pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Karpio kepsniai orkaiteje - gaminimo gidas ir patarimai

Karpio marinavimas prieš kepimą orkaitėje

Kiek palaikytą karpį verta pamarinuoti prieš kepimą orkaitėje. Marinavimas skirtingais prieskoniais neleis pabosti keptam karpiui. Karpis dažnai dar įpjaunamas iš išorės, kad marinatas patektų į visą mėsos sluoksnį.

Marinavimui naudojami česnakas, krapai, kiek citrinos sulčių. druskos geriau nenaudoti, išdžiovins karpį. Marinuojama keletą valandų vėsioje vietoje.

  • Susijusios kategorijos:
  • Kučių patiekalai

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Šviežią, skrostą karpį/lyną nuplauname po šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Žuvies vidų patepame alyvuogių aliejumi, beriame druskos, pipirų, universalių prieskonių be druskos ir paliekame šaldytuve marinuotis per naktį (jei neturite laiko - nieko tokio, žuvį galima kepti ir be marinavimo, tokiu atveju, užtenka prieskoniai pagardintą žuvį palikti kambario temperatūroje iki kepimo.

Ruošiame įdarą. Svogūną smulkiai supjaustyti, morką supjaustyti griežinėliais. Papriką ir pomidorus supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Česnaką supjaustome stambiai.

Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir apkepame susmulkintą svogūną bei morką. Tuomet dedame pjaustytą raudonąją papriką ir pomidorą. Kepame apie 3 minutes, vis pamaišydami. Galiausiai dedame apie 200 gramų konservuotų ananasų su 1 šaukštu sulčių, pilame teriyaki padažą, dedame garstyčias, adžiką, jei reikia beriame dar druskos bei juodųjų pipirų. Kepame, kol nugaruos beveik visas skystis.

Į paruoštą įdarą dedame česnaką, permaišome ir masę šaukštu dedame į žuvies vidų. Įdarą, kuris nesutilpo, atidedame į šalį.

Įdarytą karpį/lyną dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šalia žuvies sudedame likusį įdarą.

Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes arba kol žuvies odelė gražiai paskrus.

Žuvies įdaras pakankamai sotus, tad skanavome be papildomo garnyro, bet manau čia puikiai tiktų bulvės ar ryžiai. Skanaus!

Lašišos kepsniai orkaitėje

Lašišos kepsnių kepimas orkaitėje – tai kepimo būdas, išsaugantis maksimalų vertingų medžiagų kiekį ir nepridedanti kalorijų, nors daug kas priklauso nuo komponentų sudėties. Norėdami paruošti patiekalą

Kokie ingredientai reikalingi Lašišos kepsniams orkaitėje

  • lašišos kepsniai – 4 vnt.
  • grietinė – 2 šaukštai.
  • citrina 1 vnt.
  • žolės, druska, žolelės, prieskoniai – pagal skonį

Kaip gaminami lašišos kepsniai orkaitėje

  • Paruošti lašišos kepsnius ir kiekvieną iš jų kruopščiai apdoroti citrinos sultimis
  • Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi, ant jos sudėkite žuvies gabalėlius taip, kad jie nesiliestų vienas su kitu
  • Ant kepsnio viršaus užtepkite grietinės. Užberkite žolelių ir druskos mišinį. Tai būtina ne tik norint lašišai suteikti ypatingą skonį ir aromatą, bet ir pašalinti kietos plutos susidarymo galimybę. Po tokia „skrybėle“ žuvis neišdžius
  • Kepti orkaitėje 25 minutes

Lašišos Kepsniai Orkaitėje: Gardus Ir Lengvi Receptai

Lašišos kepsniai orkaitėje yra vienas iš populiariausių patiekalų šventiniam stalui. Parduodami jau paruošti lašišos kepsniai didelė pagalba namų šeimininkei, kuriai nereikės pačiai pjaustyti žuvies. Yra daugybė lašišos kepsnių receptų, kurių kalorijų kiekis svyruoja tarp 110-200 kcal 100 g, nes daug kas priklauso nuo žuvies cheminės sudėties. Jei lašiša yra riebi, kalorijų kiekis bus didesnis, o paruoštas patiekalas bus sveikesnis.