Švediški mėsos kukuliai
Mėsos kukuliai Švedijoje yra ne tik nacionalinis patiekalas, o populiarus delikatesas. Kiekviena švedų šeimininkė turi savo mėsos kukulių receptą. Pirmiausia mėsos kukuliai kepami, tada troškinami padaže – dažniausiai kreminiame – ir patiekiami su bulvių koše ir bruknėmis. Jei ir jūs ypač mėgstate keptus ir skrudintus kotletus kvapniame padaže, tuomet tikrai turėtumėte išbandyti šį švediškų kotletų receptą!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
Švediški kukuliai
Gaminimo režimas Įjunkite, kad menimo metu jūsų ekranas neužtamsėtų.Receptas: Pagrindiniai patiekalaiŽymos: jautiena, kiauliena, kukuliai, mėsa, prieskoniaiPorcijų skaičius: 6Prieskonių mišiniui
- 1/8 a. š. maltas imbieras
- 1/8 a. š. maltas cinamonas
- 1/8 a. š. maltas kardamonas
- 1/8 a. š. malti gvazdikėliai
- 1/8 a. š. maltas kajeno pipiras

Baking Secrets
Tobulas receptas šeimos pietums. Skonis be priekaištų. Nežinau, kodėl jie vadinami švediškais mėsos kukuliais, nes skonis priminė mamos vaikystėje keptus kotletus. Tiesa, forma kita. Kiek kartų bandžiau atkartoti tokį padažą, nesigaudavo toks skanus kaip mamos. Galiausiai, nustojau mėginti.
Visai neseniai netikėtai atradau šių mėsos kukulių ir padažo receptą. Ir po tiek metų bandymų galiu drąsiai sakyti pagaliau pavyko. Geresni nei mamos vaikystės kotletai. Kuklumu šiuo atveju nepasižymiu, bet koks skirtumas!
Patiekalas vertas išbandymo. Patikrintas daugybę kartų. Patinka visai mūsų šeimai. Man imponuoja ne tik skonis, bet ir sudėtis. Jautiena, mano požiūriu vertingesnė mėsa, nei kiauliena, todėl stengiuosi, kuo dažniau ją įtraukti į mūsų racioną. Mėginu vis naujus įvairesnius 'family friendly' receptus, kad ir dukra noriai valgytų. Čia vienas iš naujai atrastų. Bus ir daugiau.
Paprasti džiūvėsėliai čia netinka. Su įprastais smulkiais pirktiniais džiūvėsėliais bus neskanu!
Jei nerasite pirkti japoniškų džiūvėsėlių, vietoj jų naudokite šviežios baltos duonos trupinius. Paimkite šviesios baltos duonos (batono), susmulkinkite smulkintuvu ir tuos trupinius naudokite pagal receptą.
Receptas puikiai tinka ir vien kiaulienai. Jei jautiena per brangu, gaminkite vien iš maltos kiaulienos.
Žinau, daug kas paskaitęs receptą, pasukios pirštą prie smilkinio: 'kam tie prieskoniai - muskatas ir prieskonių mišinys, dažniau naudojamas kalėdiniams kepiniams nei mėsos patiekalams' ir valio, jei esate konservatyvūs, jie jums nereikalingi. Aš prieskonius dedu ir man patinka.
Aš kukulius visada tiekiu su virtais makaronais, bet tinka ir bulvės, bulvių košė.
Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo .
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Gaminau daug kartų.

Kaip paruošti skanius mėsos kukulius: klasikinis receptas kuris tikrai patiks
Mėsos kukuliai yra viena iš kotletų alternatyvų, kuriuos daugelis žmonių gamina gan dažnai. Be to, šis mėsos patiekalo variantas turi daug privalumų. Mėsos kukuliai yra minkštesni, sotesni ir net skanesni.
