pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Pasigaminti Tobulą Pipirinis Steiko Padažą

Baking Secrets

Po tiek daugybės saldumynų receptų, ateinu su mėsos patiekalu. Grynos mėsos. Labai geras, lengvas, paprastas ir skanus receptas. Padažas nerealus. Mano vyras - svogūnų priešas nr. 1, valgo be jokių nusiskundimų, o aš galiu kabinti jį šaukštais. Puikiai subalansuotas derinys - švieži čiobreliai, svogūnai, grietinėlė, brendis. Niam! Ir kepsnys labai geras. Pipiriukai priduoda malonaus aštrumo. Svarbu mėsą gerai iškepti (aš to mokausi).

Patarimai, pastebėjimai. Bandžiau kepti įvairią mėsą: tiek plonesnę, tiek storesnę, tiek mėsą su kaulu, tiek be kaulo, tiek su lašinukais, tiek be jų. Mano išvada: skaniausiai iškepa mėsa be kaulo ir lašinukų, 2.5 cm storio mėsa. Galima čia naudoti ir jautieną bei kepti mėsą su krauju. Aš nesu specialistė ar tokios mėsos mėgėja, todėl naudojau kiaulieną. Be to ji daug pigesnė.

Kuo pipirų daugiau, tuo skaniau. Nebijokite, nebus nevalgoma. Jausis malonus aštrumas.

Kepkite mėsą ant daržovių aliejaus (rapsų, saulėgrąžų), bet ne ant alyvuogių aliejaus. Alyvuogių aliejus labai dūmis.

Mėsą dėkite kepti ir nevartykite jos šimtą kartų! Dedate kepti, apverčiate vieną kartą ir viskas.

Padažas labai skanus! Naudoju tiek mėlyną, tiek geltoną svogūną. Kokį turiu tuo metu namuose. Skanu abiems atvejais.

Įspėjimas. Brendį į keptuvę pilkite, tik nukėlę ją nuo kaitros! Kitaip gali kilti gaisras namuose. Nebandžiau praktiškai (baisu) ir nerekomenduoju.

Padažas labai skanus prie bulvių garnyro.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Padažas su mėlynojo pelėsio sūriu – ir ant steiko, ir su voveraitėmis

Lietuvių tautą dar kitaip būtų galima vadinti padažinių tauta. Kaip mano vienas bičiulis, ilgus metus gyveninantis Lietuvoje (bei daug keliaujantis), bet gimęs ir augęs ne čia, sakė, jog dar nematė jokios kitos šalies, kurioje žmonės būtų ant tiek pamišę dėl padažų. Hm, na gal ir taip. Kai dabar perbėgiu visus svečiavimusis pas senelius, tėvų draugus, savo draugus ir populiariausius maistus – prieš akis iškyla grietinėlės ir sviesto, grietinės ir spirgučių, na ir visokie kiti įmantrūs padažai. Tautinės mišrainės – su padažu, tautiniai kebabai – su padažu, tautiniai dešrainiai degalinėse – su trim padažais. Silkė su bulvėm ir tai su padažu, koldūnai – su padažu. Trumpai tariant, padažai yra svarbus dalykas ir padažai yra jėga. Ta proga, #myliusuri du padažai. Ir abu…patikėkite…žiauriai geri.

Pirmasis padažas skirtas ir dedikuotas voveraitėms, bet išties yra toks universalus, kad tiks ir su itališkais ravioli, ir su lietuviškais koldūnais, ir su vištiena, ir su lašiša, net ir su virtais kiaušiniais (išbandėm).

O antrasis padažas labiau gurmaniškas ir tiesiog idealiai dera prie gero ant grilio kepto steiko (aišku, dera ir ant kepto ant keptuvės). Ačiū Jonei (prisijungusiai prie #myliusuri) už koolaboraciją ruošiant (ir valgant) šitą skanėstą.

Tad pirmyn, neriam į padažą!

Pipirinis steiko padazas

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “jautienos steiko padazas” rasta receptų 1000Šventinis jautienos steikas su baziliko padažu ir grūdėta varškeSultingas jautienos steikas su salotomis ir orkaitėje keptomis saldžiomis bulvėmis

Jautienos kepsnys su pipiriniu padažu

“Super” – sutartinai ištarėme tik paragavę šio jautienos kepsnio, kurį valgėme ypač lėtai, nes buvo tikrai labai gerai. Mėsa tiesiog tirpo burnoje, bet pradėkime viską nuo pradžių. Pastaruoju metu pradėjome kreipti didelį dėmesį į perkamą mėsą, o ypač į jautieną. Jei norime pasilepinti tikrai geru kepsniu, nuolatos renkamės brandintą mėsinių galvijų jautieną, kuri pasižymi minkštumu ir sodrumu. Gaminti su tokia mėsa taip pat vienas malonumas. Kadangi brandinimo metu mėsa netenka didelio kiekio savo skysčio, kepdamas jautienos kepsnys neišskiria daug vandens ir mėsa puikiai apskrunda (o ne verda savo sultyse, kaip kartais nutinka su prastesnės kokybės mėsa). Šį kartą rinkomės lietuvišką ir natūralų “Feel The Beef” 30 dienų brandintą jautienos antrekotą, iš laisvėje augintų galvijų. Jį gardinome tiktai druska ir pipirais bei paprastu ir egzotišku pipiriniu padažu, na, ir keliomis daržovėmis. Taigi, dalinamės ingridientų sąrašu, receptu ir keliais patarimais.

Jautienos kepsnys su pipiriniu padažuPasiruošimas5 minsKepimo trukmė30 minsAnt stalo per35 mins

Tikras džiaugsmas mėsos megėjams.

Pamaitins : 2IngredientaiGamybos eiga

Norint pagaminti tobulą jautienos kepsnį, galioja viena labai svarbi taisyklė - prieš kepant mėsą, ją reikia palaikyti kambario temperatūroje 30-60 minučių, kad atšiltų. Kitu atveju, rizikuojate netolygiai iškepti steiką ir turėti šaltą vidų.

Kuomet mėsa jau pasiruošusi kepimui, ant viryklės dedame keptuvę (labai rekomenduojame špižinę, plieninę arba grill) ir nustatome pačią didžiausią kaitrą. Keptuvę labai gerai įkaitiname, dedame šaukštą sviesto ir ištirpiname.

Tuomet dedame mėsą. Kepame 2-3 minutes (4-5 jei norit labiau iškepusio) iš vienos pusės, tiek pat iš kitos. Labai svarbu, kepant steiką, jį kuo mažiau vartyti, kad mėsa gražiai apskrustų.