pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Didkepsnis: Gurmaniški Receptai Jūsų Virtuvei

Jautienos didkepsnis - patiekalas, kuris nepaliks abejingų. Tai puikus pasirinkimas tiek šeimos pietums, tiek norint nustebinti svečius ant šventinio stalo. Svarbiausia - pasirinkti kokybišką mėsą ir tinkamai ją paruošti.

Klasikinis Jautienos Didkepsnis Keptuvėje

Jautienos didkepsnius paruošti namuose labai lengva! Tereikia žinoti kelias paprastas taisykles - žingsnius, kuriais sekdami galėsite būti tikri, jog šventinei vakarienei patieksite prašmatnaus restorano įspūdį sukursiantį patiekalą.

Jums reikės:

  • Jautienos išpjovos
  • Augalinio aliejaus
  • Druskos, pipirų

Paruošimas:

  1. Jautienos išpjovą supjaustome 2,5-3 centimetrų storio gabalėliais ir valandą ar dvi palaikome kambario temperatūroje (jeigu prieš tai mėsa buvo šaldytuve).
  2. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, dedame jautienos gabalėlius (daugiausiai du vienu metu, kad neatšaldytų keptuvės). Aliejus turi būti labai karštas, jeigu temperatūra bus per žema, iš vidaus išsiskirs sultys ir steikas jose troškinsis, mėsa taps kieta.
  3. Mėsą keptuvėje vartome kas 20 sekundžių, tada viršutinė pusė nespės atvėsti ir jautienos steikas keps tolygiai. Vartymui naudokite specialias žnyples, jokiu būdu nebadykite steiko šakute, nes išbėgs sultys.
  4. Iškepus iki norimo lygio, steiką išimame iš keptuvės, pagardiname druska, pipirais ir paliekame kelias minutes pastovėti.

Kepimo laikas priklauso nuo norimo iškepimo lygio:

  • 6 minutes iš abiejų pusių - jeigu norime, kad jautienos steikas būtų tik švelniai apkepęs, "su krauju";
  • 8 minutes iš abiejų pusių - jeigu norime, kad jautienos steikas būtų sultingas, rožiniu vidumi - vidutiniškai iškepęs;
  • 10 minučių iš abiejų pusių - jeigu norime, kad jautienos steikas būtų pilnai iškepęs (NErekomenduoju :)).

O toliau jau fantazijos ir skonio reikalas.. galite apšlakstyti steiką šviežiomis citrinos sultimis, aplieti česnakiniu padažu, arba uždėti specialiai pasigaminto sviesto su petražolėmis ar krapais. Taip pat galite patiekti jautienos didkepsnį ant krūvelės kepintų svogūnų žiedų.

Česnakinis Padažas

Jums reikės:

  • Kelios česnako skiltelės
  • Alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

  1. Kelias česnako skilteles išspauskite česnakų spaustuvu.
  2. Į mažą keptuvę ar puodelį įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite išspaustą česnaką ir pakaitinkite, kol pajusite aštroką česnako aromatą.

Sviestas Su Žalumynais

Jums reikės:

  • Sviesto
  • Petražolių arba krapų
  • Druskos, pipirų
  • Citrinos sulčių

Paruošimas:

  1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kol nebebus labai kietas.
  2. Įberkite petražolių arba krapų, druskos, pipirų, įspauskite citrinos sulčių.
  3. Iš sviesto formuokite 2 cm storio volelį, suviniokite jį į sviestinį popierių ir palaikykite šaldytuve, kol sukietės.

Brandintos Jautienos Didkepsnis Su Bulvių Koše Ir Daržovių Padažu

Šis patiekalas - tikras skonių sprogimas! Jautienos didkepsnis puikiai dera su švelnia bulvių koše ir gaiviu daržovių padažu.

Ingredientai (1-2 asm.):

  • 220 g KITCHEN ME sausai brandinto jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“
  • 4-5 bulvės
  • ½ svogūno
  • 3-4 skiltelių česnako
  • ½ raudonos aitriosios paprikos
  • 1 saujelės kalendrų
  • 1 saujelės petražolių
  • 1 citrinos
  • 3-4 SPILVA marinuotų agurkėlių
  • 2-3 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
  • 80 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
  • 2 šakelių rozmarino
  • 1½ stiklinės ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės
  • 2 šaukštelių SACLA kaparėlių
  • ½ stiklinės VORUTA nealkoholinio raudonojo vaisių ir (ar) uogų vyno
  • Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio

Gaminimo eiga:

  1. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir žoleles susmulkinkite.
  3. Nutarkuokite citrinos žievelę.
  4. SPILVA marinuotus agurkėlius supjaustykite smulkiais kubeliais.
  5. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite ir dėkite nusausintą KITCHEN ME sausai brandintą jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“. Kepkite ant didelės kaitros iš vienos pusės 2 min.
  6. Kitoje keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą ir sudėkite 2 smulkintas česnako skilteles. Patroškinkite 1-2 min.
  7. Į keptuvę su jautienos didkepsniu dėkite rozmarino šakeles.
  8. Į keptuvę su lydytu sviestu supilkite ŽEMAITIJOS A2 pieną be laktozės, sudėkite smulkintus agurkėlius ir SACLA kaparėlius. Gerai išmaišykite.
  9. Jautienos didkepsnį apkepkite iš visų pusių ir prieš serviruodami palaikykite 5 min.
  10. Į keptuvę, kurioje kepė jautiena, pilkite VORUTA nealkoholinį raudonąjį vaisių ir (ar) uogų vyną ir jį nugarinkite.
  11. Į išvirtas bulves supilkite sviesto ir pieno mišinį. Gerai sutraiškykite konditerine šluotele. Pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu.
  12. Į nugarintą vyną sudėkite likusias smulkintas daržoves ir žoleles bei citrinos žievelę. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
  13. Į lėkštę dėkite bulvių košės, jautienos didkepsnį, pagardinkite druska ir pipirais.

T-Bone Steikas Su Traiškytomis Česnakinėmis Bulvytėmis

Šis receptas puikiai tinka gaminti ant griliaus. Brandinta jautiena, česnakinės bulvytės - puikus derinys!

Ingredientai:

  • T - Bone steikas
  • Bulvės
  • Česnakas
  • Žolelės (pagal skonį)
  • Aliejus
  • Druska, pipirai

Paruošimas:

  1. Jautieną išimkite iš šaldytuvo likus valandai iki kepimo, kad atšiltų iki kambario temperatūros.
  2. Kepsnius įtriname mėgstamais prieskoniais.
  3. Bulves švariai nuplauname ir išverdame (tik neperverdame, kad nebūtų per minkštos).
  4. Išvirusias bulves paspaudžiame ir lengvai “sutraiškome” stiklinės pagalba, išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  5. Indelyje sumaišome aliejų, tarkuotą česnaką, druską, pipirus ir smulkintas žoleles.
  6. Apšlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus, druska, pipirais ir česnakais. Išmaišykite ir paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje skardoje vienu sluoksniu.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol bulvės bus gražiai apskrudusios išorėje, o viduje - visiškai minkštos.
  8. Kai grilius jau įkaitęs, kepsnius dedame ant grotelių, kepame 4 minutes, apverčiame ir kepame dar 4 minutes.

Patarimai Ir Gudrybės

  • Mėsos temperatūra: Prieš kepant, jautieną palaikykite kambario temperatūroje apie valandą.
  • Keptuvės įkaitinimas: Keptuvė turi būti labai karšta, kad mėsa greitai apskrustų ir neprarastų sulčių.
  • Kepimo laikas: Kepimo laikas priklauso nuo norimo iškepimo lygio. Naudokite termometrą, kad pasiektumėte norimą rezultatą. Vidutiniškai iškeptos jautienos temperatūra turi siekti 58-60 ᵒC.
  • Poilsis: Iškepusį didkepsnį palikite pailsėti 5-10 minučių.

Kepimo laikas ir temperatūra

Jei turite maisto termometrą, stebėkite temperatūrą - vidutiniškai iškeptos jautienos temperatūra turi siekti 58-60 ᵒC. Žemiau esančioje lentelėje galite matyti, kokį kepimo laiką reikia pasirinkti ir kokią temperatūrą turi siekti kepsniai su krauju ar pilnai iškepti kepsniai.

Iškepimo lygis Vidinė temperatūra
Su krauju 52-55 °C
Vidutiniškai 58-60 °C
Pilnai iškepęs 71 °C ir daugiau