pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos Krūtinėlės Vėrinukai: Receptai ir Paruošimo Būdai

Vištienos vėrinukai - puikus pasirinkimas tiek kasdieniam patiekalui, tiek šventiniam stalui. Jie lengvai paruošiami, skanūs ir gali būti patiekiami su įvairiais garnyrais. Šiame straipsnyje rasite kelis skirtingus vištienos krūtinėlės vėrinukų receptus, kurie tikrai patiks jūsų šeimai ir svečiams.

Klasikiniai Vištienos Vėrinukai su Medumi ir Sojų Padažu

Šis receptas - tai puikus būdas paruošti sultingus ir aromatingus vištienos vėrinukus. Marinatas su medumi ir sojų padažu suteikia mėsai saldumo ir pikantiškumo.

Ingredientai:

  • 500 gramų vištienos krūtinėlės
  • 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
  • 2 arbatiniai šaukšteliai medaus
  • Šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • Šiek tiek kvapiųjų pipirų (malti)
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek aliejaus (kepimui)

Paruošimo būdas:

  1. Vištienos krūtinėlė supjaustoma 1 cm storio juostelėmis.
  2. Sojos padažas sumaišomas su medumi bei pipirais.
  3. Vištiena užpilama pasigamintu marinatu, išmaišoma ir paliekama bent 3-4 val. pasimarinuoti (geriausia marinuoti per naktį).
  4. Išmarinuota vištiena sumaunama ant iešmelių ir vartant kepama keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrunda. Šiuos šašlykus galima kepti ir ant žarijų.
  5. Patiekiama su virtais makaronais bei salotomis.

Skanaus! Autorius: Vilma

Vištienos ir Daržovių Vėrinukai ant Grilio

Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta kepti ant grilio. Derinys su daržovėmis suteikia patiekalui ne tik skonio, bet ir spalvų.

Ingredientai:

  • 3 vienetai vištienos krūtinėlės
  • 3 vienetai svogūnų
  • 2 vienetai paprikų (geltonoji)
  • 1 vienetas cukinijos
  • 80 gramų pievagrybių
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • Šiek tiek padažo (salotoms)

Paruošimo būdas:

  1. Vištienos krūtinėles, svogūnus ir paprikas supjaustyti didesniais gabalėliais, o cukiniją griežinėliais.
  2. Paeiliui sumauti ant iešmelių vištieną bei daržoves ir grybus.
  3. Viską aptepti salotų padažu, apibarstyti druska bei pipirais ir vartant kepti grilyje apie 15 - 20 min.
  4. Patiekti šiltus su ryžiais.

Skanumėlis! Autorius: Eglė

BBQ Vištienos Vėrinukai su Obuoliais

Šis receptas nustebins netikėtu skonių deriniu - vištiena ir obuoliai, pagardinti BBQ padažu. Puikiai tinka patiekti su salotomis ar kitu mėgstamu garnyru.

Ingredientai:

  • ½ vištienos krūtinėlės
  • 1 vidutinio rūgštaus obuolio
  • 4 šaukštai WOWMAMA padažo „BBQ sauce classic“
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelis juodųjų pipirų
  • Keleto kalendrų ir bazilikų šakelių

Paruošimo būdas:

  1. Į dubenį dėkite 3 šaukštus WOWMAMA padažo „BBQ sauce classic“, pilkite aliejaus.
  2. Suberkite vienodo dydžio gabaliukais pjaustytus vištieną ir obuolius. Viską išmaišykite ir pamarinuokite apie 15-30 min.
  3. Ant iešmelių (vieną po kito) verkite vištienos ir obuolių gabaliukus.
  4. Kepkite keptuvėje, įpylę aliejaus, arba grilyje apie 10 min., kartas nuo karto apverčiant. Užberkite pipirų.
  5. Prieš baigiant kepti, aptepkite likusiu BBQ padažu, papuoškite kalendrų ir bazilikų lapeliais.
  6. Patiekite su salotomis, ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Azijietiški Vištienos Vėrinukai su Persikais

Šis receptas puikiai tiks grilio vakarėliams ar šeimos vakarienėms. Subtilus azijietiškas skonis nustebins ir sužavės.

Ingredientai:

  • 3 persikų
  • ½ didesnio svogūno
  • ½ vištienos krūtinėlės
  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių
  • Žiupsnelio KOTANYI maltų kalendrų
  • 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1-2 šaukštų KIKKOMAN kepsnių terijakio padažo
  • 1 šaukšto KIKKOMAN kimčių padažo
  • 1 šaukšto sezamų
  • 1 česnako skiltelės
  • Keleto šviežių kalendrų lapelių

Paruošimo būdas:

  1. Persikus ir svogūną supjaustykite skiltelėmis, vištienos krūtinėlę - juostelėmis. Berkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių ir maltų kalendrų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir įtrinkite prieskonius pirštais.
  2. Vištieną, persikus ir svogūnus verkite ant iešmelių sluoksniuodami.
  3. Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, nustatę vidutinę kaitrą.
  4. Į dubenį supilkite KIKKOMAN kepsnių terijakio ir KIKKOMAN kimčių padažus, berkite sezamų, įtarkuokite česnaką. Viską išmaišykite.
  5. Vėrinukus aptepkite paruoštu padažu.

Vaivorykštės Spalvų Vištienos Iešmeliai su Teriyaki Padažu

Šie iešmeliai su paprikomis, ananasais, svogūnais ir lipniu teriyaki padažu yra puikus pasirinkimas grilio vakarėliams ar šeimos vakarienei.

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė
  • Paprikos
  • Ananasai
  • Svogūnai
  • Teriyaki padažas
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus
  • Česnako laiškai
  • Žemės riešutai
  • Sezamo sėklos

Paruošimo būdas:

  1. Vištieną supjaustome kubeliais (maždaug 2 cm. pločio), pabarstome druska ir pipirais, išmaišome. Pilame pusę marinato (kitą pusę paliekame glajui), išmaišome, uždengiame ir leidžiame marinuotis mažiausiai 30 minučių.
  2. Paprikas, ananasą ir svogūną supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais, kaip pjaustėte vištieną. Berkite viską į dubenį, sumaišykite su aliejumi, druska ir pipirais.
  3. Kai vištiena pamarinuota, laikas verti iešmelius. Galite sluoksniuoti kaip jums patinka.
  4. Jei kepsite griliuje, įkaitinkite anglis ir kepkite apie 10 minučių pavartydami, kol vištiena pilnai iškepa. Jei rinksitės orkaitę, kepkite 180 laipsnių orkaitėje (vėjelio funkcija) 30 minučių.
  5. Iškepusius iešmelius aptepame paruoštu glajumi, pabarstome smulkintais česnako laiškais, žemės riešutais ir sezamo sėklomis.