Išbandykite ir jūs - šiam desertui neatsispirs nė vienas smaližius! Tinginys paruošiamas itin greitai, palaukti reikia tik kol sustings. Bet dėl rezultato tikrai verta pakentėti. Sukurti naują tinginio variaciją šventėms man jau tampa gražia tradicija.
Varškės "Tinginys" su Baltuoju Šokoladu ir Avietėmis
Ingredientai:
- 450 g varškės (9 proc. riebumo)
- 250 g sviesto
- 150 g sutirštinto pieno
- 200 g baltojo šokolado
- 450 g sausainių (labai tinka sutirštinto pieno skonio)
- 250-300 g šviežių aviečių
Gaminimo eiga:
- Sausainius sutrupinkite.
- Varškę išplakite kartu su kambario temperatūros sviestu, kol viskas susijungs į vientisą masę. Tada supilkite sutirštintą pieną ir ištirpintą baltąjį šokoladą, viską gerai išmaišykite.
- Pilkite masę ant sausainių ir vėl išmaišykite.
- Indą, kuriame stings „Tinginys“, išklokite maistine plėvele, kad būtų lengviau išimti. Tada sluoksniuokite masę su avietėmis - jų negalima įmaišyti, nes jos susitrins.
Saldus, minkštas, drėgnas. Trumpai tariant, nuostabus greitai pagaminamo ir neatsivalgomo tinginio su varške.
Baltojo Šokolado, Varškės ir Morengo Tinginys
Tobulas prie kavos.
Reikės:
- 300 g baltojo šokolado
- 150 g sviesto
- 150 g varškės
- 100 g morengų
- 3 šaukštų džiovintų spanguolių
- 1 šaukšto romo
- 3 šaukštų nesūdytų pistacijų
- 1 šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
- 50 g kokosų drožlių
- 2 didelių saujų trupintų mėgstamų sausainių
Paruošimas:
- Stačiakampę formą (12x24 cm) išklokite kepimo popieriumi. Spanguoles užmerkite rome.
- Minkštą sviestą ištrinkite su varške iki vientisos masės.
- Supilkite ištirpintą ant garų vonelės ir ataušintą baltąjį šokoladą ir išmaišykite.
- Į gautą masę sudėkite sutrupintus morengus, sausainius, kokosų drožles, nuspaustas spanguoles, sutrupintas pistacijas ir žaliosios citrinos žievelę.
- Viską išmaišykite, išlyginkite formoje ir dėkite į šaldiklį. Prieš patiekdami perkelkite formelę iš šaldiklio į šaldytuvą 20 min.
Skanaus! Toks tinginys paruošiamas itin greitai, palaukti reikia tik kol sustings. Kartais dar karamelinių. Todėl dėl baltojo šokolado atrodė, kad valgau visai kitokį naują desertą, o ne jokį tinginį.
Tinginys su Baltuoju Šokoladu (Greitas Receptas)
Ingredientai:
- 300 g sausainių („Gaidelis“ ar pan.)
- 200 g varškės
- 100 g balto šokolado
- 50 g sviesto
Gaminimo eiga:
- Sulaužyti sausainius į mažus gabalėlius.
- Sumaišyti varškę su cukrumi. Jei norisi glotnesnės konsistencijos, varškę sutrinkite trintuvu arba šakute.
- Ištirpinti baltą šokoladą su sviestu vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
Varškės Tinginys su Džiovintais Vaisiais (Kalėdinė Variacija)
Šią tinginio versiją su ypatingai minkštais Seeberger džiovintais vaisiais kūriau galvodama apie artėjančias Kalėdas. Jis pavyko tobulas, neperdedu. Labai rekomenduoju naudoti būtent Seeberger SOFT linijos vaisius, kurie yra ne tik labai skanūs, bet ir ypatingai minkšti bei sultingi. Gaminant jų nereikia papildomai mirkyti, galima dėti tiesiai į tinginio masę, o vėliau tinginys lengvai pjaustosi, vaisiai neiškrenta ir suteikia puikaus skonio.
Reikės:
- 200 g sviesto
- 400 g 9% riebumo varškės
- 200 g kondensuoto pieno
- 100 g baltojo šokolado
- Cinamono pagal skonį
Paruošimas:
- Išlydome šokoladą garų vonelėje. Jei norėsite tinginį papildomai papuošti lydytu šokoladu, dalį šokolado atidėkite.
- Kambario temperatūros sviestą išplakame su varške, kondensuotu pienu, lydytu baltuoju šokoladu ir cinamonu iki vientisos masės. Svarbu, kad ši masė būtų tolygi, be jokių gumulėlių, todėl geriausia tai daryti su blenderio ar mikserio pagalba.
- Sulaužome sausainius ir juos apipilame skystų produktų mase, viską gerai išmaišome.
- Į tinginio masę sudedame džiovintus vaisius, išmaišome. Jei naudosite kietus džiovintus vaisius, prieš tai juos išmirkykite ir supjaustykite gabaliukais.
- Perkeliame masę į kepimo popieriumi išklotą skardą, gerai suspaudžiame, kad neliktų oro ir laisvų tarpų.
- Perkeliame tinginį nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų.
Varškės Tinginys su Vyšniomis arba Trešnėmis
Geriausias desertas vasarą yra gaivus, uogų pilnas, ne per saldus, lengvai pagaminamas. Varškės tinginio su vyšniomis ar trešnėmis dar negamino niekas pasaulyje, o Alfas pabandė ir jam pavyko. Jis ypač gardžiai ir viliojamai kvepia vyšniomis! Patiks vaikams, suaugusiems ir visiems tinginių degustuotojams.
Reikės:
- 72 g DR.OETKER vyšnių skonio želė
- 500 g varškės
- 190 ml sutirštinto pieno
- 1 šaukštelio TAYLOR&COLLEDGE ekologiškos vanilinės pastos su sėklomis
- 1 šaukštelio TAYLOR&COLLEDGE ekologiškos vanilės pupelių pastos
- 400 g GAIDELIS sausainių „Šokoladas“
- 60 g tirpinto sviesto
- 2-3 šaukštų amareto
- 30 g takuoto PERGALĖ šokolado su lazdynų riešutais
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 400 g trešnių arba vyšnių
- 80 ml HAAGEN DAZS ledų su sūria karamele
- 20 g tarkuoto PERGALĖ juodojo šokolado su avietėmis
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite puodą su vandeniu ir suberkite DR. OETKER vyšnių skonio žėlė miltelius. Maišykite, kol milteliai visiškai ištirps ir masė įgaus klampaus sirupo konsistenciją.
- Varškę suberkite į dubenį, supilkite sutirštintą pieną, sudėkite TAYLOR&COLLEDGE ekologišką vanilės pastą su sėklomis ir TAYLOR&COLLEDGE ekologišką vanilės pupelių pastą.
- Į kitą dubenį suberkite GAIDELIS sausainius „Šokoladas“ ir sutrupinkite rankomis.
- Į varškės masę supilkite tirpintą sviestą ir sutrinkite NINJA elektriniu trintuvu. Paruoštą žėlė įmaišykite į varškę. Supilkite amaretą ir suberkite sausainius. Išmaišykite.
- Užberkite tarkuoto PERGALĖ šokolado su lazdynų riešutais, įspauskite citrinos sulčių.
- Iš trešnių pašalinkite kauliukus ir perpjaukite pusiau.
- Pailgą formą išklokite sviestiniu kepimo popieriumi. Ant dugno tolygiai paskleiskite varškės ir sausainių kremo, ant jo - pjaustytų trešnių. Sluoksniavimą tęskite ta pačia tvarka.
- Palikite šaldytuve per naktį.
- Sustingusį trešnių tinginį papuoškite tarkuotu PERGALĖS juoduoju šokoladu su avietėmis, šviežiomis uogomis ir lapeliais.
Recepto informacija:
- Porcijos: 10-12 asm.
- Gaminimo laikas: apie 30-40 min.
- Šaldymas: mažiausiai 12 val. (geriausia - per naktį)
Tinginys su Karamelizuotais Obuoliais
Būtent varškės ir baltojo šokolado tinginys yra absoliutus mano favoritas.
Reikės:
- 1 v.š. sviesto (karamelizuotiems obuoliams)
- 1 v.š. cukraus (karamelizuotiems obuoliams)
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- Cinamono pagal skonį
- 2 v.š. sviesto (tinginio masei)
Gaminimo eiga:
- Ruošiame karamelizuotus obuolius: keptuvėje išlydome sviestą, beriame cukrų, išmaišome. Suberiame nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius ir kepame maišydami 3 - 5 minutes, kol obuoliai suminkštėja, tačiau lieka tvirtoki, neištižę. Beriame vanilinį cukrų ir cinamoną, išmaišome ir pakaitiname dar minutę.
- Ruošiame tinginio masę: į maisto smulkintuvą dedame kubeliais pjaustytą kambario temperatūros sviestą, varškę, kondensuotą pieną ir išlydytą baltąjį šokoladą.
- Dideliame dubenyje sumaišome tinginio masę, laužytus sausainius ir pravėsusius karamelizuotus obuolius.
Tinginys tikrai pilnas skonio ir taip, tačiau jei norisi papuošti labiau šventinei versijai, tai galima padaryti su karamelizuotais graikiniais riešutais. Keptuvėje išlydome sviestą, beriame cukrų, išmaišome. Suberiame riešutus ir maišydami kepame ant vidutinės kaitros apie 5 minutes, kol cukrus išsilydo ir riešutai tolygiai pasidengia karamele.
Receptų palyginimo lentelė
Recepto pavadinimas | Pagrindiniai ingredientai | Ypatumai |
---|---|---|
Varškės "Tinginys" su baltuoju šokoladu ir avietėmis | Varškė, baltas šokoladas, avietės, sausainiai | Sluoksniuojamas su avietėmis, kad nesusitrintų. |
Baltojo šokolado, varškės ir morengo tinginys | Baltas šokoladas, varškė, morengai, spanguolės, pistacijos | Praturtintas morengais ir džiovintais vaisiais. |
Tinginys su baltuoju šokoladu (greitas receptas) | Varškė, baltas šokoladas, sausainiai | Labai greitai paruošiamas, minimalus ingredientų kiekis. |
Varškės tinginys su džiovintais vaisiais (kalėdinė variacija) | Varškė, baltas šokoladas, džiovinti vaisiai | Naudojami minkšti džiovinti vaisiai, nereikalaujantys mirkymo. |
Varškės tinginys su vyšniomis arba trešnėmis | Varškė, vyšnios/trešnės, šokoladiniai sausainiai, vyšnių skonio želė | Gaivus desertas su vyšnių želė. |
Tinginys su karamelizuotais obuoliais | Varškė, baltas šokoladas, karamelizuoti obuoliai | Obuoliai karamelizuojami prieš dedant į tinginį. |