pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos suktinukai grietinėlės padaže: gardūs receptai ir gaminimo paslaptys

Kiaulienos suktinukai grietinėlės padaže - puikus pasirinkimas tiek kasdieniam stalui, tiek šventėms. Tai nesudėtingas, bet labai skanus ir sotus patiekalas, kurį galima varijuoti pagal savo skonį ir turimus produktus. Šiame straipsnyje rasite keletą skirtingų receptų ir naudingų patarimų, kaip paruošti tobulus kiaulienos suktinukus.

Klasikinis kiaulienos suktinukų receptas

Ingredientai:

  • 5 česnakų
  • 1 vienetas morkų
  • Šiek tiek petražolių
  • 3 vienetai pomidorų pastos
  • 1 vienetas svogūnų
  • Šiek tiek kiaulienos kumpio (virto)
  • Šiek tiek grietinėlės
  • Šiek tiek kiaulės išpjovos
  • Šiek tiek kvapiųjų pipirų

Paruošimo būdas:

  1. Kiaulienos išpjovą ir kumpį supjaustyti plonomis juostelėmis.
  2. Į kiaulienos išpjovos juostelę įdėti kumpio juostelę ir susukti.
  3. Į kepimo indą sudėti suktinukus, pjaustytą morką, svogūną, česnakus, petražoles ir kvapiuosius pipirus.
  4. Ant viršaus - sutarkuotus pomidorus.
  5. Užpilti suktinukus grietinėle ir kepti orkaitėje apie 40-50 min.

Kiaulienos suktinukai su kumpiu ir daržovėmis

Ingredientai:

  • 5 česnakų
  • Šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas morkų
  • Šiek tiek petražolių
  • 3 vienetai pomidorų pastos
  • 1 vienetas svogūnų
  • 10 vienetų kiaulienos kumpio (virtas, griežinėliai)
  • Šiek tiek grietinėlės
  • 1 kilogramas kiaulės nugarinės
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek prieskonių (kiaulienai)
  • Šiek tiek raudonėlių

Paruošimo būdas:

  1. Kiaulienos nugarinę supjaustyti į 20 riekelių ir įtrinti druska, pipirais bei kiaulienos prieskoniais.
  2. Ant kiekvienos nugarinės riekelės dėti po kelis kumpio griežinėlius, suvynioti ir persmeigti dantų krapštuku.
  3. Suktinukus sudėti į kepimo indą.
  4. Į tą patį kepimo indą sudėti supjaustytą morką, svogūną, susmulkintą česnaką, petražoles, raudonėlius bei sutrintus, be odelių pomidorus.
  5. Viską apibarstykite prieskoniais, užpilkite grietinėle ir kepkite apie 45-50 min. 180 laipsnių temperatūroje.
  6. Patiekti karštus su mėgstamu garnyru.

Kiaulienos suktinukai su parmezanu

Ingredientai:

  • Apie 1,5 kg kiaulienos nugarinės (10-11 suktinukų)
  • Druskos
  • Maltų pipirų
  • Miltų apvoliojimui

Įdarui:

  • 2 morkos
  • 2 svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v.š. pomidorų padažo
  • 100 g smulkinto parmezano (drožlės arba tarkuotas)
  • Žiupsnis cukraus ir druskos

Padažui ir troškinimui:

  • 1 v.š. riebios grietinės
  • 1 v.š. pomidorų padažo
  • 1 v.š. miltų
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • Saujelė krapų
  • Lauro lapų
  • Universalaus prieskonių mišinio
  • Žiupsnis cukraus

Gaminimas:

  1. Nugarinę nuplauname ir nusausiname. Supjaustome 1 cm storio riekelėmis. Ant lentelės tiesiame maistinę plėvelę ir plonai išmušame.
  2. Barstome druska, pipirais.
  3. Nuvalome ir susmulkiname daržoves įdarui. Svogūną supjaustome, o morkas sutarkuojame.
  4. Į keptuvę įpilame aliejaus ir kepiname morkas su svogūnais. Pomidorų padažą, cukrų, druską ir česnaką dedame ant galo. Parmezaną dėsime vėliau.
  5. Ant išmušto nugarinės griežinėlio, dedame įdaro, barstome parmezanu, šonus užlenkiame kaip vokelį ir susukame. Sutvirtiname mediniu smeigtuku, kad neiširtų.
  6. Suktinukus apvoliojame miltuose ir apkepiname keptuvėje iš visų pusių kol gražiai apskrus.
  7. Apkepintus suktinukus dedame į puodą ir įpilame truputį vandens. Vandens tiek, kad vos apsemtų suktinukus. Dedame tarkuotą morką, smulkintą svogūną, lauro lapus, galite pabarstyti universaliu prieskonių mišiniu. Pabaigoje dėkite česnaką ir krapus.
  8. Troškiname apie 40 min.

Kiaulienos suktinukai su pievagrybiais ir grietinėlės padažu

Ingredientai:

  • ~ 1 kg kiaulienos nugarinės
  • 400 g pievagrybių (200 g padažui, 200 g įdarui)
  • 1 didelio svogūno
  • 400 ml grietinėlės (naudojau 12 proc. riebumo)
  • 1 v.š. krakmolo
  • 5 galvutės česnako (arba pagal skonį)
  • Prieskonių

Eiga:

  1. Nugarinę supjaustome ~1 cm storio riekelėmis ir išmušame. Įtriname norimais prieskoniais ir keletai valandų paliekame, kad prieskoniai įsigertų.
  2. Smulkiai supjaustome svogūną ir pievagrybius. Kepame keptuvėje, kol daržovės suminkštės, beriame prieskonius. Įdara galite daryti pagal poreikį ir savo skonį.

Grietinėlės padažas:

  1. Keptuvėje pakepiname pievagrybius ir smulkintą česnaką (kuo daugiau česnako, tuo skaniau).
  2. Kai pievagrybiai suminkštėja, sumažiname kaitrą ir supilame grietinėlę, beriame prieskonius.
  3. Į pusę puodelio vandens beriame krakmolą, išmaišome ir supilame į grietinėlę, maišydami minutę vieną kitą pakaitiname.

Suktinukai:

  1. Imame nugarinės gabalėlį dedame apie 1 v.š. įdaro, susukame, sutvirtiname dantų krapštukais. Šiek tiek apkepiname keptuvėje. Prieš dedant suktinukus į skardelę, dantų krapštukus išimame.
  2. Kepame apie 30 minučių (dėl kepimo laiko atsižvelkite į tai, kokio storio jūsų nugarinės riekelės), 200 laipsnių temperatūroje.
  3. Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, užpilame grietinėle.

Patarimai ir gudrybės

  • Įdarą galite varijuoti pagal savo skonį: naudokite įvairias daržoves, grybus, sūrius, žalumynus.
  • Jei norite, kad suktinukai būtų sultingesni, prieš kepant juos apkepkite keptuvėje iš visų pusių.
  • Grietinėlės padažui galite naudoti ne tik grietinėlę, bet ir grietinę, jogurtą ar net sultinį.
  • Suktinukus galite kepti ne tik orkaitėje, bet ir troškinti keptuvėje ar puode.

Pavyzdinė lentelė: Kiaulienos suktinukų ingredientų kiekiai

Ingredientas Klasikinis receptas Su kumpiu ir daržovėmis Su parmezanu Su pievagrybiais
Kiaulienos išpjova/nugarinė Šiek tiek 1 kg 1.5 kg 1 kg
Kiaulienos kumpis Šiek tiek 10 griežinėlių - -
Pievagrybiai - - - 400 g
Grietinėlė Šiek tiek Šiek tiek 1 v.š. (padažui) 400 ml
Parmezanas - - 100 g -
Svogūnai 1 vnt. 1 vnt. 2 vnt. 1 vnt.
Česnakai 5 vnt. 5 vnt. 2-4 skiltelės 5 galvutės
Morkos 1 vnt. 1 vnt. 2 vnt. -
Pomidorų pasta 3 vnt. 3 vnt. 2 v.š. -