Ingredientai
1. Mėsą ir moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais – kraštinė turi būti apie 3–4 cm. Svogūną ir česnakus supjaustykite kuo smulkiau.
2. Storadugniame puode įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir trumpai apkepinkite mėsą. Išimkite ją ir atidėkite.
3. Sumažinkite ugnį ir sudėkite svogūną, kepkite, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Sudėkite česnakus, druską ir prieskonius. Greitai išmaišykite, kol pasijus paprikos kvapas. Ilgai nekaitinkite, nes paprika taps karti!
4. Sudėkite mėsą, moliūgą, slyvas, medų ir užpilkite vandeniu. Atsargiai išmaišykite, padidinkite ugnį ir palaukite, kol užvirs. Paragaukite, ar užtenka prieskonių. Uždenkite dangčiu ir virkite ant labai mažos ugnies apie 1 val., kol mėsa taps visai minkšta (kartkartėmis patikrinkite, ar netrūksta vandens).
5. Dar geriau šį patiekalą troškinti orkaitėje, tokiu atveju moliūgą galima sudėlioti ant viršaus – jo gabalėliai mažiau suteš ir bus skanesni.
6. Valgykite su bulvių koše ar kuskusu.
Kalakutienos troškinys su daržovėmis
Kalakutiena laikoma dietine mėsa. Kalakutienos troškinys su daržovėmis – puikus patiekalas, kurį mėgsta net vaikai. Troškinį galite virti lėtoje viryklėje, orkaitėje arba ant viryklės. Šis kalakutienos troškinys su daržovėmis gali būti laikomas dietiniu patiekalu, nes kalakutiena laikoma dietine, o kartu su daržovėmis jūs gaunate nuostabų kulinarinį tandemą. Jei norite, kad daržovės būtų virtos, o ne iškeptos, troškinį troškinkite puode. Žingsnis po žingsnio receptą, kaip gaminti kalakutienos troškinį su daržovėmis, rasite žemiau.
Paskirtis: Pietų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # DaržovėsReklama
Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys
Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai.
Žymės: pyragas
Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais
Šiame nuostabiame patiekale susitinka 4 geri dalykai: liesa mėsa, aromatingas moliūgas, saldžios džiovintos slyvos ir šildantys prieskoniai. Šis ketvertukas sukuria tokią skonio ir aromato harmoniją, kad jai neįmanoma atsispirti. Kartą pagaminę ir paragavę, gaminsite vėl, vėl ir vėl.
Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.
Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!
Žymės: grybai, grikiai, daržovės, karpis, žuvies patiekalai , grikiai su daržovėmisKALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
Kategorija: Patiekalai iš kalakutienos
Paskelbė: Lankytojas
29 Kovo 2019
- kalakutienos šlaunelių mėsa: 400 gramų (be odos ir be kaulų)
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- svogūnai: 1
- salierų stiebai: 2
- morkos: 3
- lauro lapai: 2
- vištienos arba daržovių sultinys: 600 mililitrų
- keptos pupelės: 2 skardinių (po 400 gramų)
- Iš pradžių kalakutieną (aš pati sunaudojau pusę vienos kalakuto šlaunelės be kaulo ir odos) supjaustykite nedideliais gabalėliais. Tuomet keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, dėkite supjaustytą kalakutieną bei pasmulkintą svogūną ir maišydamos kepkite, kol mėsa nebebus rausva, o svogūnas suminkštės.
- Tada sudėkite griežinėliais supjaustytus salierų stiebus bei morkas ir dar pakepkite maždaug kelias minutes pamaišydamos. Dėkite lauro lapus, pilkite sultinį, uždenkite bei troškinkite ant nedidelės ugnies apie 40 minučių, kol kalakutiena bus visiškai minkšta.
- Po to sudėkite pupeles, išmaišykite, troškinkite dar maždaug 5 minutes. Tiekite su žaliomis daržovėmis ir/ar ryžiais.
- Mes šį kartą pasirinkome valgyti su salotomis - irgi labai tiko. Gavosi tikrai gardus kalakutienos patiekalas. Skanaus!
Patiko receptas? Pasidalink!