis suformuokite keturis kotletus. Likusius dribsnius suberkite į dubenį ir juose iš abiejų pusių apvoliokite kotletus.
- Kotletus sudėkite į skardą, šaukite į orkaitę ir kepkite 10-12 minučių.
Žuvies maltinukai su bulvėmis
Šis receptas puikiai tinka tiems, kas nori sotesnio patiekalo.
Ingredientai:
- Žuvis
- Bulvės - 1 vnt.
- Svogūnas - 1 vnt.
- Kiaušinis
- Krakmolas
- Prieskoniai
- Druska
Gaminimas:
- Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Atvėsinkite.
- Žuvį, bulvę ir svogūnus sumalkite mėsmale, viską sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, prieskonius, pasūdykite.
- Formuokite nedidelius maltinukus ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, kad gražiai apskrustų.
Žuvies maltinukai su špinatais
Šie kotletai ne tik skanūs, bet ir naudingi dėl špinatų, kurie praturtina patiekalą vitaminais.
Ingredientai:
- Žuvies faršas
- Kiaušinis
- Džiūvėsėliai
- Linų sėlenos
- Žuvų prieskoniai
- Pipirai
- Druska
- Citrinų sultys
- Špinatai
- Svogūnas
- Česnakas
- Sviestas
- Grietinėlė
- Citrinų žievelė
Gaminimas:
- Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, linų sėlenomis, žuvų prieskoniais, pipirais bei druska. Įlašinkite citrinų sulčių, gerai išmaišykite ir leiskite 20-30 minučių pastovėti, kad sėlenos ir džiūvėsėliai išbrinktų. Iš paruošto faršo formuokite didesnius kotletus ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, kol gražiai parus.
- Špinatus nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite ir apkepkite su sviestu, sudėkite špinatus ir maišydami kepkite kelias minutes, supilkite grietinėlę, suberkite pipirus, druską, žiupsnelį citrinų žievelių ir maišydami troškinkite, kol padažas pradės tirštėti.
Žuvies maltinukai su bulguru
Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori įtraukti daugiau skaidulų į savo mitybą.
Ingredientai:
- Bulguras
- Svogūnas
- Česnakas
- Kalendra
- Kuminas
- Druska
- Pipirai
- Pomidorų pasta
- Žuvies filė
- Mėtos
- Citrinos
Gaminimas:
- Bulgurą užpilkite vandeniu ir palikite pabrinkti apie 5-10 min.
- Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Apkepinkite svogūnus kartu su česnakais ir kalendra bei kuminu, pabarstę druska ir pipirais, kol svogūnai visiškai suminkštės (apie 4-5 min.). Apkepintus svogūnus truputį atvėsinkite, tada sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą. Ten pat sudėkite išbrinkusius skaldytus kviečius (bulgurą), pomidorų pastą bei gabaliukais supjaustytą žuvies filė. Smulkinkite pulsuojančiais judesiais, kol masė sušoks į rutulį, taps vientisa, bet ne tyrelė. Jei reikia, pasūdykite.
- Įkaitinkite likusį aliejų gilioje keptuvėje. Iš žuvies masės formuokite mažus rutuliukus, juos suplokite ir kepkit iš abiejų pusių po 2 minutes, arba kol gražiai apskrus.
- Patiekite su humusu, vyšniniais pomidorais, pabarstykite mėtų ir kalendrų lapeliais, citrinos griežinėliais, su gaiviomis agurkų ir pomidorų salotomis.