pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos Kepenėlės su Obuoliais - Gardus ir Sveikas Patiekalas

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba

Receptui reikės:

  • Sviestas: 45 g (3 v. š.)
  • Rūgštus obuolys: 1 vnt.
  • Askaloniniai česnakai arba mažas svogūnas: 3 vnt. arba 1 vnt.
  • Vištų kepenėlės: 450 g
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: žiupsnelis
  • Riebi grietinėlė: 60 ml
  • Konjakas: 60 ml
  • Mato čili arba muskato riešutas: žiupsnelis
  • Citrinos sultys: keli lašai
  • Troškintuve ištirpinama pusė kiekio sviesto.
  • Tada mažais kubeliais pjaustomas obuolys ir dedamas į troškintuvą. Jis yra kaitinamas apie 6 minutes, nuolat maišant, kol obuoliai įgauna rudą atspalvį. Juos atidėti į šalį.
  • Tame pačiame troškintuve išlydoma likusi sviesto dalis ir dedami smulkinti askaloniniai česnakai arba svogūnai. Jie yra kepami, kol suminkštėja ir tampa permatomi.
  • Į troškintuvą dedamos kepenėlės, beriama druska ir pipirai. Kepenėlės yra kepamos apie 3 minutes, kol jų išorė pradeda tvirtėti.
  • Supilama riebi grietinėlė ir konjakas (ar jo alternatyva), įberiama mato čili arba muskato riešuto pagal skonį. Mišinys troškinamas apie 3 minutes, vis pamaišant nuo troškintuvo dugno, kad nepriliptų.
  • Kepenėlės ir obuoliai dedami į bendrą dubenį ir paliekami trumpam atvėsti. Kai jie pakankamai atvėsę, visa masė sutrinama virtuviniu trintuvu iki vientisos konsistencijos.
  • Pagal skonį įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių ir dar kartą gerai išmaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite prieskoniais.
  • Užtepėlė pilama į indelius ir dedama į šaldytuvą atvėsti. Patiekiama ant skrebučių, duoniukų ar duonos riekelės.
  • Santrauka:Vištienos kepenėlių užtepėlė su obuoliais yra maistingas ir subtilaus skonio užkandis, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam užkandžiui, tiek ypatingoms progoms. Su vos keliomis paprastomis alternatyvomis, šis receptas gali būti pritaikytas įvairiems skoniams ir poreikiams. Rekomenduojama mėgautis saikingai dėl jo cholesterolio kiekio, tačiau šis patiekalas gali praturtinti jūsų mitybą svarbiais vitaminais ir mineralais.

Vištienos kepenėlės su obuoliais

Vištienos kepenėles nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Pabarstome druska ir pipirais.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame kepenėles, kol gražiai apskrus. Ilgai kepti jų nereikia pakanka 5 min. Kepenėlės iškepa pakankamai greitai, o ilgai kepant, tik kietėja.

Rašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Pati geriausia koldūnų tešla - nelimpanti ir lengvai kočiojamaTikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Patys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiaiSotus kiaulienos plovasKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!

Vištienos kepenėlės

Po Naujametinių švenčių maratono, kaip žinia, žmonės būna pavargę nuo įmantrių valgių gausos. Dažnai tada, kai jau visi šventiniai likučiai sudoroti, norisi kažko jaukaus ir kasdieniško, naminio ir paprasto. Ir skanaus:)

Manau, kad visi Planetos gyventojai gali būti suskirstyti į dvi dalis: tuos, kurie mėgsta kepenėles, ir tuos, kuriuos jų kvapas tiesiog vimdo. Nepavydžiu tokiems (antriesiems), jei jie dienas turėjo leisti sovietiniame darželyje, mat kepenėlės būdavo gan dažnos vaišės:) Iki šiol prisimenu persikreipusius kai kurių vaikų veidus, kai jiems auklėtojos mėgindavo per prievartą sugrūsti vieną kitą šaukštą pietų…:)

Aš priklausau tai pirmai grupei:) Labai smagu, kad mano vyras, ir vaikai taip pat nespjauna į kepenėlių pusę. Šiuo patiekalu, žinoma, nepiktnaudžiaujam, bet kartais, kai tik akis užkliūna už vištienos kepenėlių parduotuvėje, sugalvoju paruošti žaibišką skanią vakarienę.

Vištienos kepenėlės – tai milžiniškas vitamno A aruodas, tad jei kam šio vitamino trūksta, paskubėkite į mėsos skyrių:)

Keptos vištienos kepenėlės (panašiai kaip darydavo mama, bet mano „pagerintos”:) 2-3 asm.

1/2 kg išvalytų vištienos kepenėlių

1 stiklinė pieno arba vandens

1/2 raudonojo svogūno, supjaustyto plunksnelėmis

1 rudasis svogūnas, suojaustyto plunksnelėmis

1-2 šaukštai raudonojo de xseres acto (arba Porto arba Marsala vyno)

Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Čiobrelių – papuošimui ir pagardinimui (nebūtina)

Patiekimui: bulvių košė arba kruopos (skanu su perlinėmis, grikių kruopomis) ir karštas garnyras (burokėlių, morkų ar kt).

Kepenėles nuplaukite ir sudėkite į dubenėlį. Užpilkite pienu ir palikite pastovėti, kol paruošite kitus ingredientus.

Supjaustykite svogūnus, susmulkinkite česnakus.

Įkaitinkite didelėje keptuvėje aliejų. Suberkite svogūnus ir kepinkite nuolat maišydami. Kai jie suminkštėja ir truputį apskrusta, suberkite česnakus ir po kelių sekundžių – nukoštas ir nusausintas kepenėles. Kepinkite maišydami, apversdami, apkepindami kepenėles iš visų pusių, kol jos gražiai paruduos, bus minkštos, o pragnybus nesimatys raudoos spalvos. Pabaigoje užberkite druska, cukrumi, viską išmaišykite, ir supilkite actą (arba vyną) bei užberkite šviežiai grūstais pipirais. Viską dar minutę pakaitinkite, kad actas nugaruotų, skoniai susigertų.