KLASIKINIS JAUTIENOS TROŠKINYS
Man atrodo, kad kiekvienas turi mokėti paruošti gerą jautienos troškinį, nes tai yra jaukiausias maistas ilgais ir vėsiais vakarais. Išbandžiusi daugybę receptų, šiandien su jumis dalinuosi tuo, kuris mano nuomones yra pats skaniausiais.
Troškiniams renkuosi būtent troškinimui skirtą brandintą Feel the Beef jautieną, nes mėsa visada gaunasi minkštutėlė ir su malonumu valgo ir Benas.
Čia naudoju ir raudonąjį vyną, kuris suteikia skonio gilumo visam troškiniui. Vyną pirmiausia gerai užkaitinu – tuomet išgaruoja didžioji dalis alkoholio, o vėliau troškinant 2,5 val alkoholis pasišalina galutinai. Tačiau jei alkoholio patiekale vartoti nenorite, tiesiog naudokite atitinkamai daugiau sultinio.
4 porcijoms reikės:
Gaminame:
- Kambario temperatūros jautieną pabarstome druska ir pipirais.
- Ketaus puode arba keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant didelės kaitros apskrudiname jautienos gabalėlius iš abiejų pusių po 3 minutes, kol kraštai stipriais apskrunda. Jautieną kepame per 2 kartus, nes svarbu, kad skrudinami gabalėliai per daug nesiliestų tarpusavyje – kitu atveju mėsa ne apskrus, o troškinsis. Apskrudintą jautieną atidedame.
- Apkepiname svogūno griežinėlius, smulkintą česnaką ir morkų griežinėlius kelias minutes.
- Ant daržovių beriame miltų, išmaišome.
- Dedame vorčesterį ir pomidorų pastą, išmaišome.
- Supilame vyną ir gerai pakaitiname ant didelės kaitros keletą minučių, kad nugaruotų.
- Supilame sultinį, į puodą grąžiname jautieną, beriame čiobrelio, lauro lapų, išmaišome.
- Troškiname uždengus dangčiu ant nedidelės kaitros, kad padažas vos burbuliuotų, 1,5 val.
- Po pusantros valandos suberiame stambiais gabalėliais pjaustytas bulves ir troškiname ant nedidelės kaitros (kad padažas vos burbuliuotų) be dangčio dar valandą.
- Patiekiant pabarstome petražolėmis. Skanu valgyti su šaukštu graikiško jogurto ar grietinės – sušvelnina skonį.
Reklama sukurta bendradarbiaujant su “Feel the Beef”.
Ankstesnis įrašasNaujesnis įrašasRašyti komentarą Cancel reply
VIENOS KEPTUVĖS VIŠTIENOS IR RYŽIŲ TROŠKINYS
Aš labai mėgstu vieno indo patiekalus. Dažnai orkaitėje kepu vienos skardos vakarienes, bet ne rečiau renkuosi ir vienos keptuvės patiekalus. Čia viskas labai paprasta – pasiruošiame visus produktus, apkepiname, suberiame, uždengiame ir toliau jau visas procesas vyksta keptuvėje be mūsų pagalbos.
Pabaigai, nepamirškite kelių taisyklių, kurių dėka keptuvė ilgiau išliks kaip nauja: keptuvėje nepjaustykite peiliu, neperkaitinkite (ypač atsargiai elkitės su indukcija), prieš plaunant atvėsinkite, o išplovus nusausinkite.
Grįžtant prie maisto, šis vienos keptuvės receptas greitas, lengvas, labai paprastai pagaminamas, maistingas ir, žinoma, labai skanus. Meksikietiškomis natomis kvepianti vištiena, maistingi rudieji ryžiai, daržovės ir daug sūrio – toks patiekalas tikrai patiks visiems šeimos nariams, o likučius drąsiai dėkite į pietų dėžutę.
4 porcijoms reikės:
Gaminame:
- Vištieną supjaustome nedideliais kubeliais.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame vištienos kubelius ir iškepame.
- Į keptuvę suberiame kubeliais smulkintą svogūną ir papriką, maišydami kepiname kelias minutes.
- Į keptuvę įtarkuojame česnaką, kepiname dar minutę.
- Suberiame visus prieskonius, išmaišome ir kepiname dar minutę.
- Į keptuvę dedame pomidorų pastą, pupeles, kukurūzus, supilame sultinį, vandenį ir suberiame ryžius. Viską išmaišome ir kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, kad vos burbuliuotų, uždengiame ir troškiname 40 min. Jei naudosite baltuosius ryžius, pakaks 15-20 minučių, bet rekomenduoju gaminti su rudaisiais, nes jie žymiai naudingesni, o skonis stipriai nesiskirs.
- Po 40 minučių ryžiai turi būti išvirę, o skysčio beveik nelikę.
- Ant viršaus beriame tarkuoto sūrio, uždengiame ir kaitiname dar kelias minutes, kol sūris išsilydo.
- Patiekiant apšlakstome jogurtu, laimo sultimis, uždedame avokado ir kalendros.
Reklama sukurta bendradarbiaujant su ŽANA.
Panašūs receptai
Jautienos troškinys su morkomis
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
Jautienos ir kokosų karis
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Jautienos troškinys su pievagrybiais
Kiaulienos sprandinės troškinys su džiovintomis slyvomis ir morkomis
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Jautienos troskinys su ryziais
Trys pagrindinės guliašo gaminimo taisyklės:
Čia svarbūs keli dalykai. Pirmiausia, kelis kartus reikia gerai apskrudinti mėsą. Tai troškiniui suteiks gilų skonį. Taip pat svarbu nors truputį pakepinti ir suminkštinti svogūnus. O trečias dalykas, be kurio aš neįsivaizduoju guliašo, yra toks komplektas: kmynai, nemažiau svarbi čia yra ir saldi džiovinta paprika (kaip gi be jos, juk patiekalas iš Paprikų krašto Vengrijos. Tiesa, aš naudoju ispanišką saldžiąją papriką, bet tai visai negadina reikalo. Nebūtina, kad paprika būtų iš Vengrijos specialiu siutinių paštu atsiųsta) ir pomidorų pasta (reikia nevengti jos pačirškinti keptuvėje kartu su svogūnais, kad truputį iš ryškios pomidorinės spalvos pakeistų į plytų).
O toliau – svarbūs veikėjai, be kurių neprasideda dauguma sriubų ir troškinių: svogūnas, salieras ir morka. Saliero galite ir atsisakyti, morka atsakinga už saldumą, jos galima dėti ir daugiau.
Štai ir viskas. Tiesa, galima troškinti su trupučiu vyno, bet ir jautienos ar daržovių sultinys, ar net vanduo puikiai atlieka savo darbą. Taigi, keli maži žingsniai pasiruošti, o paskui jau viską pastatote ant labai silpnos ugnies (arba į orkaitę įdedate visą puodą, tik puodas turi būti be plastmasinių rankenų) ir einate skaityti savaitgalio spaudos. Nors turbūt daugelis turite apsčiai darbų ir savaitgalį, ne tik prie puodų stovėti ar laikraščius skaityti.
Paruošus didesnę porciją galite ir jums labiau simpatingus giminaičius pasikviesti… Pamatysite, visi padėkos už šilto ir klampaus troškinio porciją, kai už lango toks speigas spaudžia.
Guliašo draugai ir neatskiriami bičiuliai: