pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiek laiko reikia virti cepelinus su mesa?

Bulvių Maistinė Vertė

Bulvės ne tik skanu, bet ir labai maistingos. Jose gausu kompleksinių angliavandenių, skaidulų, vitaminų ir mineralų. 100 gramų virtų bulvių su žievele yra maždaug:

  • 87 kalorijos
  • 2 gramai baltymų
  • 20 gramų angliavandenių
  • 1 gramas skaidulų
  • 10% rekomenduojamos dienos vitamino C normos
  • 6% rekomenduojamos dienos kalio normos

Bulvės taip pat yra geras vitamino B6, vario, mangano, fosforo ir niacino šaltinis. Nors bulvės dažnai laikomos nekaloringomis, jos yra mažai riebalų ir gali būti įtrauktos į subalansuotą mitybą, ypač derinant su kitomis daržovėmis ir liesesne mėsa.

Bulvių Virimo Būdai

Be tradicinio bulvių virimo vandenyje, yra ir kitų būdų, kaip paruošti šį populiarų garnyrą:

  • Garintos bulvės: Sudėkite nuplautas ir supjaustytas bulves į garintuvą ir virkite apie 20-25 minutes, kol bulvės suminkštės. Šis metodas padeda išsaugoti daugiau maistinių medžiagų nei tradicinis virimas.
  • Keptos bulvės: Supjaustykite nuluptas bulves kubeliais, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite prieskoniais ir kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje apie 30-40 minučių, kol bulvės taps auksinės spalvos ir traškios.
  • Bulvių košė: Išvirkite nuluptas bulves, nukoškite vandenį, sudėkite sviesto, pieno ir druskos pagal skonį. Sutrinkite bulves maišytuvu ar grūstuve, kol gausite vientisos konsistencijos tyrę.

Bulvių Derinimo Idėjos

Bulvės yra nepaprastai universalus produktas, kurį galima derinti su įvairiais patiekalais ir prieskoniais:

Derinys Aprašymas
Bulvės su sviestu ir krapais Klasikinis lietuviškas derinys, puikiai tinkantis prie bet kokio pagrindinio patiekalo
Bulvės su česnakais ir rozmarinais Aštrus ir aromatiškas derinys, idealus su kepta mėsa ar žuvimi
Bulvės su sūriu ir grietine Sotus ir kreminis derinys, tinkantis vegetarams
Bulvės su špinatais ir riešutais Maistingas ir spalvingas derinys su riešutų traškumu

Eksperimentuokite su skirtingais prieskoniais ir ingredientais, kad atrastumėte savo mėgstamiausius bulvių derinius!

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite bulvių masę . Bulves su lupena išvirkite pasūdytame vandenyje iki minkštumo. Šiek tiek atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite bulvių grūstuvu.
2. Suberkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska. Viską gerai išmaišykite.

3. Paruoškite varškės įdarą . Varškę išmaišykite su kiaušiniu ir druska. Atidėkite į šalį.

4. Formuokite cepelinus . Imkite po šaukštą bulvių masės ir tarp pamiltuotų ar vandenyje suvilgytų delnų formuokite apvalius paplotėlius. Į centrą dėkite po šaukštą varškės įdaro ir paplotėlio kraštus gražiai užspauskite, kad įdaras liktų viduje. Tarp delnų suformuokite cepelinus.
5. Suformuotus cepelinus apvoliokite bulvių krakmole.

6. Išvirkite cepelinus . Puode užvirkite pasūdyto vandens. Šaukštą krakmolo ištirpinkite puodelyje šalto vandens, ir šį vandenį supilkite į puodą su karštu vandeniu.
7. Po vieną atsargiai įleiskite cepelinus. Virkite juos po kelis, dalimis, kad nesiliestų. Cepelinams iškilus į vandens paviršių, virkite dar 6-7 minutes, priklausomai nuo cepelinų dydžio.

8. Atsargiai išgriebkite kiaurasamčiu ir patiekite su spirgučių ir grietinėlės padažu.

9. Kol verdate cepelinus, paruoškite padažą . Šoninę ir svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į keptuvę ir kepkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol šoninė apskrus ir svogūnai suminkštės.
10. Supilkite grietinėlę, išmaišykite. Leiskite užvirti ir nukaiskite. Įmaišykite kapotus krapus.

Tiršta vištienos sriuba su daržovėmis

Ingredientai:

  • 1 vnt. Vištienos filė
  • 3 vnt. Bulvės
  • 1 vnt. Morkos
  • 0,5 vnt. Salierų šakniavaisiai
  • 2 sauja Makaronai
  • 2 žiupsnelis Druska
  • 2 vnt. Lauro lapai
  • 4 vnt. Kvapieji pipirai

Gaminimas:

  1. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Nuskuskite bulves, morką ir saliero šaknį. Smulkiai supjaustykite.
  3. Viską sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant mažos ugnies.
  4. Įberkite druskos, įmeskite lauro lapų, kvapiųjų pipirų.
  5. Kai daržovės suminkštės, įberkite makaronų.
  6. Virkite, kol išvirs makaronai.
  7. Patiekiant pagardinkite grietine.