Paprasta lęšių sriuba
Paruošimo laikas:
Apie 45 min.
Porcijų skaičius:
Ingredientai:
- Svogūnas , 100 gr.
- Morkos , 200 gr.
- Poras (didesnis) , 1 vnt.
- Lęšiai (raudonieji) , 200 gr.
- Aliejus , 40 ml
- druska, pipirai , 1 žiups.
- Vanduo , 2 l
Gaminimo instrukcija:
- Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais, apkepinkite aliejuje iki kol šiek tiek suminkštės, taps skaidrus. Tuomet suberkite smulkiai tarkuotas morkas ir kepinkite dar porą minučių. Į tą pačią keptuvę dėkite labai plonais žiedeliais pjaustytą baltąją poro stiebo dalį. Uždenkite ir visas daržoves patroškinkite 5-7 minutes. Kartas nuo karto permaišykite.
- Užvirinkite vandenį, sudėkite troškintas daržoves, palaukite, kol vanduo užvirs. Tuomet suberkite lęšius ir virkite dar apie 15 min. ant nedidelės ugnies iki kol lęšiai suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais.
- Sriubą galite pagardinti šviežiais, smulkintais žalumynais.
- Lengvai paruošiama, skani sriuba.
Receptą atsiuntė: Aistė
Kreminė Sūrio ir Rūkytos Vištienos Sriuba – Gardus ir Greitas Receptas
Šis sūrio sriubos receptas ne tik ypatingai gardus, bet ir labai paprastas – daugelio mėgstamas dėl švelnios kreminės tekstūros ir subtilaus rūkyto vištienos skonio. Lydytas sūrelis puikiai tirpsta sriuboje, suteikdamas jai nepakartojamo švelnumo, o kitos sudedamosios dalys papildo skonį natūraliu daržovių ir vištienos aromatu. Pateikiame išsamų gaminimo procesą su patarimais, kad ši sriuba pavyktų nepriekaištingai.
Ingredientai:
Sriubai reikės:
2 vidutinio dydžio lydyti sūreliai (šaldymui);
1 rūkytas vištos kulšis (gali būti vištienos ketvirčiai);
1 vidutinė morka (arba 2 mažesnės);
2–3 bulvės (vidutinio dydžio);
augalinis aliejus morkoms ir svogūnui apkepti;
druska pagal skonį;
1 svogūnas (nebūtina, jei nemėgstate, bet jis suteikia daugiau skonio).
Gaminimo eiga:
Paruoškite sūrelius:
Prieš pradedant gaminti, įdėkite sūrelius į šaldiklį maždaug 10–15 minučių. Šiek tiek sustingę sūreliai bus lengviau sutarkuojami ir tolygiai ištirps sriuboje.
Paruoškite bulves:
Bulves nulupkite, supjaustykite vidutiniais kubeliais. Dėkite jas į puodą su vandeniu, užvirkite, tada sumažinkite kaitrą ir virkite ant vidutinės ugnies, kol bulvės šiek tiek suminkštės (apie 10–15 minučių).
Morkų ir svogūnų paruošimas:
Nulupkite ir stambia tarka sutarkuokite morką. Jei naudojate svogūną, jį smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pirmiausia apkepkite svogūną, kol taps permatomas ir šiek tiek suminkštės. Tada įdėkite morką ir kepkite, kol ji suminkštės ir išskirs natūralią saldžią spalvą (apie 5 minutes). Apkepusias daržoves perkelkite į sriubą su bulvėmis.
Vištienos paruošimas:
Rūkyto vištienos kulšies mėsą nuimkite nuo kaulų, supjaustykite smulkiais arba norimo dydžio gabalėliais. Vištieną galite sudėti į sriubą iš karto arba prieš pat pabaigą, priklausomai nuo to, kaip stipriai norite pajusti rūkytos mėsos skonį sriuboje.
Sūrelio paruošimas:
Iš šaldiklio išimkite sūrelius ir sutarkuokite stambia tarka. Atsargiai įdėkite juos į sriubą, maišykite tol, kol sūreliai visiškai ištirps ir sriuba taps kreminė bei tiršta. Jei norite daugiau kreminės tekstūros, galite naudoti papildomą sūrelį ar daugiau daržovių.

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.Į puodą supilkite vištienos sultinį, kaitinkite. Kai jis užvirs, sudėkite gabalėliais pjaustytą vištieną ir pavirkite 5 min.
Supilkite kokosų pieną, dėkite pievagrybius ir visus kitus išvardintus ingridientus. Būtinai ragaukite ir pridėkite, jei kažko trūksta. Pavirkite dar apie 10 min.
Patiekiant užberkite pjaustytų šviežių petražolių.Rašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Burokėlių sriuba su mėsos kukuliukaisŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisTiršta raugintų kopūstų sriuba su mėsaSriuba su krevetėmis ir kokoso pienu - jauki ir sušildantiKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!Dalyvaukite!Konkurse: Jaukūs patiekalaiPaprasta vistienos sriuba
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “paprasta vistienos sriuba” rasta receptų 1000Kopūstų ir vištienos sriubaVištienos sriuba su pievagrybiaisVištienos sriuba
Labai skani ir aromatinga sriuba iš vištienos skilvelių ir žalių grikių. Visiškai neriebi, sultinio konsistencijos. Jei pietų metu norite pasilepinti kažkuo skaniu ir neįprastu, paruoškite šią nuostabią sriubą. Šiame recepte rasite visą reikalingą informaciją, kaip pasigaminti vištienos skilvelių sriubą. Vietoj įprastų grikių naudojau žalius, o tradicinę mėsą pakeičiau vištienos skilveliais. Gavosi paprasta ir skanu. Būtinai paragaukite šios sriubos pietums! Sėkmės!
Paskirtis: Sriubų receptaiReceptai pagal ingredientus: # DaržovėsReklamaIngredientai
- Vištiena700g šlaunelių, petukų mėsos (krūtinėlė tinka iš bėdos, nes ji suteiks mažiau skonio)
2. Į puodą supilkite sultinį, dėkite čiobrelių šakeles, lauro lapus, berkite 0,5 arbat. šaukšt. druskos, kvepiančiuosius pipirus, sudėkite ir vištieną. Užvirkite ir pavirkite ant silpnos kaitros apie 20 min.
3. Suberkite į puodą ir nuplautus ryžius, mažais žiedynais paskirstytus brokolius. Išgriebkite čiobrelio šakeles. Virkite apie 15 min. – kol ryžiai, brokoliai ir vištiena bus išvirę.
4. Išgriebkite lauro lapus ir išmeskite, o nuo vištienos pašalinkite kaulus bei odą, susmulkinkite ir grąžinkite į puodą su sriubą, įberkite petražolių, paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite juodųjų pipirų.
5. Pilstykite į dubenėlius ir ragaukite.