Vištienos krūtinėlė orkaitėje | 15-kos receptų rinkinys
Iškepta krūtinėlė gaunasi sultinga, jei ją kepate vidutinėje temperatūroje: apie 170-180 laipsnių. Prieš dėdami patiekalą į įkaitintą orkaitę, krūtinėlės paviršių būtinai aptepkite padažu. Be to, neturėtumėte nusiminti ilgai marinuodami vištieną – pakanka marinuoti labai trumpai. Marinatui puikiai tiks ne tik saldžiarūgščiai padažai, bet ir klasikinis druskos, pipirų, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus ir medaus variantas, kurį rekomenduoja patyrę šefai ir kulinarai. Visas procesas trunka mažiau nei valandą.
Svarbu: didžiausią naudą galima gauti kepant krūtinėles specialiame kepimo maišelyje ar rankovėje. Tada nereikės naudoti aliejaus – paukštis iškeps savo sultyse. Lengvi daržovių garnyrai daro šį patiekalą patrauklų tiems, kurie stebi savo figūrą.
PatarimaiVištiena orkaitėje
Vištiena orkaitėje yra daugelio mėgstamas patiekalas. Toks gaminimo variantas atrodo gana neįprastas, nes vištienos gabaliukai kepami ant kepimo skardos su duonos gabalėliais, pamirkyta vištienos sultimis. Norėdami vienu metu kepti daug vištienos, kepkite ją orkaitėje ant kepimo skardos. Dėl svogūnų gausos mėsa pasirodys labai sultinga, o aromatingas aliejaus ir česnako užpilas suteiks patiekalui gundančio skonio. Patiekite su duonos riekelėmis, pamirkytomis padaže, ir vištienos sultyse. Norėdami sužinoti, kaip kepti vištieną orkaitėje, peržiūrėkite šį receptą.
Paskirtis: Vakarienės receptaiReceptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # DaržovėsReklama
Ruošiame vištienos kepsnelius:
Dubenyje išplakame kiaušinį kartu su pienu. Imame vištienos gabalėlį, merkiame į kiaušinio ir pieno plakinį, apvoliojame džiūvesėliuose ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame įkaitintoje orkaitėje 12 minučių, apverčiame ir dar kepame apie 10 minučių.

Vištienos krūtinėlė kepta su grybais
Toks patiekalas negali būti sugadintas ar išdžiūvęs!
Reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 200 g pievagrybių, 2 v.š. tarkuoto sūrio, 1 svogūno, 3 v.š. kefyro, 1 a.š. garstyčių, prieskonių ir žolelių.
Paruošimas: Sumaišykite kefyrą, garstyčias, prieskonius ir kapotas žoleles. Vištieną supjaustykite, išskleiskite kaip knygą, išmuškite ir vieną pusę patepkite marinatu. Ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį ir pakepintus grybus bei svogūnus, susukite krūtinėlę į vyniotinį ir sandariai suvyniokite į foliją. Kepkite 45-50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.


