pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautiena Troškinta Vyne - Gurmaniškas Receptas Ir Paruošimo Paslaptys

Jautienos troškinys su dž. slyvomis

Jautiena dar vis ne itin populiari tūlo lietuvio virtuvėje, kažkodėl, paklausus ką gamini iš jautienos, dažnas pasako „nieko” arba prisimena kada paskutinį kartą valgė steiką, būtinai priduriant kiek laiko keptą.

Įtariu, kad tai įtakoja sąlyginai didelė mėsos kaina ir išankstinė nuostata, kad jautieną pagaminti reikia mokėti, kad kiek bevirtum ar bekeptum, ji vistiek bus kieta, kad paruošti jautieną gali tik profas ir pan. Vat ir ne. Jeigu pirksite aukštos kokybės mėsą ir ruošite ją mano liaupsinamu lėtuoju būdu, jautiena bus minkšta ir itin gardi.

Mūsų namuose būna visokios mėsos, iš ūkininkų perkame didesnį kiekį, dalį užšaldau šaldiklyje, dalį rūkome ar vytiname (šaltuoju metų laiku), bet būna ir taip, kad šaldiklio atsargos baigiasi, tuo metu niekas ūkiuose neprekiauja mėsa, tad tikrai nesibodžiu užsukti ir į vieną prekybos centrą ar laiko patikrintą prekybos paviljoną Kalvarijų turguje, geros mėsos galima gauti ir ten.

Ir kol neprasikalė tikroji žaluma, vis dar norisi karšto, sunkaus, sotaus maisto. Tokie būna troškiniai, tad aprašysiu vieną mūsų mylimiausių – jautienos su džiovintomis slyvomis duetą.

Gaminu jį dviem būdais – greituoju ir lėtuoju. Lėtasis, žinoma, yra lėtesnis 🙂 Tačiau lenkia greitąjį skoniu.

6 porcijoms (be garnyro) pasiruošiu:

800 g jautienos kumpio

1 vš skystų garstyčių (tik lėtajam būdui)

1 vš tyro bekvapio aliejaus (irgi tik lėtajam būdui)

2 vidutinius svogūnus

150 g džiovintų slyvų

50 g lydyto sviesto

100 ml riebios grietinėlės

1 aš džiovintų gelsvių (galima keisti kitais prieskoniais)

Lėtasis būdas skiriasi tik viena technika, jautiena ištepama aliejaus ir garstyčių mišiniu ir paliekama marinuotis bent 4h. Dar geriau 6. Po to kruopščiai nuplaunama ir paliekama apdžiūti ar nusausinama popieriniais rankšluosčiais. Greituoju būdu mėsa nemarinuojama, tačiau gali būti gerokai kietesnė.

Mėsa supjaustoma 2×2 cm gabaliukais, svogūnai stambesniais kubeliais. Slyvos tik perrenkamos pačiupinėjant ar tikrai nėra kauliukų (čia viena mano fobijų po jaunystėje nulaužto danties).

Į gerai įkaitintą keptuvę dedamas sviestas ir, jam išsilydžius, sudedami svogūnai, jautiena ir slyvos, kepama vis pamaišant, o kai mėsa truputį apskrunda, ugnį sumažinu iki minimumo, dengiu dangtį ir palieku troškintis 12-15 minučių.

Daugiau receptų

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai.

Jautiena troskinta vyne

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vyne troskinta kiauliena” rasta receptų 1000Troškinta kiaulienaSu morkomis troškinta kiauliena

Raudonojo vyno padaže troškinta jautiena

Išbandykite receptą iš debiutinės virtuvės šefo Gian Lucos Demarco kulinarinės knygos.

Jautiena troskinta vyne

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ingredientai

1. Pirmiausia jaučio žandus nusausinkite, pašalinkite plėves bei supjaustykite maždaug 5-6 centimetrų pločio kubeliais.

2. Tada mėsą dėkite į plastikinį maišelį, berkite miltus, maišelį pripildykite oro ir jo turinį gerai išpurtykite. Mėsa iš visų pusių privalo pasidengti miltais.

3. Pasirenkame sunkų storapadį puodą. Tame pačiame puode, kuriame troškinsime mėsą apkepiname susmulkintus lašinukus. Spirgus išimame, o riebalus paliekame.

4. Riebaluose apkepiname miltuotus jaučio žandų gabaliukus. Gabaliukai privalo apskrusti, o viduje mėsa išlikti žalia. Apkepusius gabaliukus dėkite į dubenį su spirgais.

7. Tuomet atgal į puodą keliauja spirgai ir jaučio žandų gabaliukai. Įdėkite lauro lapą. Mėsa privalo būti panardinta skystyje.

8. Uždenkite puodą ir ant mažos ugnies troškinkite maždaug 4 valandas. Tikriname, nes puodai bei mėsa nėra vienodi. Gal jau po 3 valandų mėsa bus visai minkšta. Gerai ištroškinti jaučio žandų gabaliukai tiesiog byra juos pasėmus.