pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos sriuba su makaronais ir daržovėmis - Skanūs ir sveikas receptas

Wok makaronai su vištiena ir daržovėmis

Šie wok makaronai su vištiena ir daržovėmis yra pagaminti pagal mane – patiekale daugiausia yra daržovių, baltymų. Makaronų naudojau mažiau, negu įprasta tokiems patiekalams. Žinoma, jų galima naudoti ir daugiau.

Makaronus rinkausi pilno grūdo kvietinius. Tinka ir kiaušininiai makaronai.

Man patogiausia visas daržoves susipjaustyti, o tada pradėti gaminti patiekalą. Cukinija labai greitai kepa, todėl reikia stengtis, kad ji nespėtų ištyžti.

Sojų padažą naudojau su mažiau druskos. Naudojant paprastą, galima jo įpilti kiek mažiau – 1/4 st.

Papildomai galima naudoti svogūnų laiškus, austrių padažą.

5 from 6 votesWok makaronai su vištiena ir daržovėmisParuošimo laikas10 minsGaminimo laikas10 minsKiekis : 3 porcijosAutorius : Skanauk su AušraIngredientai
  • 350 g (2) vištienos krūtinėlės
  • 1 mažos cukinijos, smulkiai supjaustytos
  • 1 vid. dydžio morkos, supjaustytos šiaudeliais
  • 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 paprikos, supjaustytos nedideliais šiaudeliais
  • 100 g wok makaronų (naudojau pilno grūdo kvietinius SANTA MARIA)
  • aliejaus kepimui, pipirų, sezamų sėklų
  • kepintų sezamų aliejaus apšlakstymui (nebūtinai)
PadažasGaminimas

Vištienos krūtinėles perpjauti išilgai, tada dar į 2 dalis ir supjaustyti kiek įstrižais nedideliais gabaliukais.

Sumaišyti padažo ingredientus.Išvirti wok makaronus, pagal ant pakelio nurodytą instrukciją.

Keptuvėje įkaitinti aliejų ant aukštos temp. Suberti vištieną ir kepti iš abiejų pusių po keletą minučių ar kol vištiena taps auksinės spalvos. Vištienos kepant nevartyti. Apibarstyti pipirais. Išimti iš keptuvės.

Kreminė vištienos makaronų sriuba

Vištiena: Sunaudokite likusią vištieną, keptą vištieną arba pradėkite nuo nulio ir troškinkite visą vištieną tiek mėsai, tiek sultiniui.

Daržovės: Svogūnai, morkos ir salierai suteikia šiam klasikinės vištienos makaronų sriubos pagrindui skonio, tačiau šią sriubą galite gaminti su bet kokiomis šviežių, šaldytų ar konservuotų daržovių asortimentu.

Makaronai: Man patinka lingvino arba kiaušinių makaronai vištienos makaronų sriuboje, bet bet kokie makaronai tiks puikiai.

Sultinys: Šios kreminės vištienos sriubos pagrindas – vištienos sultinys ir riebi grietinėlė. Jei naudojate šviesią grietinėlę, sultinį galima sutirštinti papildomu lygių dalių kukurūzų krakmolo ir vandens mišiniu. Mišinį po truputį pilkite į verdančią sriubą, kol sutirštės.

Vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis

Paruošimo laikas:Apie 30 min.Porcijų skaičius:Ingredientai:
  • Ryžiai , 115 gr.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Česnakas , 1 skilt.
  • Sviestas , 30 gr.
  • Kario prieskoniai , 1 a.š.
  • Kalendra , 1 žiups.
  • Druska , 1 žiups.
  • Vištienos krūtinėlė , 450 gr.
  • Salieras , 1 vnt.
  • Morkos , 2 vnt.
  • Pomidorai , 3 vnt.
  • Sultinys , 1.5 l
  • Grietinėlė , 150 ml
  • Lauro lapas , 1 vnt.
  • Saldžioji paprika , 1 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištirpinkite puode sviestą, pakepinkite jame druska ir pipirais pabarstytą vištieną, išgriebkite.
  2. Į tą patį puodą sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus, morkas, salierą, įmaišykite kario prieskonių ir troškinkite 2–3 min.
  3. Galiausiai sudėkite pjaustytus pomidorus be žievelės, lauro lapelį, supilkite sultinį ir užvirinkite.
  4. Suberkite ryžius ir susmulkintą vištieną, virkite 20 minučių.
  5. Jei trūksta, įberkite prieskonių, įmaišykite grietinėlės ir patiekite.

Makaronų sriuba su vištiena

Sriubos diena man galėtų būti kiekviena diena, jei tik visos sriubos būtų tokios – jaukios, tirštos, sočios, pilnos sodraus skonio ir aromato. Angliškai tokio tipo sriubos vadinamos hearty soup. Nereikėtų versti pažodžiui, bet juk jos tikrai tokios. Sušildančios širdį.

Šildantis namų maistas – vienas iš nesibaigiančios žiemos džiaugsmų. Kol jos dar liko šiek tiek, dalijuosi receptu ir kviečiu – virkite gardžiai vakarienei, tegul kvepia namai!

Mažiau yra daugiau, tad tokiai sriubai išvirti pakaks kelių bazinių ingredientų, o jai išvirti užtruksite kiek ilgiau nei pusę valandos.

  • Svogūnai, salierai, morkos ir česnakai – šventasis aromatingų ir gilaus skonio sriubų pagrindas. Pakepinkite juos svieste, kol suminkštės ir ims gardžiai kvepėti.
  • Vištieną galite naudoti įvairią: krūtinėlę, kumpelius, šlaunelių mėsą ar net keptos vištienos likučius. Šlaunelių mėsa yra minkščiausia, tad dažniausiai renkuosi ją.
  • Paskutiniu metu ypač pamėgau smulkius orzo makaronus, savo forma primenančius ryžius. Žinoma, galite naudoti ir kitos rūšies makaronus. Verčiau rinkitės smulkius (bus patogiau valgyti) ir atsižvelkite į virimo laiką, nurodytą ant pakuotės, kad nepervirtumėte.
  • Makaronus galite keisti ryžiais ar grikiais.
  • Sriubą skaninkite mėgstamiausiais prieskoniais. Juos galite naudoti pavienius ar kokybišką prieskonių mišinį – aš sriubą gardinau „Vegeta Natur“ prieskoninių daržovių mišiniu. Jo sudėtyje – vien natūralūs ingredientai, jokių skonio ar kvapo stipriklių: jūros druska, dehidratuotos daržovės 32% (morkos, pastarnokai, svogūnai, bulvės, salierų šaknys, pomidorai, porai, paprikos, petražolių lapai), cukrus, gelsvės, juodieji pipirai, ciberžolės, česnakai, krapai.
  • Grietinėlė sriubai suteikia švelnumo ir kremiškumo, o citrinos sultys puikiai subalansuoja skonius. Nepraleiskite šios eilutės – būtinai įspauskite citrinos sulčių į kunkuliuojantį puodą sriubos.

Kaip pasigaminti kreminę vištienos makaronų sriubą

Šis kreminės vištienos makaronų sriubos receptas yra guodžiantis gėris kiekviename dubenyje.

  1. Daržoves pakepinkite svieste, kol suminkštės. Įpilkite sultinio ir prieskonių (receptas žemiau).
  2. Grietinėlę ir kukurūzų krakmolą išplakti ir supilti į sriubą su vištiena.
  3. Įmaišykite virtus makaronus ir patiekite.

Išbandykite naminius kiaušinių makaronus; Juos lengva pagaminti ir skanūs iš paprastų ingredientų, kuriuos tikriausiai turėsite po ranka!

PRO PATARIMAS: Išvirkite makaronus ant šono ir prieš patiekdami sudėkite į kiekvieną dubenį su sriuba. Taip makaronai netaps purūs, ypač jei planuojate jais mėgautis visą savaitę.

Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

Atsispausdinti

Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 45 min.

1. Puode virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, plonais griežinėliais supjaustytus salierus ir morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės ims minkštėti.
2. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
3. Suberkite kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę, riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Pagardinkite druska, pipirais, supilkite sultinį ir suberkite ryžius. Išmaišykite, padidinkite ugnį ir leiskite užvirti, tuomet ugnį sumažinkite ir virkite 10 minučių.
4. Suberkite kubeliais pjaustytą vištos krūtinėlę, supilkite grietinėlę. Pagardinkite saujele kapotų šviežių petražolių. Išmaišykite ir virkite dar 10 minučių.
5. Patiekite sriuba nedelsiant, dar karštą, pagadinę saujele šviežių žalumynų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva