pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Ar tikrai vištas yra netikras kiaušinis?

Širšių lizdas

Jau esu išbandžiusi pora šio patiekalo variantų. Netikrą zuikį mano šeimyna labai mėgsta. Jį galima valgyti tiek karštą (man labai skanu kitą dieną jį pasišildyti keptuvėje, labai skaniai apskrunda), tiek šaltą - kaip užkandį ar užsidėti ant sumuštinio. O kadangi mėgsta ir mažasis, tai man tai dar didesnis paskatinimas. Šį kartą mano pačios receptas - ankstesnių išbandytų receptų mišinys. Nuo šiol kepsiu tik tokį, nes mums jis skaniausias iš visų, anksčiau bandytų. Vieną kartą kepdama įpjausčiau pievagrybių, o šį kartą pusę paprikos, kuri suteikė labai puikų prieskonį.

  1. Pakepiname smulkintą svogūną ir tarkuotą morką su šlakeliu aliejaus.
  2. Jiems pakepus įdedame smulkiai pjaustytą papriką ir dar truputį pakepiname, kol paprika suminkštės.
  3. Baigiant kepti daržovėms, suberiame smulkintą česnaką ir trumpai pakepiname - kol pasklis jo aromatas.
  4. Į faršą įmušame kiaušinius, dedame pomidorų padažą, atvėsusias kepintas daržoves, džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišome.
  5. Suformuojame "kepaliuką" arba kepame kekso formoje, kaip aš. Padarome kelias gilias skylutes. Uždengiame su folija.
  6. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, nudengiame foliją ir dar pakepame ~20 min.

2010 m. gegužės 11 d., antradienis

Netikras kalakutienos zuikis su sūriu


500 gr. kalakutienos faršo

100 ml. kefyro100 ml. džiūvėsėlių (pusė didelio arbatos puodelio)1 svogūnas1 morka1 kiaušinis2 a.š. kalakutienos ar kt. prieskonių1/4 a.š. maltų pipirų150 gr. fermentinio sūrio2-3 v.š. pomidorų padažo

Dubenyje sumaišome kalakutieną, kefyrą, džiūvėsėlius, kiaušinius. Svogūnus apkepinti aliejuje (įberti po žiupsnelį druskos, cukraus ir pipirų), kol gražiai pagels, tuomet sudėti smulkiai tarkuotas morkas ir smulkintus česnakus, pakepinti viską dar 2-3 min. Sudėti į faršą, suberti likusius pipirus ir prieskonius, įmaišyti kubeliais pjaustytą sūrį. Viską išmaišyti, sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą, aptepti viršų pomidorų padažu ir kepti 190 C orkaitėje apie 50 min. Skanaus!

P.S. Super skanus zuikis, ypač pastovėjęs (kitą dieną)! O su karštomis bulvėmis išvis pasaka :)Adaptuota iš SM Patalpino Jurgittos receptai at 20:02Žymės: Mėsos patiekalai, Velykų patiekalai
13 komentarų:
zudai su tokiais vaizdais :) nuostabus zuikis . Atsakyti PanaikintiAguonele, aciu. Ir skanus nerealiai! Atsakyti Panaikinti Labai vilioja pasigamint, bet ar imanoma kazka vietoj kefyro panaudoti? Atsakyti Panaikinti

Jurga, originaliame recepte buvo pienas vietoj kefyro, bet as pieno neturejau, tai kefyra pyliau :D Pabandyk, skanus dalykas. Atsakyti Panaikinti

Anonimiškas 2010 m. birželio 23 d. 20:47

Nu va tai tau :) Na jei dar neuzkepus mesa buvo, tai galima buvo sudet ismaisyt.. Atsakyti Panaikinti

barbora 2010 m. spalio 7 d. 14:02

Vakar kepiau. Labai skanus!Surio nedejau,nes neturejau, bet ir be jo gavosi puikus.Aciu uz recepta. Atsakyti Panaikinti

Netikras kalakutienos zuikis

Įjungiame orkaitę – temperatūra 180 laipsnių. Pasiruošiame kepimo indą.

Saldžią bulvę ir svogūną sutarkuojame.

Sutarkuotas daržoves dedame prie mėsos, ten pat beriame prieskonius, įmušame kiaušinį. Viską išmaišome.

Reklama41011

Mėsą sukrečiame į kepimo indą ir pašauname į orkaitę. Kepsime apie 45 minutes. Kepimo trukmė priklausys nuo to, kokio storio bus zuikelis, mėsos kepaliukas.

IngredientaiPatarimas

Kepkite inde, kuriame kepate pailgus ar kvadratinius pyragus. Kalakutiena yra liesa mėsa, tai jei norite, kad nepriliptų prie kraštų, patepkite indą aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi.

Beata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiIeva parašė:

Puikus ir greitas patiekalas. As dedu avizinius dribsnius ir morkas, tai jis toks lietuviskesnis 🙂 gaunasi. Sauleje dziovinti pomidorai yra mano vaiku priesas, tai ju tenka atsisakyti :-(.

Asta parašė:

Labai įdomus receptas. Klausimas – ar tą saldžiąją bulvę galima kuo nors kitu pakeisti – paprasta bulve arba topinambu?

Odeta parašė:lba, o krupos virtos ar „žalios” dedamos?ramune parašė:

sveiki, as panasiai kepiau toki netikra zuiki is vistienos krutineliu.gardumelis tikrai 🙂 mums uzteko dviem vakarienem ir dar liko,nes per daug iskepiau.kai kepiau,dejau pievagrybiu,jie duoda toki skanu prieskoni- grybiska 🙂
taigi,smagu buvo pasiskaityti,aciu uz recepta 😉

Dalia parašė:

Laba diena, atsiprašau….. GAMINIME dingo kinva arba pakaitalas grikiai? Kur juos? Žalias ar jau išvirtas tas kruopas? Kaip tik galvojau kada pamaloninti namiškius su panašiu kepiniu.

Evelina parašė:

sveika Beata, gaminimo proceso aprasyme „pametei” kruopas 🙂 ar nereikia tu kinvu pamirkyti? ir gal jas galima kitomis kruopomis pakeisti?

Diana parašė:

Ačiū, Beata už puikų receptą. Bet labiausiai, už tas kynvas (beja, pagooglinus :), žiu, kad „kynva” ne „kinva”. Čia toks mažas pastebėjimas 🙂 ). Tikrai, dar man visiškai neatrastos kruopos! Va, va , sakau: Beata viską žino! 🙂 Tad dabar teks, po Olandijos parduotuves jų ieškoti, nes čia ką nors gero surasti, oi kaip reikia paplušėti 😀 😀 :D…

klausimelis parašė:

Norejau paklaust ar kruopeles turi buti sausos ar mirkytos?Labai puikiai gaunasi vietoj saldzios bulves kopustas smulkiai tarkuotas 🙂

Netikras zuikis is kalakutienos

  • Pradinis puslapis
  • Matavimo vienetai