pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Obuolių ir Mėlynių Pyragų Receptai

Šiandien yra puiki proga ne tik dalintis gerumu, bet ir gardžiausiais receptais. Pasak prekybos tinklo IKI kepyklų vadovės Nijolios Juchnevič, daugiausiai komplimentų paprastai sulaukia natūralūs, mamos kepinius primenantys pyragai. Tačiau, žinoma, kai ingredientų pasirinkimas toks didelis, verta ne tik įsikibti klasikos, bet ir išbandyti naujoves. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis jais su draugais, kolegomis ar nudžiuginti namiškius netikėtu receptu.

Klasikinis Obuolių Pyragas

Obuolių pyragas visuomet primena namų jaukumą. Tiesa, ne visada pakilę nuo mamos stalo jaučiamės lengvai, todėl mažai kalorijų turintis obuolių pyragas bus puiki alternatyva pasiilgusiems tradicinių, naminių gardumynų.

Ingredientai:
  • 700 g obuolių
  • 110 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 90 g rudojo cukraus
  • 1 tarkuotas citrinos griežinėlis
  • 75 ml neriebaus pieno
  • 3 a. š. kepimo miltelių
  • Šiek tiek druskos
Gaminimas:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir paruoškite kepimo indą - ištepkite jį riebalais, pabarstykite šiek tiek miltų ir tuomet padėkite į šalį.
  2. Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos skiltelėmis.
  3. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, citrinos griežinėlio drožles bei druską ir viską plakite iki vientisos kreminės masės. Vėliau įmaišykite miltus, kepimo miltelius bei pieną ir viską gerai išmaišykite.
  4. Į tešlą sudėkite du trečdalius obuolių ir išmaišykite mediniu šaukštu arba mentele.
  5. Galiausiai, sudėkite tešlą į kepimui skirtą indą, o likusias obuolių skilteles išdėliokite ant masės viršaus.
  6. Pyragą kepkite 35 minutes.
  7. Prieš patiekiant šį gardėsį, galite jį apibarstyti cukraus pudra.

Veganiškas Mėlynių Pyragas

Pasak maisto ekspertės, pyragais gali mėgautis net išrankiausi žmonės - tereikia atrasti sau tinkamą receptą. „Pasirinkta ar paskirta mityba neturėtų riboti žmonių maisto pasirinkimo, o atvirkščiai - plėsti akiratį ir paskatinti domėtis kulinarinėmis naujovėmis. Šiandien turime visas galimybes eksperimentuoti virtuvėje ir ieškoti to, kas mums geriausia, todėl ir šis mėlynių pyragas nesudėtingai gali tapti kriaušių, spanguolių ar kitų sodo gėrybių pyragu,“ - įsitikinusi konditerė.

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 350 g avižinių sausainių
  • 115 g veganiško sviesto
  • 1 valg. šaukšt. cukraus

Mėlynių įdarui:

  • 4 puodeliai mėlynių
  • 1 puodelis cukraus
  • 3 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo
  • 1 puodelis vandens
  • 1 valg. šaukšt. veganiško sviesto
  • Šiek tiek druskos
Gaminimas:
  1. Pradėkite nuo pagrindo - susmulkinkite avižinius sausainius ir juos sumaišykite su sviestu bei cukrumi. Gautu mišiniu išklokite pyragui skirtą indą, pirštais apspauskite pagrindą ir indo šonus. Paruoštą pagrindą įdėkite į šaldytuvą sustingti.
  2. Tuomet nedideliame puode išmaišykite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Suberkite puodelį mėlynių, druską bei įpilkite vandens ir viską virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol masė taps tiršta. Jei nusprendėte naudoti sviestą, įdėkite jį į puodą ir išmaišykite.
  3. Ištraukite pyrago pagrindą iš šaldytuvo ir suberkite ant jo likusias mėlynes, o ant jų supilkite kaitintą pyrago įdarą.
  4. Uždenkite pyragą ir valandai palikite atvėsti.

Elzasietiškas Mėlynių Pyragas

Įsibėgėjo mėlynės, todėl būtiniausiai kepkite šį super lengvą pyragą pagal elzasietišką receptą. Mėlynių pyragas yra vienas iš tų desertų, kurio kvapas iš orkaitės sugrąžina vasaros prisiminimus. Šis pyragas nereikalauja ypatingų įgūdžių - jį iškepti pavyks net ir pradedančiajam. Šis pyragas stebina savo paprastumu - bet būtent tai ir žavi. Vos keli pagrindiniai ingredientai, o rezultatas - kvapnus, minkštas ir traškus pyragas su gaiviu mėlynių įdaru. Kartais viskas, ko reikia - tai klasikinis, šiltas pyrago gabalėlis ir puodelis arbatos. Mėlynių pyragas būtent toks - primena vaikystę, suvienija šeimą ir džiugina natūraliu skoniu be perteklinių ingredientų. Šis pyragas tiks tiek kasdieniam skanėstui, tiek jaukiai šventei ar net netikėtai svečių viešnagei. Jis nesudėtingas, bet atrodo ir kvepia taip, kad tikrai paliks įspūdį.

Ingredientai:
  • 400 g šaldytos trapios tešlos
  • 600 g šviežių mėlynių
  • 100 ml grietinėlės
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 2 kiaušinių
  • 100 g miltelinio cukraus
Gaminimas:
  1. Trapią tešlą atšildykite, patieskite ją į formą ir subadykite šakute.
  2. Supilkite mėlynes ant torto pagrindo.
  3. Kepkite 15 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
  4. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, miltelinį, vanilinį cukrų ir grietinėlę, kol pasidarys vientisas kremas.
  5. Išimkite tortą iš orkaitės ir padenkite mėlynes gautu kremu.
  6. Vėl šaukite tortą į orkaitę dar 15 min. Nuolatos tikrinkite, kaip kepa.
  7. Išimkite tortą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti.