Bulviniai blynai yra neatsiejama Lietuvos virtuvės dalis, kurią lydi gilios tradicijos ir mūsų kultūros paveldas. Iškepti puikius ir burnoje tirpstančius bulvinius blynus su kefyru - skanu, sotu ir gražu! Blynai tikrai patiks ir vaikams, ir suaugusiems. Receptas paprastas ir be rūpesčių. Būtinai išbandykite!
Ingredientai ir paruošimas
Dažniausiai gaminami iš bulvių ir kiaušinių, tačiau gali būti dedami ir kiti ingredientai, tokie kaip miltai, įvairios žolelės ar prieskoniai, grybai, cukinijos, svogūnai, česnakai, sūris. Kefyras yra labai universalus ingredientas, kurį galima naudoti kepant ar gaminant maistą ir kuriuo galima pakeisti pieną, pasukas ar vandenį, kad bet koks receptas būtų įdomesnis.
Ingredientų paruošimas:
- Paruoškite ingredientus.
- Bulves nulupkite ir nuplaukite, sutarkuokite su smulkia tarka.
- Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į dubenį su bulvėmis.
- Į dubenį su bulvėmis įmuškite kiaušinį.
- Įpilkite kefyro.
- Įberkite druskos, pipirų, paprikos ir sauso česnako.
- Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Blynų kepimas
Į bulvių masę sudėkite išplaktą kiaušinį, miltus, supilkite kefyrą. Gerai išmaišykite. Blynus galima gaminti mažus arba klasikinius.
Kepimo žingsniai:
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus.
- Blynus apkepkite iš abiejų pusių po kelias minutes.
Patarimai ir patiekimas
Blynus galima patiekti su grietine ar padažu, taip pat galite įdėti daržovių, prieskoninių žolelių. Tradiciškai šie bulviniai blynai patiekiami su grietine arba spirgučiais. Jei norite lengvesnio varianto, galite patiekti su natūraliu jogurtu pagardintu žolelėmis ir česnaku, raugintomis ar šviežiomis daržovėmis ar jų salotomis.
Alternatyvus receptas su užplikymu
Paruošimo būdas: Į puodą pilame pašildytą, bet ne karštą kefyrą (arba pašildome puode). Ten pat dedame cukrų, miltus, druską, sodą, kiaušinį ir kruopščiai viską išmaišome. Miltų reikia dėti tiek, kad tešla būtų kaip tiršta grietinė. 1 stiklinę pieno užviriname ir pilame į puodą srovele pamaišant. Po to pilame 2 šaukštus aliejaus, kruopščiai išmaišome ir viskas! Tešla blynų kepimui paruošta. Aš dievinu blynus su skylutėmis, o pagal šitą receptą blynuose skylučių kaip žvaigždžių danguje! Iš čia ir toks blynų pavadinimas. Blynai saldūs, sultingi, skanūs. Jie visada pavyksta! O pagal senovinius receptus blynus visada užplikydavo stikline verdančio pieno.