pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Atsikratyti Nemalonaus Mėsos Kvapo - Veiksmingi Patarimai

Kaip greitai atsikratyti nemalonių kvapų virtuvėje

Gaminate, kepate, verdate ir staiga. Pajuntate svilėsių kvapą, kuris, atrodo, įsigeria į visų namų erdves. Natūralu, kad gaminant susimaišo begalė skirtingų ir tikrai ne pačių maloniausių kvapų, tačiau juk atsidūrus miegamajame nesinorėtų jaustis lyg silkei pataluose ar prisiminti, kad vakar kepėte kotletus su morkomis? Kokios priemonės padės išvengti kvapų chaoso?

Šaltinis:Nemalonus kvapas / 123RF.com nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 3 Virtuvė Kvapas Maistas

Netikėtos gudrybės

Kepate žuvį, verdate kopūstus, čirškinate svogūnus? Štai atsakymas: į keptuvę, kai kepate žuvį, įdėkite bulvės gabalėlį – tikinama, kad tai neutralizuos nemalonų kvapą. Jeigu verdate kopūstus – padės į vandenį įmestas duonos gabalėlis. O štai po svogūnų kepimo, į keptuvę įpilkite kelis šaukštus acto ir šaukštą vandens bei viską pakaitinkite. Beliks gerai išskalauti.

Jeigu namai atsiduoda svilėsiais, tuomet atidarykite langus ir išvėdinkite virtuvę, o tuo pačiu metu dar užvirinkite vandens ir acto mišinį bei pavirinkite 10 minučių.

Kvepiantys nuovirai

Jeigu namuose nemalonus kvapas, pirmiausia išvėdinkite visas erdves. O tuomet į puodą įpilkite vandens, įdėkite citrusinių vaisių, tokių prieskonių kaip kardamonas, anyžiai, cinamono lazdelės ir pavirinkite viską ant nedidelės ugnies. Jūsų namai prisipildys itin malonaus aromato! Ingredientus rinkitės pagal savo skonį – nuo vanilės iki džiovintų vaisių.

Beje, malonų aromatą namams suteikti gali ir eteriniai aliejai, kuriuos galite maišyti tarpusavyje, kad išgautumėte jums priimtiną kvapą.

Kiekvienam produktui – sava vieta šaldytuve

P.Gendvilis atkreipia dėmesį, kad netinkamai laikomi maisto produktai – viena iš nemalonaus kvapo šaldytuve priežasčių. Produktai ne tik negadins nuotaikos blogais kvapais, bet ir ilgiau išliks švieži, jeigu laikysite specialiai jiems skirtose šaldytuvo vietose.

Taip pat skaitykite:

„Atsižvelkite į temperatūrą šaldytuve – ji svyruoja ir pasiskirsto nevienodai. Viršutinėje šaldytuvo dalyje yra šilčiausia – gali būti apie 6–8 °C, o apačioje – šalčiausia, temperatūra svyruoja nuo 2 iki 4 laipsnių, – sakė P.Gendvilis. – Šviežius vaisius ir daržoves geriausia laikyti daržovių stalčiuose, esančiuose apatinėje šaldytuvo dalyje – ten, kur vėsiau ir palaikoma didesnė drėgmė.“

Dažniausiai laikymo terminas priklauso nuo konkretaus vaisiaus ar daržovės, bet nederėtų produkto laikyti ilgiau nei savaitę.

„Bulvės ir svogūnai nemėgsta šalčio, todėl šias daržoves rekomenduojama laikyti rūsyje, kur sausa ir pakankamai šilta, – patarė buitinių prietaisų ekspertas. – O žemos temperatūros stalčiuose, kuriuose temperatūra yra arti nulio, rekomenduojama laikyti mėsą ar žuvį – ji ilgesnį laiką išliks šviežia, nepakis jos maistinės savybės, neatsiras nepageidaujamų kvapų.“

Beje, ekspertas pataria nenumoti ranka ir į etiketes ant pakuočių – jose rasite rekomenduojamas produkto laikymo sąlygas.

Laiku išneškite šiukšlių kibirą

Dar vienas nemalonių kvapų šaltinis – tai šiukšlių kibiras. Stenkitės šiukšles išnešti kuo dažniau, o jeigu gaminate ką nors iš tų „kvapniųjų ingredientų“, pavyzdžiui, išdarinėjate silkę, tuomet atliekas neškite iš namų iš karto, kai tik galite.

Šiukšlių kibirą reikia reguliariai išvalyti, tam rinkitės acto ir vandens mišinį, kuris pašalina nemalonius kvapus, naikina bakterijas.