pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Labai skanus obuolių pyragas su manais: greitas ir paprastas receptas

Šį pyragą kepu tada, kai noriu pyrago, bet neturiu laiko jį kepti. Gerai kad namuose šilta ir nuotaiką kelia ką tik iškeptas obuolių pyragas: ne per šlapias, ne per sausas, vietomis traškus, o svarbiausia ne per saldus. Skanauju ir net užsimerkiu iš malonumo… Pyragas lėtai ištirpsta burnoje.

Ingridientai

  • 5 dideli obuoliai (~550g jau nuluptų ir be sėklyčių) (man labiausiai tinka nesaldūs, truputį, bet ne per daug rūgštūs obuoliai
  • 2 vid. bananai
  • 2 nubr. arb. š. cinamono
  • 2/3 nubr. arb. š. kardamono
  • 1/4 nubr. arb. š. malto imbiero
  • 1 nubr. arb. š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. maltos vanilės arba 1 a.š. vanilinio ekstrakto
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. cukraus

Gaminimo eiga

  1. Obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome mažais gabalėliais. Bananus taip pat nulupame, perpjauname išilgai į 4 dalis ir supjaustome gabalėliais.
  2. Į obuolių ir bananų masę sudedame cinamoną, kardamoną, maltą imbierą ir vanilinį cukrų.
  3. Į kitą indą supilame manus, miltus, cukrų ir gerai sumaišome.

Kepimo paruošimas

  1. Į didelį sandarų apvalų arba stačiakampį kepimo indą įtieskite kepimo popierių ir ištepkite sviestu.
  2. Pirma sausų produktų mišinio dalimi tolygiai apibarstykite indo dugną. Ant viršaus paskleiskite pusę tarkuotų obuolių.
  3. Suberkite antrąją dalį sauso mišinio. Nespauskite, tiesiog apibarstykite.

Kepimas

  1. Labai svarbi dalis - ant pyrago viršaus kruopščiai klojame sviestą, plonai, bet be jokių tarpelių. Nuo to priklausys ar pyragas nesušoks į nepageidaujamus neiškepusius manų gabalėlius.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir nustatome karšto oro funkciją. Kepame maždaug 30 min kol gražiai paruduos viršus.
  3. Aš dar mėgstu viską išjungus palaikyti apie pusvalandį ar valandą orkaitėje, kad pyragas nepatirtų šoko ir lėtai atvėstų iki man reikiamos temperatūros. Tačiau tai visai nebūtina.

Patarimai

Tai, kaip iškeps pyragas dar labai priklauso ir nuo orkaitės. Kiekviena orkaitė turi savo kepimo būdus ir kartais prie to paties karščio vienose patiekalas iškepa greičiau nei kitose. Tad kepdamos pasireguliuosite laiką palei save.

Jei vyro paprašau pritarkuoti obuolių, apskritai gaminti beveik nebereikia. Vietoje kvietinių miltų jau ne kartą naudojau šviesius speltų miltus. Ateityje planuoju juos pamaišyti su avižiniais, o gal skaniai pavyktų ir vien su pastaraisiais… Viršų mėgstu apibarstyti smulkiais avižiniais dribsniais, kurie suteikia malonaus traškumo.

Jei nepatinka kardamonas ar imbieras, galite apsieiti ir be jų. Malonaus JUMS gaminimo! Labai lauksiu komentarų ar patarimų kaip dar galėtume pyragą pagerinti.