Gardaus, gražaus ir skanaus pyrago su uogomis greitą receptą rasite čia. Dar visai neseniai virėme aviečių uogienę, o šiandien jau nekantraujame ją panaudoti kilniam tikslui - burnoje tirpstantiems pyrago gabalėliams!
Obuolių pyragas su avietėmis
Šis obuolių pyragas su avietėmis yra įrodymas, kad genialumas slypi paprastume. Purus, drėgnas, saldžiarūgštis, nesudėtingas pagaminti. Avietes galima dėti šviežias, bet tinka ir šaldytos.
Ingredientai:
- 3-4 vidutinių obuolių
- 1 apelsino sulčių
- 1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės
- 3 kiaušinių
- 150 g cukraus
- 30 ml aliejaus
- 100 ml natūralaus jogurto
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 180 g miltų
- 120 g šviežių arba šaldytų aviečių
Gaminimo eiga:
- Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Ant jų supilkite apelsinų sultis ir sumaišykite su tarkuota apelsino žievele. Kol kas atidėkite.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos šviesiai gelsvos masės, plakdami plona srovele pilkite aliejų. Supilkite jogurtą ir išmaišykite. Suberkite persijotus kepimo milteliais ir miltus, gerai išmaišykite.
- Išdėliokite obuolių gabaliukus formoje, ant jų suberkite avietes ir sudėkite tešlą. Lengvai pakratykite formą, kad tešla tolygiai pasiskleistų.
- Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 30 min. (orkaitėje 40 min.).
- Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Pyragą 15 min. aušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.
Greitas pyragas su aviečių uogiene ir kokoso drožlėmis
Pyragą sudarys trys sluoksniai, tad nieko nedelsdami pradedame nuo pirmojo. Dubenyje minkštą (kambario temperatūros) sviestą išsukame su cukrumi. Pridedame plaktą kiaušinį (1 vnt.) ir šaukštą grietinės, viską gerai išmaišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais, suberiame į dubenį, išmaišome iki vientisos masės. Kepimo formą išklojame kepimo (sviestiniu) popieriumi ir tolygiai paskirstome tešlą ant dugno.
Užpilame ir šaukštu kruopščiai paskirstome stiklinę aviečių uogienės (antras pyrago sluoksnis). Gaminame paskutinį pyrago sluoksnį. Išplakame kiaušinius (2 vnt.), įmaišome šaukštą cukraus, žiupsnelį vanilinio cukraus, suberiame pusę stiklinės (gali būti ir šiek tiek daugiau) kokoso drožlių. Tolygiai išmaišome ir paskirstome ant aviečių uogienės sluoksnio, viršų pabarstome kokoso drožlėmis. Pašauname kepimo formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35 min. Praveriame orkaitės dureles ir leidžiame keletą minučių atvėsti.
Supjaustome kvadratėliais ir ragaujame.
Trupiniuotis su aviečių džemu
Traškūs kietoki trupinukai ir gardus aviečių džemas neabejotinai puikiai derės su riebiais tikrais vaniliniais ledais; jei patieksite be jų, užsiplikykite puodelį mėgstamos arbatos.
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Suberkite miltus, stambius avižinius dribsnius, žiupsnį druskos. Išmaišykite.
- Stiklinę trupinių masės atidėkite į šalį - juos naudosite trupiniuočio viršui.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol trupiniuočio viršus taps gražiai auksinės spalvos.
Uogų pyragas su maskarpone ir putojančiu vynu
Ingredientai:
- 200 g biskvito
- 200 g maskarponės
- 3 šaukštų miltelinio cukraus
- ½ šaukštelio vanilės esencijos
- 200 g aviečių
- 2 šaukštų cukraus
- 100 ml COSMOPOLITAN putojančio nealkoholinio vyno „Diva“
- 1 šaukštelio birios želatinos
- 1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių
- 1 saujos aviečių (papuošimui)
- 1 saujos šilauogių (papuošimui)
- COSMOPOLITAN putojančio nealkoholinio vyno „Diva“ (patiekimui)
Gaminimo eiga:
- Biskvitą supjaustykite 1 cm storio lakštais.
- Maskarponę išmaišykite su milteliniu cukrumi ir vanilės esencija iki vientisos masės.
- Avietes kaitinkite kartu su cukrumi apie 2 min. Supilkite COSMOPOLITAN putojantį nealkoholinį vyną „Diva“, žaliosios citrinos sultis ir sudėkite želatiną. Užvirinkite ir gerai išmaišykite, kad ištirptų želatina.
- Ant biskvito tepkite maskarponės kremą, dėkite dar vieną biskvito sluoksnį, sudėkite aviečių uogienę ir stingdykite šaldytuve apie 1-2 val., kol aviečių sluoksnis sustings.
- Sustingusį pyragą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir papuoškite šviežiomis uogomis.
- Patiekite su COSMOPOLITAN putojančiu nealkoholiniu vynu „Diva“.
Kiti receptai
Sviesto-miltų tešlos pyragas:
- 7 - 8 valg. š. sviesto
- 1 arb. š. cinamono
- 4 valg. š. miltų
Gaminimo eiga:
- Sviestą sutrinkite su miltais ir cinamonu, įpilkite vandens ir išmaišykite iki vientisos tešlos. Tešla turi gautis tirštesnė.
- Kepimo formą ištepkite sviestu ar kitais riebalais.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min., kol pyragas dailiai paruduos.